Vegani zopet v akciji

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Sej - če pa daš lepega prasca na pekač, okoli nadevaš korenja in čebule, pa še par kil krompirja, v gobec pa daš lepo jabolko, je zadeva na koncu zares imenitna :cheer:.

Temu se mirno lahko reče : "polnovredno".
To je greh, prašič je za na kol in žerjavco.

Drugače pa eno je teorija drugo praksa kjer je vse predrago in ti ceno pogojuje en diskontar ali pa fensy trgovina ki ima isto meso full poceni ( to da smrdi ko ga odpkiraš z fensy embalaže in da se po zaužitju redko kaka je nepomembno)
Tako da kupit te bregove in jih
a) če si vegan orat in pridelovati zelenjavo
b) če si vsejedec kupit ovce koze in naj pasejo

• Všeč mi je
Reactions: 8888
I

Izbrisan uporabnik #9334

To je greh, prašič je za na kol in žerjavco.

Ne, takole se prasca napravi :

obelix.png

• Všeč mi je
Reactions: Matey in 8888

B81

22. jul 2007
37.486
10.813
113
Kwa kwa??? Živali so zato da se jih je. Če jih ne bomo mi, bodo pa one nas. Komarji npr. so že danes prav kanibalistično (ljudožersko, da sem zelo natančen :fredi: ) nastrojeni. Škoda da so tako drobni in niso za nobeno rabo, razen nadlege :gorjaca: .

Kanibal jé svojo vrsto. Če komar vgrizne tebe, ni kanibal :) Če bi vgriznil drugega komarja, pa bi bil.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Saj zato sem pa dopolnil "ljudožersko", ker če bi se komarji žrli med seboj po komarježersko, se kar naj :aplauz:.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.933
3.577
113
Oh kako presenetljivo, le kdo bi si mislil... Sicer pri danšnji populaciji mladih bi morda dejansko res še našel kakega, ki bi ga tole presenetilo...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
mene bolj zanima kam gre vse to meso? trilijoni?? clovek ima enega piscanca za cel dan vec kot dovolj. koliko je ljudi? 0a marsikdo ne je mesa vsak dan, ce ga ze, je to kok g na dan? 200? 300?

en bik je za eno familijo za celo leto. kdo vse to pozre???

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja to mi je jasno, ampak sej clovek pac na dan poje xxx g mesa. ni vazno v kaksni obliki...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
mene bolj zanima kam gre vse to meso? trilijoni?? clovek ima enega piscanca za cel dan vec kot dovolj. koliko je ljudi? 0a marsikdo ne je mesa vsak dan, ce ga ze, je to kok g na dan? 200? 300?

Ja kar pravijo vnuki se v kosila v šoli bol ali ne zavržejo-jih večina ne je ker ni dobro.
Spet meso se zamrzne, nam pa na police filajo v akciji staro xx let globoko zamrznjeno.
Če gledaš ješ meso za kosilo pa vikende kakšen roštilj pa se nabere.

hrana je poceni in dostopna kot še nikoli, kdo od strejših si je lahko privoščil pred 50 leti da lahko vsak dan je meso sadje zelenjovo, res da ta iz trgovine ni tako okusna ampak je poceni.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.920
6.199
113
blizu močvirne prestolnice
Pri nas gre pol pujsa, zadnja četrt govedine, enih 20 domačih piščancev, približno 10 zajcev, pa sem ter tja kakšna riba. Pet od tega dva odrasla. Seveda zelenjava, sadje...tudi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.028
6.891
113
pri taščici

Kmečko življenje je z 200g mesa svoh. Pisarniško pa najbrž gre, sploh za tiste ki imajo dober ITM
Tisti ki imamo povečanega, pa tudi pojemo več kot 200g na dan.
Če racunas se ves odpadek , potem po moje lahko komot greš proti pol kile (se pravi kilo žive teže živali) mesa/dan/osebo.