Ksz...
Da malce obudim tole temo s podobno zgodbo, le drugim glavnim igralcem. Mogoče ste zadnje čase že kaj zasledili v medijih situacijo s celjskim upraviteljem Atrij d.o.o. Največ je bilo govora o Atrijevem dolgu do Elektra Celje, ampak to je le vrh ledene gore. Izpuhtelo je nekaj kupčkov rezervnega sklada, tudi nekaj 10k € na vhod, na dan prihajajo dolgovi do raznih izvajalcev sanacij in obnov itd...
No, in v enem izmed takšnih blokov sem se znašel tudi jaz. Skoraj točno leto dni nazaj sva z ženo kupila stanovanje v enem izmed blokov, ki jih je upravljal Atrij. Govorim v pretekliku, ker je v tem trenutku že skoraj podpisana pogodba z novim upravnikom.
V tem trenutku naj bi imel naš vhod v rezervnem skladu zbranih cca. (točni zneski naj bodo zaenkrat zakriti, vsaka zvezdica pa predstavlja eno cifro) *.*** €. "Naj bi imel" zaradi tega, ker do vpogleda na stanje na računu pač ne pridemo. OK, glede tega denarja smo se že skoraj sprijaznili, da ga zelo verjetno ne bomo več videli. Pa ta zadeva me niti ne boli toliko, ker sem jaz osebno relativno malo prispeval v ta kupček. Razni preostali dolgovi do manjših upnikov me tudi ne skrbijo pretirano, saj dejansko gre za manjše zneske. Seveda je v tem primeru tudi dolg v višini 10€ natanko 10€ previsok, ampak =bat ga...pač živimo v Sloveniji...
Zapletlo se pa je pri dejstvu, da naj izvajalec nekih večjih del izpred cca dveh let ni dobil plačanih cca. 2*.***€ in ima načrte to izterjati od etažnih lastnikov. To v praksi pomeni cca. 1+k € na stanovanje. In po neki zanimivi logiki naj bi tovrstna izterjava bila nekaj popolnoma normalnega in legitimnega... Razumem izvajalca, pač bi rad prišel do zasluženega plačila in seveda tudi plačal svoje zaposlene, katerih družinam celotna zadeva tudi ni ravno po godu...
Ampak po drugi strani...kaj nam je narediti? Nam pa ni ravno v interesu 2x plačevati isto stvar. Pa OK, zopet je pri meni malce drugačna situacija, saj za streho nisem dal niti € ampak po drugi strani stanovanja ne bi nabavljal, če bi vedel, da bom v roku enega leta z njim imel toliko in toliko € stroškov zaradi požrešnosti in/ali nesposobnosti določenih ljudi. Sodne prakse iz tega področja v Sloveniji ni ravno na pretek. Kako se kaj razpleta situacija v Lenartu?