V turšci so se mi zaredile pohice

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Nafto bodo hašišarji zavohali in vedeli da je bilo zanalašč.

Kakega klorata ne moreš dobit?
grims-1.gif

Baje je vroč krop tudi primerno "zdravilo". Samo kako ga do tja spravit. Morda bi kakšen večji parni čistilnik na aku ali avto vtičnico tudi zalegel. Brez sledu, brez škodljivih posledic kasneje.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Zetor5011 pravi:

... tako da po moje je najboljš da jo z nafto zalijem, da crkne pa bo rešeno. Boomefekt me skrbi da bo predolgo !aktiven". Mi jo je pa malo škoda, samo jbg, zdaj je že na vsaki tatretji njivi in zgleda da bodo še širili proizvodnjo.

nafto bodo vohali
z boomefektom pa itak ne zalivaš tal ampak poškropiš po zelenih delih rastlin.
tu ne vidim težav. bo se začelo sušiti in jim ne bo nič jasno

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
neki hudi znalci po mojem to že niso, za par sadik. bodo mislili, da je vročina pač zahtevala davek. Klor se pa dobi za bazene, v kakem obiju ali baumaxu, pa s tistim zalij. Najbolj šibko pa jim pusti, jim bo še manj jasno. Pol pa se bodo preselili k sosedu.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Kar koli poliješ po tleh, boš kontaminiral zemljo, lahko tudi za dalj časa. Eden je omenil klor. Zlit ga moraš celga hudiča, pa bo vseeno rastlo naprej. Pa še videlo se bo, da je bilo selektivno uničeno.

Bumefekt je sicer še daleč najbolj ekološki in ne pušča posledic v zemlji. Je pa vprašanje, če bi zalegel. Pred dobrim mesecem sem se malo izživljal nad grmovjem na svoji parceli. Dal sem 10x dozo, kot je predpisano za plevel. Leska pa raste še bolj .
10.gif

Po mojem si zafrknil že s tem, ko si ta problem izpostavil na Alterju. Pacienti sedaj že vedo, da je njihova poljščina razkrinkana. Policaji pa se tudi znajo malo s helikopterjem naokrog pripeljati. Kakorkoli že, predno poženeš kombajn v koruzo, ga vsaj zavaruj pri zavarovalnici. Ker štang itak ne boš našel vseh.

B81

22. jul 2007
37.871
11.093
113
Malo se pozanimaj, koliko je tega posajenega in kaka je cena...boš verjetno hitro naredil vse kaj drugega, kot klical policijo
evil.gif

BTW: kombajni imajo senzor za železo...razen tisti stari Zmaji, tisti pa nimajo
smile-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Lahko da raste še bolj, ampak vmes je pa odvrgla listje. Če ni, potem nisi šprical z glifosatom. In glifosat ni dovolj za lesnate rastline, sploh pa ne ena doza ne gleda na to kako močna je.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Nobeno grmovje ni odvrglo listja. Sploh ni ovenelo. Le travo okrog njega je vso požgalo, pa čeprav je od škropiva padala na tla samo meglica .
Ta trenutek se ne spomnim imena tega škropiva. Bom pa pogledal, ko pridem na vikend. Zanimiva pa je razlaga učinka delovanja. Škropivo naj bi se preko listja pomešalo s rastlinskimi sokovi in ustavilo nadaljnjo delitev celic - rast. Tako naj bi rastlinana enostavno doživela svojo starost in nežno ter humano crknla. Malo morgen!
jezen.gif

MMG, to, da imajo kombajni detektor kovin, tega pa nisem vedel.
cheer.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Boomefekt ipd. (totalni) herbicidi delujejo če prebereš navodila. Glede na to da se vsrkajo skozi liste in od tam v korenine je malce logično da v času ko rastlina črpa hranila iz korenin v liste ne morejo delovat!
grims-1.gif

10x večja koncentracija pa ima pri teh zadevah ravno kontra učinek, prevelika koncentracija namreč prepreči prehod skozi listne "pore" in posledično stvar ne dela kot je treba.

(skratka neumen kmet nima vedno največjega krompirja)

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ne bom trdil, ker je že ohoho let tega, ampak takrat sem šprical grmovje (tudi leska je bila vmes) z boomefektom (glifosat) in je grmovje samo odvrglo listje (ovenelo), potem pa spet zagnalo na novo. Ustavil sem ga samo za ene dva tedna, nič več.
Za grmovje imaš specialne gifte, pa še ti so vprašljivi, potrebujejo ponovitve.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

10x večja koncentracija pa ima pri teh zadevah ravno kontra učinek, prevelika koncentracija namreč prepreči prehod skozi listne "pore" in posledično stvar ne dela kot je treba.

(skratka neumen kmet nima vedno največjega krompirja)

Slabo veš. In ravno v navodilih piše, da za grmovja in trdovratne zeli namešaš desetkratno dozo.

Sicer pa, po enem mesecu bujne vegetacije, je svoje naredila motorna žaga. Jeba bo samo še korenine uničiti.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
če daš anonimno prijavo potem lahko samo ugibajo da si ti. lahko bi bil katerikoli vaški firbec, ki bi jih našel.
o takih palicah pa bi rekel da se govori in vprašanje če se je res zgodilo... ni pa nikakor nič narobe če malo njivo prečesaš

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Bolj sem za - to da imas se ti nekaj od tega. Njim v vednost ali pa ne.

Kjer je dobra roba in pametna cena so tudi kupci.

"Ej ce mas tist CD k sva zadnic govorila, dej pod PM"

nahrung002.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ni problema, ti sam povej kje maš koruzo in te bomo rešili tegob.

Drugače pa, dej mi sam povej kdaj približno kosite koruzo? Čisto tako informativne narave me zanima
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.871
11.093
113
Zdaj počasi se bo začelo silirat, nekdo mora obvestit mladiče, da ne ostanejo brez....
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.294
7.060
113
pri taščici
Če mulce dobijo policaji s svojim trudom, in če mulci potem postavijo palice, bi morale te palice se skriviti na njihovih hrbtih.
Jaz bi stopil do njih, hotel nekaj imeti v zameno za škodo in molk in jih popisal z imenom in naslovom. Če dobim palice, jih vrnem na njihov naslov.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik QBR pravi:
Sicer pa, po enem mesecu bujne vegetacije, je svoje naredila motorna žaga. Jeba bo samo še korenine uničiti.

Mali bager ali kombinirka. Presenečen boš, koliko korenin je v zemlji.
evil.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Opcij je veliko, vse pa je odvisno od tvoje afinitete do žlahtne rože.

A) Ne maraš rože (in posledic ki jih pušča na mladih in občutljivih dušah, menda):
A1) kličeš plavce. Fantje so zelo verjetno povratniki in bo sankcija kar občutna. Možne posledice zate in tvoj kombanj so ti znane, ampak temu se lahko ogneš tako, da pred siliranjem/žetvijo prehodiš celo njivo vrsto po vrsto, po možnosti z detektorjem kovine, ker se oko hudo hitro utrudi.
A2) Ker si jager začneš jagat merjasce po koruzi. Pohančki so pač kolateralna žrtev
grims-1.gif
(v tej varianti dvomim da bi imel težave z železjem v koruzi)

B) Rožco obrajtaš, torej:
B1) jo ponucaš sam; možna posledica je železje v kombajnu
B2) namigneš kolegu kot si omenil; možna posledica je ista

Osebno mi je še najbolj všeč jaga
evil.gif
)

In tole je najlepše napisan post v tej temi
smile-1.gif