Kdo mi lahko nastavi računalnik iz fiksnega na variabilni servisni interval? TDI 77kW.
Na servisu nočejo nič slišat o temu
.
Na servisu nočejo nič slišat o temu
Jup, mislim da je VW 507.00 standard. Ampak tega itak stavim noter, tako da...Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
in drugacno olje..
A to računalnik upošteva, ali bi moral ti?Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
servisni interval ni odvisen samo od odstreznosti motorja,nastavitve racunalnika, stila voznje ampak tudi od kvalitete goriva.Ce imas gorivo z veliko vsebnostjo zvepla se morajo intervali skrajsat ker je olje veliko prej prevec "umazano"
Citat:
seveda ce imas specijalno olje
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
servisni interval ni odvisen samo od odstreznosti motorja,nastavitve racunalnika, stila voznje ampak tudi od kvalitete goriva.Ce imas gorivo z veliko vsebnostjo zvepla se morajo intervali skrajsat ker je olje veliko prej prevec "umazano"
Zgolj komentar, ni nujno, da gre za VAG. V preteklosti se je že večkrat zgodilo, da je praksa pokazala, da jermeni ne zdržijo tistih predpisanih intervalov in je bilo bolje predčasno menjat stvar. Mislim, da se je šlo za Fiat in Opel, lahko še kaj drugega. Tako da, glede jermenov se ne bi hecal (seveda pa ne bi verjel le uradnim pooblaščencem).Citat:
Uporabnik tony pravi:
Naši uradni servisi nategujejo narod in konec. Podobno je tudi s pravljicami o menjavi jermena na 90k km/5 let - zanimivo, v vsej dokumentaciji pa piše 120k km/5 let - kdo se torej moti, VAG ali naš Porsche?
Saj ne vem, če je larifari. Iz določenih razlogov se do sedaj nisem obremenjeval s tem, sedaj mi je pa vseeno. Itak se avto ne bo servisiral na pooblaščencu. V celotni uradni dokumentaciji pa so variabilni intervali popolnoma formalno pravilni. Možno, da je odvisno od servisa in tudi tvojega teženja.Citat:
Uporabnik brgo pravi:
No še dobro, da imaš ti izkušnje z njimi. Zadnjič sem si namreč ogledoval novo škodo in sem se najbolj zapičil v tiste hebeno kratke servisne intervale. Pa so mi obljubljali, da ni problema nastavit long life interval. Sedaj vidim, da je to bolj lari fari, da bi kupil avto, potem bi me pa veselo na 3 mesce lupili in bi jaz zgubljal časSicer pa ne vem kakšni avti so to, če večina drugih nima težav s servisi na 30 jurjev. Vsaj ne takšnih težav, ki so povezane z obrabo olja in podobnim.