V Bostonu poka

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Si mislite, kak kaos bi bil, če bi se v Ameriki tako začelo klat, kot v Siriji in teh vzhodnih državah. CNN, FOX pregorita!
evil.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
8888...Jaz bi uporabil manj grde besede, ko bi opisoval tako osebno te narode. Se pa s teboj strinjam. Je problem izbira. Kar mi gre na k..... je da nam manjšim narodom/državam vedno polagajo izbiro Ameri al pa Rusi(ravno ti tudi poskrbijo da je tako). Svet se ne pa ne otrese te delitve na dva bloka . Na koncu imam isto izbiro tudi pri nas doma. Kva naj izbiram na volitvah? Sranje od sranja, če mi oprostite temu izrazu.
Če mal povežem gospodarstvo in politiko, so velike države, kot veliki monopolisti v ekonomiji. Njihovi dosežki so nam po eni strani všeč, pod drugi pa na koncu koncev teptajo vse okol sebe.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Da hudo bi bilo. Se pa ne bo zgodilo. Zdej delajo na tem, da jim orožje poberejo oziroma da jim ukinejo pravico, ki jo majo celo napisano v ustavi. Nisem pa nekaj časa vedel , da je bila ta pravica napisana v smislu odpora do tiranije vladanja in ne neka njihova "wild west" tradicija. Sem tudi jst tako mal počes obsojal ljudi tam zarad orožja.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
V ZDA nihče ne želi ljudem vzeti orožja - predlog je šel samo v smer tega, da orožja ne bi mogli kupovati bivši kriminalci, mentalni bolniki in ljudje, ki so na terrorist watch list, pa je klavrno propadel. Da pa bi v ZDA kdo prepovedal orožje (tako, kot je pri nas), pa niti slučajno.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
pri nas pa orožje res ni prepovedano
ni pa ga kar tako enostavno nabaviti kot v zda
Predstavljam si, da je pri nas skoraj nemogoče kupiti AR 15, ali pa MAC 10

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Hmmmm. Kampanja je bila zelo ostra proti orožju. Ja orožarski lobi je dovolj močan, da je prišlo do kompromisa. Za enkrat še. Kako dolgo in pa po kolkih pohodih "osamljenih strelcev" bo tako ostalo, bomo pa še videli.

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
civilne verzije?

tudi po nekih njihovih zveznih držvah so avtomati prepovedani.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
Citat:

res je. ampak se da. sicer nimaš kje uporabljati ali pa sploh ne smeš uporabljati, se pa ga da nabaviti oz dobiti dovoljenje. nabava je potem druga zadeva.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Citat:

slabo si predstavljaš...AR 15 oz kloni v polavtomaestki verziji niso noben problem, ingram pa pač ni posebej popularen v slo, je pa toliko bolj polavtomatski škorpijon...seveda potrebuješ ustrezna dovoljenja, ni pa polavtomatske puške dobiti z njimi nič težje kot pištole ali repetirke

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
No, v ZDA je pravica do orožja zapisana v ustavi, tako da nihče ne želi resno omejiti te pravice. sprva je bil predlog demokratov prepoved jurišnih pušk in omejitev velikosti clipa, ki pa je padel v vodo še pred glasovanjem. Nato je prišlo do 'kompromisa' (ki ga podpira večina Američanov), kjer bi morala oseba pred nakupom orožja opraviti 'background check', pa je tudi zadeva padla v vodo. Nato je senat glaoval o predlogu, ki ne bi spremenil nič, saj za nakup iz druge roke ni zahteval background checka - pa tudi ta predlog ni bil izglasovan.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/civilno_orozje_in_eksplozivi/civilno_orozje/

Spodaj imaš link do seznama orožja, ki ga je v lsoveniji prepovedano posedovati:

med drugim:
avtomatsko strelno orožje, vojaško orožje, eksplozivno orožje in njegovi deli.

Avtomatsko orožje je dovoljeno posedovati zgolj v zbirateljske namene

In še 3. člen Zakon o orožju: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200061&stevilka=2747

Orožje po tem zakonu se razvršča v naslednje kategorije:

Kategorija A: prepovedano orožje:

1. eksplozivni vojaški izstrelki in lanserji;

2. avtomatsko strelno orožje;

3. orožje, prikrito v druge predmete;

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
"No, v ZDA je pravica do orožja zapisana v ustavi, tako da nihče ne želi resno omejiti te pravice."
Še enkrat preberi kar si napisal. No da pomagam :"Zato ker je napisan v ustavi potem ne želijo?" Od kdaj mi pa ustava diktira kaj jaz želim in ne?
Z ostalim se strinjam. Orožarski lobi je močan. Ne bo lahko. Še kar nekaj osamljenih strelcev bo potrebno, da se obrne javno mnenje. In še več časa bo potem potrebno da javnost dojame da ni problem v orožju.

On Topic: http://mileswmathis.com/boston.pdf ....pač razmišlanje

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
On Topic: http://mileswmathis.com/boston.pdf ....pač razmišlanje
folk je postal resnično retardiran: v redu, Davida Icka in podobne še požreš (so vsaj duhoviti), tole, kar spremljamo danes - se pravi kvazi strokovnjake, ki naalizirajo vsak ****** dogodek in najdejo zaroto vkupu govna na pločniku - to je pa too much.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
uf...si se razburu... Povej mi kaj te je tako zmotilo. Sem rekel pač razmišlanje. Marsikje sem videl hujša razmišlanja.

Kaj te je razburilo: Tisto o ograji?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
fireworks.jpg

phantom-fireworks.jpg

Tamerlan Tsarnaev je 6. februarja kupil paket 24 raket za 199,99 dolarjev. Ker so imeli akcijo, je dobil še en komplet brezplačno. Vsebina paketa naj sicer ne bi zadoščala za eksplozijo, tako da je moral kupiti še kaj drugega.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Razburja me splošen koncept 'teorije zarote', ki je skregan z vsako logiko in meji na shizofrenijo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
Mi razložiš kaj je splošen koncept teorije zarote? Resno sprašujem.
Torej, po neki logiki je uradna razlaga vedno napačna (zavajujoča), bolj verjetna pa je razlaga, ki predpostavlja nekaj deset predpostavk, ki so povlečene iz riti. Nadalje je v teorijo zarote (torej JFK, 9 11, Roswell) vključenih na tisoče ljudi in kot po čudežu niti eden izmed njih še ni prišel na plano in priznal 'jap, tole je bila zarota'.

Seveda vedno obstajajo legitimne zarote (npr. končni povod za napada ZDA na Vietnam je bil zarota, zaliv Tonkin), vendar pa je malenkostna razlika med false flag operacijo (kakršne vojske izvajajo že stoletja) in alieni.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Ah ja .. prvi odstavek ne mislim komentirat je preveč čustven in brez logike.

Drugi del: Legitimne zarote? Kaj hudiča je zate legitimna zarota.To bi rad slišal. Resno.

False flag ni zarota. To je enako kot bi rekel da je puška zarota. False flag je orodje.

Veš zakaj ti to govorim: zato ker tudi jaz grem hitro mimo, ko govori o zaroti. Poberem samo tiste stvari, ki mi pomagajo izoblikovati >moje< mnenje.

Recimo: Zelo pomembna poanta tistega članka je zame, da je vse skupaj diverzija, da se ljudje(ovce) ukvarjajo z čustvenimi stvarmi namesto o Liborju recimo.

Zdej pa logika, ki je ti ne najdeš. Igranje na čustva ljudi je v zgodovini zelo znan način diverzije zato ker ljudem preprosto možgani odpovedo.

Poglej tist članek v Financah. Na kaj cilja...na čustva. Mislim vsaj neki bi moralo biti jasno da je neki zelo gnilega v Kraljevini Danski.
Ampak ne...gnil je tist ki kritizira gnilobo ." Kaj boš rekel da ne? Kako moraš lej k bombe pokaj po nas. Mi smo bogi bogi. "