V Bostonu poka

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
sem dal link. Niso v čečeniji ti kampi pač pa v turčiji(nato) itd. Tam se fajtajo(degestan) proti rusom.

A še vedno noben ne vidi rdeče niti teh islamistov?

V bistvu vse kar naredijo ti islamisti fašejo kitajci in rusi direktno ali pa posredno ko ameri to iskoristijo kot povod.(Iraq, Sirija, Libija, Afganistan). Ding ding nekomu...vsaj enemu
smile-1.gif

Daj malo bolj razloži to tvojo teorijo, ker me resno zanima do kakšnega dognanja si prišel ti?

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Ti bom s prstom pokazal na zemljevidu: Čečenija+Degestan(Rusija) , Osetija-Gruzija, Armenija-Azerbadžan
Naprej: Irak obtožen in napaden kot simpatizer islamistov in nevaren ker ima WMD.Vse to se je izkazalo za neresnico. Res pa je da je bil naklonjen Rusom.
Libija enako kot irak. V bistvu vsa severna Afrika je bila bolj naklonjena Rusom. Vsi povrsti naj bi bili obtoženi podpiranja teroristov, na koncu so jih pa ravno ti terorist s pomočjo Amerov zrušl. (A rabiš link do novic kjer so moral Ameri priznat da sodelujejo znane teroristične skupine pri teh prevratih).
Sirija...ugan Rusija, Iran ugan Rusija + Kitajska, Afganistan ugan Rusija+ Kitajska+ Indija. Ljudje pred nami se igra igra monopoly.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
[
Mah kaj to! Veliko super razgledanih in dovolj starih slovenčkov ne zna našteti vseh držav, ki so mejile na bivšo SFRJ.
Včasih, mah kar stalno se sprašujem zakaj za vse svetovne probleme ne vprašajo slovensko rajo, saj vedo odgovor na sleherno vprašanje. V bisvtu bi lahko naredili neko internetno mešanico Googla in Wikipedie npr. allKnowingsloraja.com
hysterical-1.gif
OFF:
ta je lahka - kdor za srbsko: "SFRJ okružena je BRIGAMA!"
Bolgarija
Romunija
Italija
Grčija
Avstrija
Madžarska
Albanija

Zate morda, tudi zame ampak verjemi, da je na to vprašanje že nekaj brihtnih zmrznilo, pred tem pa so pametovali kako so ali Američani ali Italjani ali pa Madžari nerazgledani. Mimogrede na Madžarskem sem ženekajkrat doživel, da niso imeli pojma kaj naj bi sploh bilo neka Slovenija.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Potem takem ameri rušijo vlade "zaveznic" rusije in kitajske, da bi s tem dosegli kaj?

Ameri se bojijo it v vojno z SKorejo zaradi tega, ker jih podpira Kitajska in če se bojijo Kitajcev, ne razumem, kaj posledično hočejo dosečt z rušenjem njihovih "zaveznic"? Edino če hočejo dosečt to, da bi Kitajska pozabila na denar, ki ga je dala amerom.

Ja lahko prilepiš kakšen link, kjer se da razbrat kaj več od libijske vojne.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Da... Pred nami se v bistvu bije vojna med Rusijo in Kitajsko na eni strani in Ameri in zavezniki na drugi. Gre za Monopoly igro(sej jo poznaš?) Problem je, da vse te države vedo, da če se pičijo direktno je zadeve konec, zato se v neki groteskni viteški igri tolčejo preko proxy držav. Primer: Koreja, Vietnam, Izrael(to je v bistvu kukavičje jajce v gnezdu arabcev), Iran, Iraq....

Če se boš vrnil malo v našo bližnjo preteklost in se pozanimal o "neuvrščenih" boš razumel o čem govorim.
Drugače bo pa še ena stvar pomagala. Začni delat črne pikice na zemljevidu, kjer prevladujejo Ameri in rdeče kjer je bila v kratkem ali pa je še zmer neka vojna. Poglej na koncu kaj bo ostal nepofarbano.

Nazadnje urejeno:

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Še neki Neo...Ameri vedno prvo začnejo rušit državo od znotraj. Primer Jugoslavija. Sirija, Libija....
Recimo a si vedel da je Sirija sodelovala z IMF-jem in ta ji je predlagal "strukturne reforme". Seveda ko je Assad videl da je to vsekalo na socijalo ljudi jih je ukinil. Ampak prosim te ... to isto se je zgodilo z Jugo. Pri Libiji je malo drugače. Treba je pogledat kako je Gadafi naredil revolucijo. Tam ugotoviš, da je v bistvu na mehak in trd način združil glavna plemena. Rušenje Gadafija si lahko samo misliš. Samo razcepiš vez med njimi in voila. No more Gadafi.(No šlo je mal težje pa so rabl mal avijonov in pa za nekateri plemenske vodje al denar al pa cev vzadi
evil.gif
)

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Zanimivo
rolleyes-1.gif

Ampak če bodo še naprej tako srali, potem se zna naredit, da jim kdo od pomembnih odkloni zavezništvo oz jih napodi iz svojega dvorišča,potem bodo verjetno sli na nacin "z nami ali proti nam, vmesne poti ni".

Zakaj Saddama niso zrušili že leta 91?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.783
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Recimo da je v tem nekaj resnice, je pa vsekakor bolje imeti za zaveznika ZDA kot pa Ruse kateri so nateg...i Srbe klali ostale Slovane itd. o tistih umazanih kitajcih pa nebi, jih imajo Rusi na daljnem vzhodu poln kufr, se razmnožujejo kot podg..e.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Ameriki države v zavezništvu koristijo toliko, kolikor jim dopustijo izvajanje njihovih interesov. Za ohranitev ameriških sanj so že in tudi še bodo koga nategnile tudi one.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Worlds-Reaction-In-a-Nutshell.jpg

No tole sem tudi že prej hotel komentirat pa enkrat v podobni temi sem celo že. Smešna slikca je popolnoma resnična. Ampak zakaj je tako? Vedno opažam, da se ob kakšnem tragičnem dogodku v ZDA na vseh portalih najbolj brane prav takšne novice, potem pa so tu še razni forumi kjer odpirate debate za vsako tako novico posebej ter na dolgo in široko razpredate, pa naj gre za strelske pohode, bombne napade, terorizem ali naravne katastrofe...pomebno je samo, da se je zgodilo na tleh ZDA! Medtem ko vse podobne novice iz drugih koncev sveta vsi popolnoma ignorirate. Pred dnevi je nekdo s strelnim orožjem pobijal v Rusiji pa to nikogar ne gane, ogledi te novice so mizerne in na portalih članek pada v pozabo. Ne odpirajo se debate na forumih in ne razglablja se o neumnih rusih in njihovem orožju in kako so si to zaslužili, ker.... Takih dogodkov je še veliko vsak dan..naprimer spopad vojske in protestnikov v Kirkuk kjer je bilo 27 mrtvih...posilstvo in protesti v Indiji...potres na Kitajskem.... vse to vas ne zanima in ne gane ampak potem vseeno hinavsko civkate zakaj so ZDA toliko bolj pomebne in so dogodki, ki se zgodijo pri njih bolj odmevni. Vi sami jih delate bolj odmevne in zanimive, ker se najraje naslajate nad nesrečo američanov, ker je to dandanes pač modno in koolsko. In kar navadna raja rada bere to mediji forsirajo. Če ne želite takega pompa okoli ameriških tragedij jih od zdaj naprej preprosto ignorirajte, ne berite teh novic, ne komentirajte teh novic in nikakor ne odpirajte za vsako sranje nove debate na forumih.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Američani so že od vedno obvladali marketing oz. promocijo.

Samo poglej Hollywood, ki je zadnjih skorajda že 100 let brez konkurence. Z njimi vsiljevanje lastnih vrednot, načina življenja, blagovnih znamk... Pa milijon filmov o tem, kako so židje trpeli med 2. sv. vojno, samo da je bila javnost na strani Izraela. Potem 'zvezdniki' v stilu Kardashianovih, Paris Hilton... ki so slavni zaradi slave.

Obširno poročanje o lastnih dogodkih (in vsiljevanje takih novic svojim medijskim podružnicam po svetu - kot je POP TV) pa je preprosto preusmerjanje pozornosti od večjih težav - in opravičevanje težav, ki jih povzročajo po svetu (bo sedaj Čečenija na vrsti za napad?).

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Američani so že od vedno obvladali marketing oz. promocijo.

Samo poglej Hollywood, ki je zadnjih skorajda že 100 let brez konkurence. Z njimi vsiljevanje lastnih vrednot, načina življenja, blagovnih znamk... Pa milijon filmov o tem, kako so židje trpeli med 2. sv. vojno, samo da je bila javnost na strani Izraela. Potem 'zvezdniki' v stilu Kardashianovih, Paris Hilton... ki so slavni zaradi slave.

Obširno poročanje o lastnih dogodkih (in vsiljevanje takih novic svojim medijskim podružnicam po svetu - kot je POP TV) pa je preprosto preusmerjanje pozornosti od večjih težav - in opravičevanje težav, ki jih povzročajo po svetu (bo sedaj Čečenija na vrsti za napad?).

To je sicer res. Ampak na koncu je od posameznika odvisno kateri novici bo dal večjo pozornost. Zakaj so novice iz ZDA na vseh portali največkrat klikane z nenormalno veliko komentarjev? Vsi ostali dogodki pa ponavadi niti enega samega komentarja ne zaslužijo. In zakaj se za vsak drekec v ZDA odpirajo teme na forumih?? Ma samo ne mi zdaj, da je to vse zrežirano in vsiljeno in za vsem tem stoji amerika, ki ima svoje ljudi tudi v sloveniji in celo na Alterju
bonk.gif
.
Tako je, kot sem v svojem prejšnem postu napisal in nič drugače! Vse je odvisno od vas in vedno so bile novice nad katerimi se ljudje naslajajo najbolj brane, gledane in zanimive.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Zakaj so novice iz ZDA na vseh portali največkrat klikane z nenormalno veliko komentarjev?

Zato, ker jim najbolj bran/gledan medij pri nas daje največjo pozornost. Odpri zdaj 24ur.com in poglej, katera novica ti bo skočila v oči: ''Zlovešča napoved prijaznega fanta: Mislijo, da sem slaboten ... Ti psi ne vejo, da lajajo v leva''

In to 8 dni po za nas popolnoma nepomembnem dogodku! Takšne pozornosti še domači dogodki ne dobijo na njihovi strani.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.235
2.831
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Citat:
Zakaj so novice iz ZDA na vseh portali največkrat klikane z nenormalno veliko komentarjev?

Zato, ker jim najbolj bran/gledan medij pri nas daje največjo pozornost. Odpri zdaj 24ur.com in poglej, katera novica ti bo skočila v oči: ''Zlovešča napoved prijaznega fanta: Mislijo, da sem slaboten ... Ti psi ne vejo, da lajajo v leva''

In to 8 dni po za nas popolnoma nepomembnem dogodku! Takšne pozornosti še domači dogodki ne dobijo na njihovi strani.

Daj preberi kaj sem napisal v prvem postu. Novice z Bostonskim dogodkom še kar objavljajo samo zaradi zanimanja "bralcev"!!! Te novice imajo največ klikov in komentarjev!!! Ostale novice so praktično neopažene, ker nihče ne klika na njih se zgubljajo na dnu portalov! In kar ni zanimivo za "klikarje" ni zanimivo za sponzorje! Kar "klikarji" najraje klikajo tisto bodo tako imenovani "novinarji" objavljali dokler se zanimanje ne poleže. Po principi "kuj železo dokler je vroče" in samo tisto, ki je vroče, bi še jaz dodal.
Pa, kot sem že omenil, si vse slovenske portale in forume lastijo američani in je za vsem tem ena huda zarota?
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
mene je en čas zelo zanimala sirija, potem pa sem videl, da bodo pustili klanje, in zato nisem več nič presenečen, če pride novica, da je toliko in toliko mrtvih. Enako za irak. Dejansko bi me šokiralo, če 1 teden ne bi nihče umrl v "teh" državah.

Je pa skrajno šokantno, da pride do takšnega "napada", kot je bil zdaj v bostonu v državi, kot je amerika. Podobno, kot je bilo pred nedavnim šokantno, kaj se je zgodilo v norveški, itd. ali pa, se spomnite, fritza v avstriji, itd...

Pa nima to nobene veze s PRom amerike, hollywoodom in ne vem še česom.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne dogaja se nič takega, kar se nebi dogajalo že prej. samo medijsko je to bolj pokrito. no pa 200 let nazaj niso imeli avtomatskega orožja pa umetnih gnojil... pa poselitev je bila bolj redka...