Varno kolo!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.584
1.925
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mi lahko kdo točno pove, kakšna oprema mora biti na kolesu, da dobi nalepko Varno kolo? Naprimer, koliko mora po zakonu imeti odsevnikov na zadnjem in sprednjem kolesu?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.584
1.925
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Zakaj pri hudiču bi hotel človek imeti to nalepko?
Kolesarski izpit?
sprasujem se.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Pozdravljen,

sem našel spletno stran, ki ti bo pomagala pri pridobitvi nalepke.
Agencija za varnost v prometu

Torej, če kolo izpolnjuje pogoje navedene na Poročilu o pregledu kolesa, bi naj dobil nalepko za varno kolo.
LP!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.584
1.925
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mi ne pomaga preveč tole...
Tamal je imel včeraj pregled za Varno kolo in je padel! Zakaj? Na sprednjem in zadnjem kolesu je imel po en odsevnik, tako je tudi na sliki, tako so mi tudi naredili na servisu. Policist pa je zahteval, da sta na vsakem kolesu dva odsevnika!?
jezen.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Zanimivo. Človek bi mislil, da gre za nek predpisan standard, ampak kot izgleda upoštevajo še mnenje uradne osebe.
Ali pa gre za standard (moraš imeti na kolesu toliko in toliko odsevnikov itd.), vendar je policistu zrastel ego in se je "zbunil".

Ali ima kdo kakšno bolj razumno razlago?
smile-1.gif

Car, tebi pa predlagam, da se ne obremenjuješ s takimi stvarmi preveč. Ni vredno tvojih živcev, če bo pa otrok imel še 2 dodatna odsevnika na kolesu pa mu pri varnosti zagotovo ne bo škodilo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.584
1.925
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Saj se ne obremenjujem, bom kupil še dva odsevnika, ni panike spljoh, na organ mi gre, da gledam slike, kako mora biti kolo opremljeno, ga peljem na servis, potem pa ni v redu...
Se je pa tamal kar precej sekiral, aja, pa ni bil edini s to težavo, kar precej jih je imelo le po en odsevnik...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ce pogledam moje treking kolo, ima tud en odsevnik ... Policaj pa naj gre rajse bolj pomembne zadeve obravnavat ..