V katero trgovino hodite?

Kateri je Vaš naj trgovec

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Mercator. Pa včasih v Tuš, ker mi je bliz (2 minutki hoje)
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
večji nakupi v intersparu, ker imajo največjo izbiro in je najbližji
čistila, pralni praški, sladkarije itd v müllerju, ker je ceneje in roba za zahodnoevropski trg
manjše stvari v mercatorju (manjši trgovini), ker je najbližji službi ter domu

vejca

Pripravnik
Pri nas je pa takole, prva trgovina je od doma stran 15 km in je Tušev mali market-franšiza, kjer ob dveh popoldne še kruha ne dobiš več. Mercator, Spar in Lidl pa so marketi oddaljeni od doma 25 km stran, vsi trije oddaljeni en od drugega nekaj 100m, tako da ponavadi kupujem v Lidlu in Sparu.V Lidlu je dober meso, olje, zelenjava, sladkarije, kruh, mleko, jogurti.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
V Mercatorju. Zakaj? Zato, ker jim izdelke lastne znamke delajo slo proizvajalci, ne pa recimo Tuš ko uvažajo iz nevem kje in je kakovost vprašljiva...!

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:
Uporabnik vejca pravi:
Mleko mercatorjevo je uvoz iz Madžarske naprimer. Pa še veliko stvari bi se našlo.Aha, pa moka prav tako.

Se pravi... Mleko in moko uvozijo iz Madžarske in potem Ljubljanske mlekarne in Žito pakirata to za Mercator
confused-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jaz največkrat v špara, ker ga imam skoraj čez cesto. Potem pa občasno v leclerc... redko v merkator, skoraj nikoli v tuš. Pa ne da česa izrecno ne bi maral, kruh imajo povsod, ampak preprosto grem tja, kjer je blizu.

lp
Peter

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Sam pomojem pa ni kr tk napisan
confused-1.gif

To je spet en urbani mit
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

vejca

Pripravnik
Že ka rnekaj časa nazaj je v enem izmed časopisov pisalo o tem kateri izdelki so narejeni pri nas in kateri niso, oz. so narejeni v tujini za pa mi mislimo da so naši. Vem da je bilo med njimi veliko stvari ki jih prodaja mercator pod svojo blagovno znamko. ( mleko, moka,olje.....)

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Po sili razmer kupujem največ v Mercatorju, ker pač v Novi Gorici kaj več možnosti sploh ni (no, imamo en Tuš, pa je za večino nakupov praktično neuporaben... ni dostopa z avtom). Občasno se zato zapeljem do trgovske meke Ajdovščine, kjer so na kupu Merkator, Spar, Hofer, Hardi in Lidl).

Glede kakovosti hrane pa je bilo že več debat, sama se Mercatorjevi izogibam (pa tudi drugim njihovim generičnim izdelkom). Po izjavi ene od trgovk, da je "Lumpi hrana pa res eno sranje", sem se malo zamislila...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
80% Mercator, 17% Špar, ostalo pa Tuš...Hofer in Lidl pa me ne vidita
uf-1.gif

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Sam pomojem pa ni kr tk napisan
confused-1.gif

To je spet en urbani mit
stupid-1.gif
Sej moka je lahko pri nas mleta , pšenica pa ni slovenska.
Prav tako mleko in sir, krave se pasejo na madžarskem, mogoče jih vozijo v slo podojit
nahrung002.gif

Grikos

Pripravnik
21. jul 2007
386
0
16
Citat:
Sej moka je lahko pri nas mleta , pšenica pa ni slovenska
Pri nas je ratala stalna praksa uvoz surovin iz tujine + predelava v Sloveniji = slovenski izdelek.
Nekateri grejo še dalje...tovarna olja Gea naprimer uvaža v cisternah olje iz Madžarske, "refuzo" pretočijo v embalažo in zadevo prodaja kot "domač" izdelek.
crazy1.gif