odvisno za koliko leasing proda avto... tukaj pa so mučke možne tako da v worst case lj celo doplača...
leasin krediti itd so odlični dokler zadevo plačuješ...
leasin krediti itd so odlični dokler zadevo plačuješ...
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Vsi skupaj še enkart preberite prvi, izvirni, post v tej temi:
Citat:
Iz VBS leasinga so me brez predhodnega opomina klicali dne 9.2.2012 in 10.2.2012, da je zadnji rok za plačilo enega zapadlega obroka ter 3 obroka kaska dne 10.2.2012 in da moram v primeru neplačila vozilo vrniti. Zaradi slabših razmer vezano na prilive v našem podjetju, kjer sem zaposlen nisem mogel poravnati znesek, saj je prišlo do manjših zamikov z izplačilom plač, zato sem vozilo sam dostavil do skladišča VBS dne 10.2.2012, ter dne 15.2.2012 poravnal vse zapadle obveznosti do njih, nakar sem pozneje tudi avto prevzel nazaj.
Jaz iz tega le razberem, da je zamuda z plačili šla tako daleč, da je VBS že pričel z postopkom odvzema (beri: LJ ni reagiral na opomine itd). S tem ko je LJ sam dostavil vozilo na VBS se je izognil samo dodatnim stroškom "fizične iztrejave in prevozom vozila".
O višini stroškov odvzema po mojem nima smisla debatirati, ker so sigurno nekje jasno navedeni (scan cenika je tako slab, da se ne da razbrati - razen datuma objave nekje iz leta 2009).
Pa še čisto moje osebno mnenje: dokler bo pri nas izterjan dolžnik veljal za žrtev, je z našimi moralnimi vrednotami nekaj hudo narobe.
Kako je tebi uspelo iz "brez predhodnega opomina" uspelo razbrati "LJ ni reagiral na opomine", mi pa res ni jasno.
Na ceniku ni nobene dodatne postavke, ki jo ti omenjaš, le tista, ki je pač na njem za odvzem, ta pa ni cenovno ovrednotena, kar je pogoj za veljavnost cenika oz. postavke na njem. Da so pa "sigurno nekje jasno navedeni" pa: iz objavljenega cenika je razvidno, da niso, če pa obstaja novejši, drugačen, ga pa le prilepi.
Saj veš one izgovore, da plača pride komaj 19-tega.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Zakaj si ne odprete trajnika pa je mir?
Ima veze. Ker če bi imel na trajnik ne bi bilo več budalastih izgovorov, da pač ni prejel položnice, itd....Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ja in kaj ma plača veze,sej ni treba vedno vsega pokurt....
Jz mam vse zadeve na trajnik in je prov super k ni treba obremenjevat se s placili interneta, tmobitela,etc...pač pogledas un racun v pdf-ju in to je to.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ima veze. Ker če bi imel na trajnik ne bi bilo več budalastih izgovorov, da pač ni prejel položnice, itd....
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Saj veš one izgovore, da plača pride komaj 19-tega.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Zakaj si ne odprete trajnika pa je mir?
To je sicer res. Ampak normalna oseba (predvidevam) ima na strani črn fond za vsaj par mesecev preživetja. Torej, če ti zagusti imaš za prvi obrok odplačat, potem pač predmet lizinga vrneš. In ne, da pač nehaš plačevat in se ne sekiraš, hkrati pa predmet lizinga še vedno uporabljaš. Hvala bogu nismo več v socializmu. In upam, da bodo take zgodbe prišle čim bolj v javnost, ker bo potem morda folku jasno, da če kaj požre je treba tudi plačat. Pa čeprav mu je ravno takrat cucek pomrl ali se je spotaknil na cesti ali pa je morda ravno luna bila... Pogodba je pogodba, če jo podpišeš in ne prebereš kaj piše notri, si si sam kriv... Če pa prebereš, potem pa veš kakšne so tvoje dolžnosti.Citat:
Uporabnik softi pravi:
se v marsičem strinjam, sam lizingi an 7 let niso šala. povej mi koliko boš služil anslednjih 7 let, kaj boš lahko palčeval itd. stvari se menjajo in zadnje 2,3 leta je...kriza..kdor je napvoedal to, je danes bogat
Citat:
Uporabnik jjaakkaa pravi:
Zapisnik o prevzemu predmeta leasinga