VBS leasing-za odvzem vozila pavšalna faktura

Ali je VBS leasing opravičeno izdal fakturo v višini 660,00eur za stroške odvzema. glede na to da je

Rezultati so vidni samo po glasovanju.
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik DPF1 pravi:
Vse gre po % od vrednosti vozila, kar se mi zdi logično, ne more plačati nekdo, katerega vozilo je vredno 8 tisoč € enako kot nekdo, ki ima vozilo vredno 50 tisoč €. A se ne zdi to logično?

Ne. Ker osnova je opravljeno delo (saj ne gre za finančno storitev). In isto dela je pripeljat X5 2.0d z osnovno opremo in X5 4.0d fully loaded. Torej le lahko tudio cena ista. Si moreš mislit, da za 10 litrov bencina, vitreks, pranje avta in podobno plačata enako? Za cestni tudi recimo ...

In če so že procenti: potem naj na ceniku šiše recimo 4% vrednosti pogodbe (kar sem z točno eno objavo nazaj tudi napisal) + XXX eur manipulativnih stroškov. "Po ceniku podizvajalca" pa ni OK postavka.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik DPF1 pravi:
Vse gre po % od vrednosti vozila, kar se mi zdi logično, ne more plačati nekdo, katerega vozilo je vredno 8 tisoč € enako kot nekdo, ki ima vozilo vredno 50 tisoč €. A se ne zdi to logično?
Ne, predvidevam, da je storitev ista. Ali tistemu z mečko zraven dostavite še šampanjec. Bencina Mečkarji tudi ne plačujejo nič dražje od Kiaša...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DPF1 pravi:

Logicno bi bilo, da oba placata enako... Saj je to placilo za opravljeno storitev... In orevoz avtomobila vrednega 5 jurjev stane enako kot prevoz avtomobila vrednega 50 jurjev
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
KSZ.

Tu ne gre za storitev prevoza vozila ampak za storitev izterjave.

Torej vprašanje za znalce, če nekdo ne vrne MB S klase je za lizing to enaka izguba kot če nekdo ne vrne Twingota! Logično? ja ne?

Potem lizing hiša najame izterjevalca in mu plača sorazmerno toliko kolikor je vredna izterjava. Je to jasno?

Torej ne gledat to kot na neko običajno storitev. Tu gre dejansko za izgubo premoženja (različnih vrednosti) ki se nato preko porednikov (izterjevalci) išče in uspešno ali ne tudi izterja/rubi!

Sicer pa vsem ki ne razumete preprost primer. Posodite cig.anu denar, ta vam ga ne vrne. A boste Hasotu (neuradni izterjevalec s 10+ kolegi na priklic) plačali enako če vam je ci.go dolžan 100EUR ali 100.000 EUR?!
confused-1.gif

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Ja, ampak tu obstaja tveganje, da cigo ne bo dal denarja nazaj in tvojih 10+ frendov lahko ima stroške...

Tukaj pa je done deal...gre po avto in to je to.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
ni res. zadeva je za lizing izgubljena in avto je mogoče že v tujini. in če je izterjevalec uspešen, bo avto pripeljal tud iz Črne gore (malo sarkazma) in tud zato so tle procenti od vrednosti. pa še neki. kaj je bolj rizično peljat čez evropo, cliota al enga BMWja za sto jurjev. Valda da BMW ja, saj je večja verjetnost, da ti ga ukradejo, zato je tudi storitev dražja. Je pa res, da si z BMWjem hitrej
cool-1.gif

lp

B81

22. jul 2007
37.603
10.901
113
Kako to misliš, zadeva je izgubljena? Izgubljena bi bila, če avto ne bi prišel nazaj.

Po mojem je tu "kriv" izterjevalec...lahko bi javil VBS-ju, da je stranka pripeljala avto....ampak valda tega noben ne bo naredil...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik DPF1 pravi:
Mene bi bilo sram na vašem mestu, kljub temu, da se skrivate pod psevdonimom, lahko se zelo hitro na forumu pojavi vaše ime in priimek. Pa brez zamere, taka je resnica.

Sicer zelo fino, da smo slišali še drugo plat zgodbe, ampak - mene bi bilo sram, če bi imel podjetje s 50 mio letnega prometa in bi moj predstavnik na tak način razložil zgodbo na javnem forumu.

Še posebej tale grožnja z razkritjem imena in priimka je zelo netaktna in lahko povprašaš administratorja kakšne izkušnje ima s tovrstnimi zadevami in kako so se končale. In btw, tudi pod tvojim postom ne vidim nobenega imena in priimka...

DPF1

Zelenc'
13. mar 2012
5
0
1
Ne morem se strinjati z vašim mišljenjem. Pa poglejva praktičen primer: oseba A ima vozilo vredno 5 tisoč €, mesečni obrok 120 €, obišče ga pooblaščenec in nato oseba A poravna dolg v višini 360 € - dobi stroške posredovanja 100 €. Oseba B ima vozilo v vrednosti 50 tisoč €, mesečni obrok 1500 €, obišče ga pooblaščenec in nato oseba B plača 4500 € - dobi stroške posredovanja 250 € (vsi zneski so izmišljeni, hočem samo s primerjavo prikazati, da je leasing s tem veliko bolj pošten do uporabnikov, kot pa če bi vsem zaračunal enake stroške) Če pa se vam zdi to nepošteno, potem pa bog nam pomagaj.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
KSZ.

Tu ne gre za storitev prevoza vozila ampak za storitev izterjave.

Torej vprašanje za znalce, če nekdo ne vrne MB S klase je za lizing to enaka izguba kot če nekdo ne vrne Twingota! Logično? ja ne?

Potem lizing hiša najame izterjevalca in mu plača sorazmerno toliko kolikor je vredna izterjava. Je to jasno?

Torej ne gledat to kot na neko običajno storitev. Tu gre dejansko za izgubo premoženja (različnih vrednosti) ki se nato preko porednikov (izterjevalci) išče in uspešno ali ne tudi izterja/rubi!

Sicer pa vsem ki ne razumete preprost primer. Posodite cig.anu denar, ta vam ga ne vrne. A boste Hasotu (neuradni izterjevalec s 10+ kolegi na priklic) plačali enako če vam je ci.go dolžan 100EUR ali 100.000 EUR?!
confused-1.gif

Pa končno en, ki normalno razmišlja. Pa to jim (večini) jaz tupim že nekaj dni, pa ne dojamejo. Kar naprej omenjajo neko storitev prevoza, ki bi morala biti enaka ne glede na vrednost avta.
Še enkrat, tokrat zadnjič: gre za storitev izterjave in ne prevoza (ala AMZS). In to se obračuna od vrednostim izterjanega premoženja. Kaj ima veze, če je materialnih stroškov enako za BMW ali fičkota? Pomembna je vrednost, ki jo je izterjevalec pridobil nazaj.

Vsaj ti iz Avtomagazina, bi to lahko dojel, ko sem ti to prvič razložil, ne pa da si bukov kot drva.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Spoštovani anonimni PR VBS lizinga

v moji lizing pogodbi (Hypo lizing) je tudi člen o zavarovanju terjatev. In tam so omenjene bianko menice (10, če se ne motim). In to je prvi instrument zavarovanja terjatve v civiliziranemu poslovnemu svetu. Izterjevalci pa zadnji in milo rečeno balkanski (instrument zastraševanja). Ali pa VBS mogoče le ni tako civiliziran in ne uporablja te opcije?
Sicer ste pa res čudna ustanova, dovoljujete spremembo lastništva in nadaljevanje lizinga enemu izmed morebitnih dedičev brez zapuščinske razprave, položnice pošiljate na naslov mrtve osebe, na opozorila o tem se ne ozirate...
Tako da, dragi VBS lizing, tudi vi niste 100% gladki. Pa ni treba sedaj groziti in vrtaqti kako in kaj, to se je zgodilo pred skoraj 2 leti.

EDIT: In kako obračunavate zavarovanje? Ali ste stranki pošiljali 2 položnici, da je dolžna obroke financiranja in obroke zavarovanja? Ali ne gre to tako, da je načeloma to en znesek, ki zapade po anuitetnem planu in stranki je načeloma vseeno kako se naprej denar deli? Ali je mogoče denar za zavarovanje dolgovala zavarovalnici (ločeno) in to sploh ne bi smel biti vaš problem oz. skrb? Tukaj je kar nekaj nejasnosti...

Očitno pa velja, da ni vse zlato kar se sveti (tudi med lizingi) in da ponavadi najceneje se izkaže kot najdražje.

Nazadnje urejeno:

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Papirje je po tvojem ponaredil?

Kaj misliš s tem? Papirji seveda so ta pravi, ampak zgodba ne obstaja, taka kot jo je predstavil. Zgodba je torej znana, zadeva izterjana na terenu, prevzemni zapisnik narejen po regelcih, faktura izdana. Vse čisto kot solza.

Aja, ene še vedno mori, ker ni nikjer objavljena tarifa izterjevalcev? Mislim, da mu v pogodbi sigurno kje piše, da vse stroške v primeru neizpolnjevanja obveznosti in morebitne izterjave nosi lizingojemalec. Ker je izterjava blazno širok pojem je jasno, da vse postavke sploh ne morejo biti definirane v naprej. Obstaja pa pogodba med VBSom in Agencijo, kjer je vse to definirano.
Verjemite mi, da še nobeden ni uspešno izpodbijal stroškov izterjave (govorim za tak primer, kot ga je nategun predstavil v prvem postu.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Spoštovani anonimni PR VBS lizinga

v moji lizing pogodbi (Hypo lizing) je tudi člen o zavarovanju terjatev. In tam so omenjene bianko menice (10, če se ne motim). In to je prvi instrument zavarovanja terjatve v civiliziranemu poslovnemu svetu. Izterjevalci pa zadnji in milo rečeno balkanski (instrument zastraševanja). Ali pa VBS mogoče le ni tako civiliziran in ne uporablja te opcije?
Sicer ste pa res čudna ustanova, dovoljujete spremembo lastništva in nadaljevanje lizinga enemu izmed morebitnih dedičev brez zapuščinske razprave, položnice pošiljate na naslov mrtve osebe, na opozorila o tem se ne ozirate...
Tako da, dragi VBS lizing, tudi vi niste 100% gladki. Pa ni treba sedaj groziti in vrtaqti kako in kaj, to se je zgodilo pred skoraj 2 leti.

EDIT: In kako obračunavate zavarovanje? Ali ste stranki pošiljali 2 položnici, da je dolžna obroke financiranja in obroke zavarovanja? Ali ne gre to tako, da je načeloma to en znesek, ki zapade po anuitetnem planu in stranki je načeloma vseeno kako se naprej denar deli? Ali je mogoče denar za zavarovanje dolgovala zavarovalnici (ločeno) in to sploh ne bi smel biti vaš problem oz. skrb? Tukaj je kar nekaj nejasnosti...

Očitno pa velja, da ni vse zlato kar se sveti (tudi med lizingi) in da ponavadi najceneje se izkaže kot najdražje.

Nikjer ni določen vrstni red vnovčevanja zavarovanj. Kaj misliš, koliko bi lahko VBS snel denarja iz računa z menico, če tip ni plačal treh obrokov zavarovanja in treh obrokov lizinga? Nič, ker je račun prazen.

Opominjali so ga po telefonu in celo osebno, pa ni reagiral. Torej?

Mogoče pa VBS sploh ne zavaruje terjatev z menicami pri fizični osebi, mogoče to počne Hypo, ampak tudi tam so menice izpolnjene in ne bianco, če si vzel lizing kot fizična oseba.

Zavarovanje je najverjetneje sklenil VBS v imenu lizingojemalca, ga tudi plačal zavarovalnici, in mu to potem prefakturiral. Torej dolguje tudi za zavarovanje lizing hiši.

Glede položnic izstavljenih na mrtvo osebo, to je res malo neokusno. Ampak verjetno je zadaj kakšen dogovor med dediči in lizingom, da se do zapuščinsske razprave pusti zadeve take kot so. Ali bi raje videl, da lizing razdre pogodbo (kar je upravičen v primeru smrti) in avto proda?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če se lizing poplača iz zavarovalnice (je posel zavarovan) se z neplačnikom potem ukvarja zavarovalnica. Torej mi to da misliti, da posel ni bil ustrezno zavarovan.
Glede položnic: zame bi bilo edino pravilno, da bi se na prvo pisno obvestilo (zavrnitev pošte) VBS odzval tako da bi dediče pozval naj uredijo stanje. Tako pa je mirno pošiljal položnice, sprti dediči (del) pa se je okoriščal s tem da jih je plačeval in uporabljal vozilo, čeprav ni bilo soglasja.
Eh, važno da se plačuje...

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
Denis: stranka avta ni pripeljala. Pripeljala ga je šele, ko jo je izterjevalec našel in je zn njo šel do mesta, kjer se avto vrne. In krivit izterjevalca, lizing hišo je pa res nelogično. Dejstvo je, da če bi stranka poravnavala dolgove v roku, do tega ne bi prišlo. Dejstvo je, da bi stranka lahko avto vrnila/deponirala do poplačila zapadlih obveznosti. Dejstvo je, da bi stranka lahko šla sama na VBS in naredila prekinitev lizinga in poplačala avto brez večjih stroškov. Če pa bežiš, jih pa pač dobiš.

Zdej jst ne vem, ampak zgleda da je tle mnogo Vaskršiæev, ki ne razumejo, da moraš storitev/material, ki ti je dobavljen in ga celo žer muporabljaš PLAČAT. Kako je pa čist tvoj problem. Fak.
stupid-1.gif
In dol mi visi za sorazmernost dolg in rubeža, plačaj al pa vrni pa bo veliko manj stroškov in skrbi.

lp

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Čaki, čaki, o kakšnem zavarovanju zdaj ti govoriš? Lizing posel ni nikoli zavarovan preko zavarovalnice. Na tak način so zavarovani krediti. In seveda ni razloga, da bi se zavarovalnica ukvarjala z dolžnikom pri lizingu. Pri kreditu je pa druga pesem, ampak tukaj govorimo o lizingu.

Jaz sem prej omenil še zavarovanje za vozilo (obvezno in kasko), ki ga je plačala lizing hiša in ga fakturirala lizingojemalcu. Torej ji dolguje tudi zavarovalno premijop, ne samo obrokov.

V primer glede smrti pa se ne bom spuščal, ker ni dovolj podatkov. Če ni soglasja med dediči, bi načeloma lahko lizing hiša razdrla pogodbo. Ni pa nujno. Seveda boste te zadeve urejali na zapuščinski (kdo se je oz. kdo se ni nezakonito okoriščal), in se boste tam skregali, kakšen delež kateremu pripada.
Lizing hiša se v vaše zdrahe sigurno ne bo spuščala, niti se ne more postavljati nad sodišče.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Whatever. Nelogično mi je samo ločevanje zavarovanja in obroka lizinga. Ali je to vse v obroku lizinga ali pa je dolžan dvema upnikoma. Ker po tej logiki je bila dečva dolžna tudi 3 obroke DDVja in bi jo potemtakem še DURS lovil... Samo to bi rad razčistil.
Menice pa so podpisane, načeloma se vsako izpolnjeno leto uničita po dve (na 6 mesecev)...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Mogoče pa VBS sploh ne zavaruje terjatev z menicami pri fizični osebi
Zavaruje.
(če vedno, ne vem, bo njihov predstavnik povedal)

jjaakkaa

Zelenc'
7. mar 2012
26
0
1
Citat:
Uporabnik DPF1 pravi:
Da ne bo preveč nejasnosti okoli te debate, vam bom vsem prisotnim na hitro iz prve roke pojasnil primer, ki ga obravnavate. Oseba, ki se predstavlja pod psevdonimom "jjaakkaa", je ženska okoli 30 ih let, samo nima niti toliko obraza, da bi to napisala in piše v moški osebi. Na tem mestu ji sporočam, da naj jo bo globoko sram, da širi takšne laži na račun podjetja VBS in upam, da bo VBS sprožil zoper njo kazenski postopek zaradi blatenja imena. Gospa je konec leta 2011 sklenila pogodbo z VBS in kupila vozilo, poteče pa ji proti koncu leta 2013 - torej če še znam računat, nekoliko več kot dva obroka do konca - mogoče je mislila 2 leti??. Dolžna je bila 3 obroke leasinga plus 3 obroke zavarovanja, hudiča saj tri je še vedno več kot 1, mar ne. Dobro, punca glede na to, da po njenih besedah obvlada računovodske posle, zelo slabo pozna številke. Pa gremo naprej. Ker dolga ni poravnala, je bila predana v izterjavo zunanji agenciji, ki ima pogodbo z VBS leasingom. Omenjena agencija jo je iskala na naslovu, ki ga je navedla pri sklenitvi pogodbe, a glej ga zlomka, punca že več kot eno leto ne živi več tam. Torej je dala napačne podatke - joj, joj!! Gremo naprej. Kljub temu je bila najdena in se z izterjevalcem - oziroma lepše pooblaščencem VBS leasinga dogovorila - ga je lepo prosila, da jo počaka cca. 14 dni, ko bo lahko poravnala dolgove. Kljub mladi pogodbi (če prične škripati že na začetku, kaj mislite, kako bo šlo naprej?) jo je pooblaščenec bil pripravljen počakati, čeprav bi ji lahko vozilo v skladu s pooblastilom takoj odvzel. Na dan dogovorjenega plačila pa se gospa ni več oglašala na telefon, niti na sms sporočila. Nato je bil 8 februar, Prešernov dan, naj ji bo bi rekel vsak zaveden Slovenec. Čez dva dni pokliče in obljubi plačilo za petek do 12 ure. Je bila ponovno opozorjena, da v primeru neplačila vozilo odvzamejo. A glej ga zlomka, se gospa tudi v petek nekako ne javlja na telefon (bojda ga je imela po tihem). Zato jo je pooblaščenec obiskal na delovnem mestu. In ker se ni uspela pravočasno skriti, se je morala soočiti z njim. Denarja za plačilo pa tristo kosmatih od nikoder, češ, da gre firmi malo slabše in tako naprej. Ona bi še kar odlašala oziroma po domače n......... Pozvana je bila, da preda dokumente in ključe vozila ker bo opravljen odvzem vozila. Gospa se je strinjala, je pa želela, da ga ona odpelje do skladišča VBS. Bilo ji je ugodeno pod pogojem, da se skupaj z njo pelje tudi pooblaščenec, ker kdo bi vedel, kaj se je takrat motalo po glavi gospe in glede na dosedanje laži, ki jih je napisala na forumu, močno dvomim, da bi se pripeljala do VBS leasinga. V prevzemnem zapisniku je pod opombe pravilno zapisano, da je dolžnica sama pripeljala vozilo do skladišča, ker bi lahko, ponovno se sklicujem na njene izjave na forumu, pričakovali, da bo napisala, da ji je pooblaščenec med vožnjo uničil vozilo, ozirona zamazal (no ja, o čistoči bi lahko marsikaj napisal, a to ni pomembno). Z vozilom, polepljenim z nalepkami VBS leasinga je nato prišel delavec leasinga in prevzel vozilo od pooblaščenca. Strošek odvzema je fiksen glede na ceno vozila in je dostopen na VBS-u. Ne vem, ali v trgovini tudi sprašujete, zakaj je cena kruha taka kot je oziroma, koliko je vložil pek, koliko je dobil kmet za moko, koliko marže ima trgovina itd. Cena je taka. Če pa bi gospa, ko je videla, da ne more več plačevati obrokov za leasing poklicala na VBS in povedala, da ji ne gre in bi vrnila vozilo, pa bi se izognila vsem tem stroškom. Samo to pa ne, avta pa ne damo. Zdej pa joka in piše laži po forumih. Ljudje božji, potrebno se je zavedati, da je treba svoje obveznosti plačevati redno, če pa ne gre, pa je potrebno si kupit avto, ki ga lahko plačuješ. Nekateri pa mislijo, da so lahko kar dolžni in jih bo država ščitila, zato se potem obračajo na vse žive institucije, ki jih premore država. Gospe in gospodje, najprej je potrebno izpolniti svoje dolžnosti da se potem lahko sklicujemo na pravice. Jaz bi tudi vozil Mercedesa, ampak na žalost ne bi zmogel plačevati obveznosti, pa ga nimam. Draga gospa, ki so vam vzeli vozilo, dajte se malo poglobit v sebe in razmislite, koliko laži ste napisali in imeli za norca kar veliko obiskovalcev foruma. Mene bi bilo sram na vašem mestu, kljub temu, da se skrivate pod psevdonimom, lahko se zelo hitro na forumu pojavi vaše ime in priimek. Pa brez zamere, taka je resnica.

hysterical-1.gif

Me veseli da ste se oglasili iz VBS leasinga, moram pokomentirati, da si delate zelo dobro reklamo.
aplauz.gif

Grožnje z razkritjem LJ podatkov iz pogodbe, zelo profesionalno
hysterical-1.gif

Seveda z UMAZANIMI LAŽMI hočete priktiti in utišati storjeno in mene prikazati kot lažnivca
grims-1.gif
Tok v vednost, ljudje niso ovce.

Kot je bilo rečeno na tržnem inšpektoratu, na ceniku oz. pogodbi MORAJO BITI POTROŠNIKU ZNANI STROŠKI ODVZEMA. Lahko jih računate tudi po 50% od vrednosti vozila, morajo pa biti znani in LJ mora biti seznanjen z njimi vnaprej!

Sami si blatite ime ker take stvari počnete in ne jaz, ki sem se odločil to dati v javnost.
Pred klicem se pošlje opomin. katerega od vas ni bilo! Tudi moje menične izjave imate.
1 obrok je bil zapadel, nimam do konca 2013 pogodbe itd ne bom se spuščal v vaše lažnive izjave.
Tema je pavšalna faktura 660,00eur za stroškie odvzema vozila. Cenik je gor. Kako se zagovarjate? % od vrednosti vozila, pogodba z zunanjim izvajalcem ki ni nikomur vpogled. Seveda ne pošiljate opomina in raje pokličete naj se vozilo vrne, saj vam bolj odgovarja da pokasirate % od vozila za stroške odvzema čeprav je LJ sam dostavil vozilo do skladišča VBS, ne?!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.