Varčevanje v zlatu

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Kako torej poteka trgovina. Kako je z anonimnostjo, hrambo zlata, ... Skratka, nasveti in izkušnje na to temo.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
delaš zaloge zaradi propada finančnega sistema v prihodnosti?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Click

Pri fizičnem nakupu je problem edino hramba, če se spomniš npr. sefov v SKBju
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ne znam ti pomagat.

Lahko pa malo razložiš zakaj te skrbi anonimnost? Ker želiš hranit zlato doma in ne bi rad, da kdorkoli ve za to? Ker bi kupil z "umazanim" denarjem? Država lončka ne bo pristavila, zlate naložbe so neobdavčene.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Torej karkoli delaš z njim, ne briga države?
Je to sploh mogoče?
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
kaj pa če imajo cene nastavljene po 999€ pa hodiš kupovat na vsake dva dni po en komad?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Kako torej poteka trgovina. Kako je z anonimnostjo, hrambo zlata, ... Skratka, nasveti in izkušnje na to temo.

Jaz varčujem v zlatu odkar je bilo po 500€ unča, zelo v redu zadeva. Prodaš lahko kadarkoli, dobički so samo tvoji.

Tiste nakladancije o SKB sefih pa to pa zanemari, to so izgovori ljudi, ki verjamejo, da jih politiki ne bodo peljali scat. Treba je pač prevzeti odgovornost za svoj denar v svoje roke, če misliš da bodo drugi lepo skrbeli zanj, potem ga le naloži v banko.

Poglej si www.kovine.si

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Tnx. Se pravi pod 1.000€ so nakupi neevidentirani in te nihče nič ne vpraša. Bo treba it še osebno tja...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj tudi sicer ne popisujejo lastnikov zlata kot neke kriminalce, to je zahteva paranoične države, v smislu preprečevanja pranja denarja. V moro ti pri večjem nakupu pač prepišejo osebne podatke iz osebne na račun. To je pri plačilih z gotovino, če nakažeš, ni treba nič (seveda pa vejo kdo si, ker si nakazal).

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
to bom jaz tudi naredil, enostavno, denar lahko cez noc postane nevreden, pri zlatu itd, tega ni...seveda fizično palčke doma zabetonirat med cigle.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Prodaš kadarkoli, komu pa?
Kupci so vedno?
Pojma nimam.

Kadarkoli lahko neseš v moro in prodaš.

Če poznaš kakega drugega investitorja v zlato, ti z veseljem odkupi, ker dobi brez marž.

Lahko daš oglas na kovine.si , na bolha.com , če je cena realna, se proda lahko že isti dan. Jaz sem večino svojega zlata kupil na ta način, če pa bedak prodaja 1/4 unče za 1000€ - realna je pa 180€, bo pač prodajal nekaj let.

Zlata hitro ne proda le tisti, ki misli da je tako pameten, da bo prodal po isti ceni ali celo dražje kot se prodaja v ugledni trgovini.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kak pa pri teh "zasebnikih" veš, da je z robo vse OK ?

Za najbolj popularne zlatnike imam posebne testerje ( Britanija, Maple Leaf, Ameriški orel, Krugerand... ), večina ljudi mi pa že kar sama priloži še račun od trgovca. Zlate palice so pa navadno lepo zapakirane s certifikatom zraven + račun (z navedeno serijsko številko), tako da tudi tu ni težav. Če bo kdo kupoval, je fino da mu trgovec zapiše še serijsko na račun.

Za tiste ki cvikajo, je bolje da plačajo malce več in gredo do trgovca, če jih račun pomirja. Čeprav po mojem mnenju, tu tudi trgovec lahko zanika, da si ga dobil pri njemu, kovanci pač nimajo serijskih številk.