V kakšni meri mi lahko policist "premeče" avto?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
No, eno je, če bi pregledal mene
smile-1.gif
. Ko pa bi nastala hipotetična situacija, da bi s pregledom koga drugega našel nekaj, kar je denimo meni zmanjkalo, pa bi bilo dobro, da bi imeli več pravic.
Pravzaprav mi ni jasno, kako bi lahko policija rešila kako tatvino? Sicer že dolgo nisem slišal, da jo je, ampak po mojem po sedanji zakonodaji to tudi ni več možno. Če ti denimo žlebe cuknejo s strehe in ti to delno vidiš in takoj prijaviš, saj ja ne smejo pogledati v avto, če jih kdo ima. Morajo počakati, da tata zapeče vest in se gre prijavit. Ampak verjetno sam proti sebi pričati spet ne sme in smo spet na začetku.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Zdaj pa nisem
upal bit pretirano pameten, ker nisem vedel o čem se gre, nisem pa mel neke želje se peljat v njihovem Tuaregu, ker se mi je
mudilo na kosilo,...
Tukaj je odgovor na tvoje sprenevedanje, češ da nisi bil živčen.
Grem stavit, da si s svojo živčno vožnjo (cikcakanje, naglo pospeševanje in naglo bremzanje, leplenje za rit pred tabo vozečemu in podobno) pokazal, da si živčen in da se ti nekam hudo mudi.
Policajevo potezo pozdravljam. Še bolj bi te moral hebat. Premalo te je zajebaval.

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Ja vem, da je stara. Za laike in za okvir približno kaj in kako se lahko in kaj ne, je čisto dovolj.

Se mi ni dalo razlagati nadolgo in široko, kako inkaj se lahko in kaj ne (sej veš kako stvari potekajo), pa sem raje knjigo svetoval.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne da se mi vsega brat, prebral sem prvo stran.

Torej prometna policija te lahko vpraša za prometno in vozniško, ter obvezno opremo.
Kar jim lahko pokažeš. Ali tudi ne. (v tem primeru te seveda lahko oglobijo, ker nimaš predpisane opreme).

Kako premetavanje in podobno pa je čista znanstvena fantastika.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Najbolje, da si preberete knjigo avtorjev Klemenčič G., Kečanovič B., Žaberl M., z naslovom Vaše pravice v policijskih postopkih, Založbe Pasadena.

LP

Kaj pa Priročnik za kriminalce od Čeferina? Sedaj dajo zraven zastojn še Tajkunski priročnik od Mira Senice.
hysterical-1.gif

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Ne vem kaj je tu tako zabavnega
confused-1.gif
? To knjigo bi si lahko vsak državljan prebral.

NI priročnik za kriminalce in NE, ne delam reklame za knjigo.

Izgleda, da navedene knjige še nisi imel v rokah, zato je brezpredmetno pisati take komentarje. Hočem samo pomagati, kar ni voda na moj mlin ,glede na to, da sem zaposlen na "nasportni" strani.

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kako sigurno je to kaj si napisal o znanstveni fantastiki? Lahko tudi na PM.
Saj so drugi napisali.
Če imajo kaki utemeljen sum ali razlog, lahko naredijo več. Samo zdaj ne vem, a so to potem isti policaji ali ne (prometniki -- kriminalisti -- kaj-jaz-vem-kaj)