Teslo v Tesli Y

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.777
2.444
113
Pomurje
Na hitro sem preletel to temo, pa me vseeno zanima ali si prav tolmačim: Nabavim novo Teslo Y, kot službeno vozilo. Plačam ca. 45.000 - 8000 ddv - subvencija 6.500 = 30.500 EUR. Plus je še 0% boniteta. Polnim v službi med 8:00 - 17:00. Zakaj bi se sploh odločil za ICE službeno vozilo?
Potni nalog moraš pisat, ko je že omenil en pred mano zaradi ddv. Mislim, da se za 8k€ splača.
Pazi, da se ne ujameš pri SC in službenih poteh. Da ne boš napisal, da si pozimi naredil 500km brez polnjenja ali imel SC račun v beljaku, ti pa pišeš potni nalog za Maribor.

Subvencija ni vedno na razpolago. Vsaj konec 2023 je ni bilo(bila je edino ena skrita, ki sem jo na srečo zvohal 4,5k€).

Pri kalkulaciji ti manjka še olajšava-odbitek od davka na dobiček, če ga ustvarjaš seveda.

• Všeč mi je
Reactions: dwight

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.678
7.166
113
Nisem, ker z ddv se ne ukvarjam. Nisem zavezanec, tako da sem ga mogla kar placat, posledicno pa nimam telovadbe, ki je je kar nekaj pri EVjij, kje ja ddv pa kje ne in v kakem delezu.

Definitivno pa je treba upostevati se 40% olajšavo. To imamo vsi. Izbereš, katera to bolj paše:
Če so dobil subvencijo itak 2 leti ne moreš prodati, je mogoče investicijska boljsa, lahko jo tudi preneses deloma naprej. Ce izbereš uno za zeleno in prehod, moraš pa vso naenkrat pokoristiti, ampak avto lahko prodaš takoj.
Jaz sem izbrala slednjo, ker nisem dobila subvencije, čeprav baje bodo pri novem razpisu tudi s.p. vključeni in upraviceni za nazaj. BTW - kdo kaj več ve? Res ali nabijanje, kot ga je bilo polno ob nakupu, pa same dezinformacije...

• Všeč mi je
Reactions: dwight

corsol

Guru
11. mar 2010
3.221
1.117
113
  • Wow
Reactions: NekdoK

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.118
3.017
113
If the investigation is still ongoing, the criminal trail is being considered, because the fence has been cut. In addition, the showrooms had been directly threatened by activist groups on the Internet, which leaves little doubt about the origin of the fire.

....

The first on-site findings - including the presence of several ignition fireplaces - strengthen the trail of arson.

...

However, this act occurs in a particular context, in which some militant groups are directly attacking Tesla. A call for "anti-capitalist coordination", relayed by radical sites on February 25, recently encouraged action. Molotov cocktail tips were even given to fight against "the symbols of ultra-capitalism and greenwashing". Tesla, with its divisive brand image and controversial boss, Elon Musk, is widely targeted.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.971