Vecje ikone za starejse

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Kako nahecat starega androida, da bi imel vecje ikone na ekrani
Da bi jih namesto dvajset imel samo 6 recimo.
Edit
Moram tole sprobat

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Hanzi, po 100 letih sem danes spet na alterju, ker sem želel zastaviti IDENTIČNO vprašanje :D Namreč mamo in teto bi rad rešil dumb nokij, ampak obe zatrokirata, ko v roke dobita klasičnega androida: "Nč ne vidim, kaj je ta ikona, kako naj jaz to vem...."
Našel sem tole stran: https://www.makeuseof.com/tag/3-best-simple-android-launchers-parents-grandparents/ in mi zaenkrat tale BIG izgleda še najboljša varianta, ima tudi slovenščino, ki je must.
V glavnem, rad bi, da ima samo en screen, na katerem ima ikone za klice, sms, fotoaparat, galerijo, brskalnik in mogoče whatsapp, pa da kaže uro. Ko boš kaj testiral, please sporoči.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Hanzi, po 100 letih sem danes spet na alterju, ker sem želel zastaviti IDENTIČNO vprašanje :D Namreč mamo in teto bi rad rešil dumb nokij, ampak obe zatrokirata, ko v roke dobita klasičnega androida: "Nč ne vidim, kaj je ta ikona, kako naj jaz to vem...."
Našel sem tole stran: https://www.makeuseof.com/tag/3-best-simple-android-launchers-parents-grandparents/ in mi zaenkrat tale BIG izgleda še najboljša varianta, ima tudi slovenščino, ki je must.
V glavnem, rad bi, da ima samo en screen, na katerem ima ikone za klice, sms, fotoaparat, galerijo, brskalnik in mogoče whatsapp, pa da kaže uro. Ko boš kaj testiral, please sporoči.
Imajo eno napako vse so free trial.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Moja dva gresta iz 3 desetletja starega stacionarca na androida. Ce jima bo sploh uspelo, sicer bo treba se naprej placevat 15 evrov. Probam tvojo moznost in porocam. Ampak najbrz ne danes
Tole o eni sami strani je tudi meni vsec. Fotkica, googla, fb, galerije sms zaenkrat ne rabita. Samo klice. Ce ju bom to naucil bo ze veliko. Vsak triletnik to obvlada, 80 letnik pa.....
Mi je vse ikone premetal, ceprav sem mu na prvi strani pustil samo 4 hitre klice, pa spodaj dostop do tipkovnice. In potem pravi da je vse drugace kot takrat ko sem mu pustil telefon

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Moja dva gresta iz 3 desetletja starega stacionarca na androida. Ce jima bo sploh uspelo, sicer bo treba se naprej placevat 15 evrov. Probam tvojo moznost in porocam. Ampak najbrz ne danes
Tole o eni sami strani je tudi meni vsec. Fotkica, googla, fb, galerije sms zaenkrat ne rabita. Samo klice. Ce ju bom to naucil bo ze veliko. Vsak triletnik to obvlada, 80 letnik pa.....
Iz starega stacionarca želita iti na androida zaradi googla in FB? Naj še naprej uporabljata računalnik ali tablico, ti jima pa nabavi mobilca na tipke.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Huawei ima Enostaven način, ki ti na dva zaslona združi vse kar rabiš v 6 al 8 velikih poljih. Pa pisavo na ful in je.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pol pa naj reskira 50€ za vsakega pa jima kupi starejšim primeren teledfon - ne pa neko poizdelano sranje! Pa še t(r)umpeka s tem jezimo. ;)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Iz starega stacionarca želita iti na androida zaradi googla in FB? Naj še naprej uporabljata računalnik ali tablico, ti jima pa nabavi mobilca na tipke.
Racunalnik na kuglce pa tablico na kredo?
Telefon na tipke? Se na 5" ekranu kjer je 12 tipk preko pol ekrana, foter slata vse drugo kot tisto kar bi moral. Ce sem napisal da rabita samo klice, potem najbrz ne rabita googla in fb.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Racunalnik na kuglce pa tablico na kredo?
Telefon na tipke? Se na 5" ekranu kjer je 12 tipk preko pol ekrana, foter slata vse drugo kot tisto kar bi moral. Ce sem napisal da rabita samo klice, potem najbrz ne rabita googla in fb.
Ljuba duša, pa saj si ti pisal o androidu.
Kupi jima telefon na tipke.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Sem ja, nisi pa bral naprej. Ocitno sta moja dva fenomen. Sploh foter s svojimi 80+. Moram pritindo njiju pa naloziti predlagane opcije

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nista fenomen... pac tako je... In zato je brezveze, da jima vsiljujes Android ... Ce ni kaksne hude po zelje po ostalem, je brezveze za starejse kupovat telefon z zaslonom na dotik... Tastu smo lani za RD kupili preklopni Doro 6050 in je izredno zadovoljen... Res je, da ni med najcenejsimi za to, kar nudi... Prej je imel neko staro preklopno Nokio, ki se je komaj se skup drzala. Pri starejsih je tezko kupovat nekaj novega, ker so tako navajeni na neko stvar, da se tezko prilagodijo ...

Sem bil tudi sam na zacetku skepticen, da Doro ne bo tisto pravo... ampak kot kaze je bila vseeno prava odlocitev. Mami pa sem pred leti navadil na Windows Phone (Lumia) lani, ko je zacelo vse skupaj na Lumii stekat... pa sem ji ustimal enega Alcatela z Androidom (Alcatel 5) in se je tudi kar navadila ... Ce je kaj narobe, me poklice... in uredim ... pa spotoma se spet nazaj pospravim ikone, ki so ponavadi razmetane okoli :) ... Uporablja pa poleg telefoniranja in sporocil tudi FB, Instagram, razne apliakcije za novice, sport,...
Sicer ima ta Alcatel ze na voljo tudi nacin za starejse... ampak tisto je bilo prevec enostavno :)

Odvisno je predvsem od tega, kako se zna clovek prilagoditi :)

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: godfather

kajote

Fizikalc
11. dec 2007
390
178
43
hm, tudi mi imamo probleme...
Nokia Lumia, Win Phone 8... konstantno nekaj... !
pa sem na zaslon dal le 3,4 ikone...

ampak.. ne gre.. mislim, da bomo tudi nazaj na DORO šli...