V turšci so se mi zaredile pohice

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
jebeš kovinske palice... pri nas so začeli granitne koncke navezovat. senzor za kovino pa tudi ni 100%... itak ti najprej heder potolče...
pa ne morete počakati mudelov, pa jim naložit s kovisko palico po hrtišu ? ali pa kako luknjo skopat na potki not pa desko s cveki postaviti ali anekja v tem stilu.
matr, da vas eni hašeki iebeo....
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
mislim da je drug problem, vseeno je nekaj vredno tisto zelenilo, pa je neka DILEMA.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
razumem da ima zelenilo neko tržno, uporabno ali kar koli pač vrednost.
ampak če hašeki delajo težave( grantine kocke, železne štange , uničen pridelek itd ) , ponavadi niso to neki oh in ah bilderji z mašinkami. se jih lepo počaka, pa nalomi . niti sanjalo se jim ne bi kaj in kdo je to bil.
pridelek pustiš ( ziher je ziher ) potem pa ko je čas vse siliraš ali kar koli pač

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
ma ni finančna dilema. sip80 itak nima detektorja za kovine, jbg ni tolk dnarja za menjavo. In da se mi zjebe kombajn sredi silaže, pa generalka, pa iskat nože naokrog, pa pol dela 2 ure pa spet generalka? Folk pa čaka, nafta se kuri, dela je povsod dost jaz se pa vozim naokrog ? Takrat pridejo ideje o poškodbah nekoga... 2003 smo meli 2x na eni njivi stojelom zaradi flohajzna z dratom privezanega na koruzo, pa mi do danes ni prišlo na misel da bi lahko bilo zaradi nasada. in dilema je samo v smislu če res lahko par hašišarjev drži v šahu pol doline, da jih noben ne prijavi.

plavi mi bodo pa najprej razvozili pol travnika, pol pa po možnosti še objavili na 24kur da so na prijavo poželi, pa mamo povračilne ukrepe. a to se da zmenit z njimi, da objavijo da so našli s helikopterjem ali kakorkoli že? pa da jim nasekam štible pa zložim ob cesto pa samo pridejo pobrat in odpeljat?

Lej, podpiram vsakega ki si pod daljnovodom uredi vrtiček in dela za sebe. lahko mu še pokažem plac pa potegnem kemično ograjo, da mu ne bojo srne vse požrle. Ampak tile mi zgledajo pa že na pol mafijska združba, ki se gre pridelavo na veliko. Pol pa še pustijo prazne plastenke pa embalažo ob nekih gnojil pa kajjastvemaj na robu njive. Niso to najstniki ki s srcem obdejujejo svojo rožico in ji dajo ime in jo vsak dan slikajo za na konoplja.org :D

tako da danes grem še poslikat plantažico, pol bom pa preveril pri plavih če imajo kakšno pametno idejo. V skrajnem primeru jo bom zagiftal pa je stvar rešena, za požet pa se še zmenim pri kolegu da se ne bova prekrivala, za backup.
Nebi se šel pretepanja ljudi in groženj in miniranja. Sam naj grejo stran.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
dej ti ne kompliceri zalaufi kombajn pa požanji... zdele je taprav čas... itak krave imajo rade mal travce umes:) včasih so konopljo na veliko gojili za krmo...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Zdaj pa resno;

Koruza še ni rekla zadnje, razen če jo imaš na pesku, zato ne prehitevat dogodkov.
Če se bojiš povračilnih ukrepov (upravičeno) je najboljš da se s "kmeti" zmeniš, ni druge. Itak mora rožca zdajle enkrat cvetet, kar pomeni, da bo "žetev" kmalu in jih boš fraj

Druga realna opcija je samo policija, ampak za njih si ti prvi osumljenec, ker si ti odgovoren za tvoje površine. Seveda če boš prijavil ta sum odpade.

Je pa sedaj dejansko odvisno kdo ti hara po koruzi. Če so organizirani v kaj večjega bo jeba karkoli boš naredil (jih je pa treba ustaviti, to je dejstvo preden se preveč okorajžijo), če pa so to golobradi mladci pa bi najbrž zadostovalo par patronov v luft takrat ko so v koruzi. Jebiga, merjasci press
evil.gif

Naj pa te ne zaslepi "profesionelen" pristop. Danes imaš na razpolago navodila korak po korak za vsako fenofazo rastline skupaj z gnojili in zaščitnimi sredstvi. Nabavi lahko skoraj vsak ki zna brat, izvede prav tako. Osebno nisem mogel verjet ko sem to videl, v bistvu imaš na razpolago tehnološka navodila za pridelavo konoplje (in to glede na način pridelave - not, zunaj, pod lučjo ...) in to bolj natančna kot za fižol recimo
write.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
ksz

Meni so pred časom eno "jaso" med drevjem tko lepo prekopali, uredili namakalni sistem in dobro vzgajali. Ker so se tako namučili sem jim tisto sezono pustil, po "žetvi" pa lepo podrl malce grmovja da ne bi tega še v nadaljne počeli. Kakorkoli, če ne bi podrli enega drevesa ravno čez pot vprašanje koliko bi sploh opazili tale nasad. In ravno zaradi morebitnih problemov ker je bilo na moji parceli sem raje zadevo zaustavil...