Pa ti si ena buča. Očitno si nisi prebral, kaj sem zgoraj napisal, ker to 100% drži. Če pa ne veš, kaj pomeni "varnostni pregled" vozila pa je tvoj problem. Če pa bi rad redno premetačino vozila pa reči, da imaš pištolo v avtu in boš potem videl, če bojo čakali na nalog.Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Policist ti lahko naredi varnostni pregled kadarkoli. Tako, da se ni dobro delati pametnega, ker lahko na hitro dobiš še kakšno kazen zraven zaradi grdega obnašanja.
BUČE BUČE BUČE
Policaj ti reče pokažite (in ti se podelaš in pokažeš) in ne pogledal bom (samo če ima nalog). Se pa zna zgoditi da te bo zadržal dobil nalog zaradi utemeljenga suma in ti premetal avto - ob pričah - in za sabo pospravil, če ne bo nič našel. Če pa ga ti malo prcaš (ampak samo, če si siguren da ne bo nič našel) pa je to češnja na tortici.
Pri carinikih je normalno, da brskajo ampak samo na mejah v notranjosti morajo met zraven policaja.
Za premetačino stanovanja pa morata imeta (biti morata najmanj dva) nalog in dve priči ki jih izbereš ti (lahko ti ju določijo oni če bi morali nerazumno dolgo čakati na tvoji) v nasprotnem primeru so vsi dokazi pridobljeni nični.
Citat:
29. člen
(kontrola potnikov, prevoznega sredstva in stvari)
(1) Kontrola potnikov je kontrola, ki zajema preverjanje dokumentov za prestop državne meje skupaj s preverjanjem biometričnih podatkov ter z ugotavljanjem identitete osebe, ki namerava prestopiti državno mejo, in drugih pogojev za prestop in tiralično-tehnično preverjanje osebe z odvzemom prstnih odtisov in odtisov dlani ter preverjanje drugih telesnih identifikacijskih značilnosti. Policist sme zahtevati od osebe, naj pokaže, kaj ima pri sebi.
(2) V primeru suma posedovanja prepovedanih stvari, predmetov ali zaradi ugotavljanja identitete sme policist pregledati ali preiskati osebo. Preiskava po tem členu ne zajema preiskave telesnih votlin.
(3) Kontrola prevoznega sredstva je kontrola, ki zajema zunanji in notranji vidni pregled prevoznega sredstva in preiskavo prevoznega sredstva.
(4) V primeru suma, da oseba v prevoznem sredstvu prevaža prepovedane predmete ali stvari, ki bi pripomogle k ugotavljanju njene identitete ali identitete drugih potnikov, ter zaradi preprečevanja nedovoljenega vstopa v Republiko Slovenijo sme policist preiskati prevozno sredstvo, kar pomeni podroben pregled vseh delov, vključno z razstavljanjem posameznih delov prevoznega sredstva.
(5) Kontrola stvari zajema kontrolo predmetov in stvari, ki jih ima oseba, ki namerava prestopiti državno mejo, s seboj ali v prevoznem sredstvu.
(6) V primeru suma, da so v predmetih ali stvareh, ki jih ima s seboj, ali v prevoznem sredstvu prepovedani predmeti ali stvari, ki bi pripomogle k ugotavljanju njene identitete ali identitete drugih potnikov, sme policist preiskati predmete ali stvari, kar pomeni podroben pregled vseh delov skupaj z razstavljanjem posameznih delov.
(7) Pri opravljanju kontrole potnikov, kontrole prevoznega sredstva in kontrole stvari sme policist uporabljati ustrezne tehnične pripomočke.
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
mater, samo tebi se pa res dogaja.
preiskave sposojenih avtomobilov, pistole, umori, hisne preiskave,... si razmisljal, da bi zacel pisat kriminalke?
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pol je prinesel papirje in mi ni rekel niti adijo,...
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Noben od vaju, ker gre za pecilni prašek.
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Potemtakem meni kolega ki mi gre na q. posodi avto, jaz avto namečem z praškom, me ustavijo, jaz kao nič nevem ker ni
moj ampak od lastnika, kdo gre zdaj sedet? Jaz al on al oba?
Brez naloga nimajo vstopa v moje stanovanje, v moj avto pa ravno tako ne. Če mu pustim, da skozi okno brska po avtu, je moj problem. Če ga povabim v hišo, ravno tako. Lahko pa enostavno zaprem vsa vrata in okna in nima vstopa nikamor. Razen seveda z nalogom. Je pa v večini primerov bolj enostavno, če sodelujemo in mu pač pokažemo prtljažnik.Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
XXXL,
pozorno beri!
To, kar trdiš velja le v primeru, ko bi policist npr. snemal tapete vozila, ne pa pri rednem pregledu.