Vaški vodovod--------->javni vodovod

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Ali je vodovod lastnik vodovoda do ure? Ce je ali mi morajo na njihove stroske menjat glavni ventil pred uro ker pusca?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ali je vodovod lastnik vodovoda do ure? Ce je ali mi morajo na njihove stroske menjat glavni ventil pred uro ker pusca?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ja sam men voda pusca za stevcem ker ventil ne tesni po tolkih letih, pri nas je pa se novogradnja in tudi ura nam je v preteklosti ze pocila, zato imamo ventil ki ja za uro in je odprt da se ima voda kam razsirit.

Zato me zanima ce morajo ventil na svoje stroske menjat, ampak ker je stvar od vodovoda do ure, potem predvidevam da ja.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ja sam men voda pusca za stevcem ker ventil ne tesni po tolkih letih, pri nas je pa se novogradnja in tudi ura nam je v preteklosti ze pocila, zato imamo ventil ki ja za uro in je odprt da se ima voda kam razsirit.

Zato me zanima ce morajo ventil na svoje stroske menjat, ampak ker je stvar od vodovoda do ure, potem predvidevam da ja.

ja toti ventil si bos pac zamenjal na svoje stroske , ali pati ga bodo zaracunali z delom vred
v MB-ju pa je ze vrsto let stvar taka da nosi lastnik vse stroske popravil od sekundarnega voda naprej borazlozitev mariborskega vodovoda ,,,,,, ker si lastnik voda od sekundarnega dela naprej.Vsaka obcina ima svoj pravilnik glede tega , pri nas je tako da komunala popravi vse do vodomerja brez zaracunavanja stroskov odjemalcu ,,,, baje da odvajajo sredstva za ta vzdrzevanja v MB-ju je pa drugacna pesem, sem se preprical na lastne oci ko sem bil pri stranki ki ji je spuscala voda , pa sem ugotovil da spusca pred uro, pridejo gospodje od vodovoda pogledajo stvar stranki pa povejo cifro kolko od prilike bo to prislo.

pozdrav.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:

Pri sosedi je lani na parceli puscala cev... je klicala na Vodovod Kranj in so ji rekli, da je to njen strosek... in da ni vec tako kot vcasih, ko je bilo do ventila oz. stevca njihov strosek od tam dalje pa tvoj ... Da je njihov strsoek samo glavna cev... odcepi do his pa ne vec ...

Tukaj je nekaj govora tudi o tem >> http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=46612&start=15

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Aha spet vsaka regija svoja pravila, ok, pri nas vem da stevec menjajo sami na 5 let in je njihov strosek, bom se zgleda mogu pozanimat se za ventil.

PS Evo pogledal se za mojo obcino

Citat:
Vodovodni priključek stavbe na sekundarni vodovod je del javnega vodovoda, ki se nahaja med sekundarnim vodovodom in napravo za merjenje porabljene pitne vode pri porabniku vode (vodomer). Priključek stavbe je v lasti lastnika stavbe. Na javni vodovod se mora priključiti vsako odjemno mesto posebej. Vodomer mora imeti vsak uporabnik vodovoda. Priključek na vodovod in vodomerno mesto mora biti dostopno vsem delavcem ali pooblaščenim delavcem upravljavca.

Meja med vodovodnim priključkom in uporabnikovo interno vodovodno instalacijo je spoj med vodomerom in zasunom po vodomeru. Zasun po vodomeru in jašek za vodomer sta del uporabnikove vodovodne napeljave. Zasun pred vodomerom je obvezno plombiran in služi upravljavcu samo za posege na merilnem mestu.

Mi imamo, cev, ventil, vodomer in za vodomerom se manjsi ventil ki regulira dotok vode na glavno instalacijo po bajti.

Nevem ali si prav tolmacim da je ventil do vodomera njihov?

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Aha spet vsaka regija svoja pravila, ok, pri nas vem da stevec menjajo sami na 5 let in je njihov strosek, bom se zgleda mogu pozanimat se za ventil.

PS Evo pogledal se za mojo obcino

ce pa ti pravimo da je v vecinah obcinah da so vsi ventili pred in za vodomerjem tvoj strosek , vodomer si kupil tudi ti in je tvoj
umerjajo jih vsakih 5let daji ti takointako drugega strosek pa je njihov ,,,,,,,, to je kao njihov zaracunajo nam da sploh ne vemo kje.

pozdrav.gif

Citat:
Vodovodni priključek stavbe na sekundarni vodovod je del javnega vodovoda, ki se nahaja med sekundarnim vodovodom in napravo za merjenje porabljene pitne vode pri porabniku vode (vodomer). Priključek stavbe je v lasti lastnika stavbe. Na javni vodovod se mora priključiti vsako odjemno mesto posebej. Vodomer mora imeti vsak uporabnik vodovoda. Priključek na vodovod in vodomerno mesto mora biti dostopno vsem delavcem ali pooblaščenim delavcem upravljavca.

Meja med vodovodnim priključkom in uporabnikovo interno vodovodno instalacijo je spoj med vodomerom in zasunom po vodomeru. Zasun po vodomeru in jašek za vodomer sta del uporabnikove vodovodne napeljave. Zasun pred vodomerom je obvezno plombiran in služi upravljavcu samo za posege na merilnem mestu.

Mi imamo, cev, ventil, vodomer in za vodomerom se manjsi ventil ki regulira dotok vode na glavno instalacijo po bajti.

Nevem ali si prav tolmacim da je ventil do vodomera njihov?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Tako bi naj bilo. Si poskusil priviti matico na ventilu?

Pusca skozi ventil in ne mimo po rocki ali podobno, pac ko ga zapres kaplja in v enem tednu spusti cca 20l vode

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Skratka so nam zamenjali ventil in je vse ok, sedaj so mi pa povedali eno noviteto za katero nisem vedel. Pravi da ce zelimo da nam jasek prestavijo izven hise za lazje popisovanje. Pri nas bi bilo to mozno 10m od hise, mu recem kaj pa ventil v hisi pa pravi ja to vam lahko pustimo, ja no shit halo normalno da moram met kontrolo v hisi glavnega dovoda vode. Sicer pa naceloma nisem za to ke rza popisovanje itak sami sporocamo, lahko naredis tudi letno, na koncu se pa lahko se spomnijo da je do stevca njihovo, naprej 10m do hise bodo pa rekl to pa ni vec nase kot do sedaj pa smo na slabsem. Prestavljamo jaske lahko itak kadarkoli, ampak ali kdo vidi kaksno prednost v tem da je jasek zunaj?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
Novogradnje sta oba števca zunaj. Za občino voda in za štromarje el. omarica. Je ni prednosti, da bi imel to v hiši, da ti v hiši potem menjajo števec za vodo, kar počnejo na par let ali pa da se loviš z občinarjem, da naredi popis za izravnavo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Je prednost števca v hiši, je - 10 m alkatenke manj rabiš, pa dodatnega jaška zunaj ne rabiš - a veš koliko prišparaš!?

Smo hoteli pri mami prestaviti priključek ven - pa odstopili, ker nihče več ne v se katere strani pride voda v bajto.
bonk.gif