Vegani zopet v akciji

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Tja jih itak ne bi mogli naselit ker bi jih africani potamanili, ker bi jih zamenjali za dinozavre...
ja saj to je problem. ker so ljudje potamanili preveč živali ki so vzrževale cikel. sedaj je pa treba travo gristi ker baje mesa ni dovolj... pa še prdijo... čudno da tisočletja nazaj ko so se te milijonske črede pasle pa niso nič prdele.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
20x več proizvedejo pa samo 350 mio lažnih afričanov več bi nahranili? s takim tempom kot se razmnožujejo bi to bilo lih za ene 2 leti ja pa bi se vsem mesku moral odpovedati? to ne bo šlo

sicer se pa opazi da nimaš pojma o pridelavi ker veliko zemlje je kjer kaj drugega kot pasti ovčke se pač ne da. tako da realno gledano s pridelavo mesa povečaš pridelavo hrane. razen če bi tam sejal deteljo ali pa jedel robido kot koza. no ja če si pripravljen na to se pa jaz mogoče celo odpovedal večini mesa. :evil:

350 mio je skoraj cela Severna Amerika.
North America 366,496,802 prebivalcev (Kanada, ZDA, Mehika, Kuba..)
To pomeni da bi se lahko hrana pridelovala na pol manjši površini. Ostalo se lahko vrne nazaj divjini - naravi.

Priznam da o pridelavi hrane nimam pojma, zato sem pa navedel kredibilen vir. https://www.pnas.org/page/about

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
350 mio je manj kot tretina kitajske ali tretina indije.
350 mio je skoraj cela Severna Amerika.
North America 366,496,802 prebivalcev (Kanada, ZDA, Mehika, Kuba..)
To pomeni da bi se lahko hrana pridelovala na pol manjši površini. Ostalo se lahko vrne nazaj divjini - naravi.

Priznam da o pridelavi hrane nimam pojma, zato sem pa navedel kredibilen vir. https://www.pnas.org/page/about
ej meni to znese tam čez prst 530 mio.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.452
569
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Vidim, da imamo kar nekaj stručkotov, ki bi imeli nive na strmih pobočjih, kjer je še strojna košnja problem. Prvi globalni ukrep, ki bi ga morali izvesti v tropskih depredelih je zasaditev površin, ki so bile kmetijske in niso več v rabi. Zadnjič sem bral o nekem brazilci, ki je začel pogozdovat. Na kratek rok se je začelo ponati, ker so imeli še njegovi sosedje boljši dostop do vode,.. Skratka, če hočemo prživeti rabimo sonaravno tehnologijo, od pohlepa jih dobimo samo po hrbtu. Tudi Saharo bi se dalo na dolgi rok izkoriščat, če bi začeli delati kot je treba. Stari Egipčani so to znali.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83

maš prav. Jaz sem številko prepisal iz http://worldpopulationreview.com/continents/ kjer je za Severno Ameriko navedeno 350 mio, pol so pa naprej naštete še države iz Srednje Amerike

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.920
6.199
113
blizu močvirne prestolnice

S. Amerika sta le ZDA in Kanada, ostalo je Srednja Amerika oziroma spada pod Latinsko Ameriko. Nekaj pa so še Karibi.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.714
2.572
113
Prihranjena rastlinska hrana namesto za meso, je za Afriko. Tu v Evropi ali v normalnem svetu je hrana OK, mislim meso.
V Afriki naj se pa navadijo delat in ne orožje kupovat.
Pa je kdo izračunal, koliko hrane lahko kupijo z denarjem namesto enege Kalašnikova?
Tist komad pomagajmo lačnim Band Aid, Bob Geldolf(?). Na cilj je prišel sano vsak 4 kamijon. Ostalo so pobrale razne oborožene sile z orožjem. Sic!

B81

22. jul 2007
37.486
10.813
113
No, ve se, kdo prodaja orozje. Ve se tudi, komu se prodaja. Miru ni za pricakovat, je pa za pricakovat vedno vec lacnih ust.
Mi pa smo pridni in imamo hrano.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Lansko leto je bil en dober dokumentarec na televiziji, Kongo ena izmed 5 najrevnejših držav na svetu, kjer je lačnih več kot pol ljudi pa ima toliko rodovitne zemlje, da bi z zahodno kmetijsko obdelavo lahko sama prehranila 3/4 svetovnega prebivalstva. Imajo 700$ letnega GDP na prebivalca , pa ocenjenih 25 tisoč milijard $ rudnih bogastev.
Ampak dokler se ljudstvo med sabo kolje lahko to drugi odnašajo.

B81

22. jul 2007
37.486
10.813
113
Tu pa pomaga samo.ograja okoli drzave in not dat komunista in rezim.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.966
11.095
113
dober hunt :D

drugače pa vseeno:
We kill 74 billion animals a year for food - 1 to 3 trillion sea animals a year for food. Every 4 to 12 hours, we kill more animals for food than all the human beings that ever died in wars throughout human history. The truth is a very stubborn thing, it doesn't go away.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kwa kwa??? Živali so zato da se jih je. Če jih ne bomo mi, bodo pa one nas. Komarji npr. so že danes prav kanibalistično (ljudožersko, da sem zelo natančen :fredi: ) nastrojeni. Škoda da so tako drobni in niso za nobeno rabo, razen nadlege :gorjaca: .

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic
I

Izbrisan uporabnik #9334

Sej - če pa daš lepega prasca na pekač, okoli nadevaš korenja in čebule, pa še par kil krompirja, v gobec pa daš lepo jabolko, je zadeva na koncu zares imenitna :cheer:.

Temu se mirno lahko reče : "polnovredno".

• Všeč mi je
Reactions: tomazpog in 8888