Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Saj te tudi clio pripelje na cilj, pa zakaj pol delajo maybache?
crazy1.gif

Saj tudi cvikeri s stanta opravijo svojo nalogo, zakaj delajo potem soncna ocala za 500€?

Saj je tudi 13" zaslon dovolj za produktivno delo, pa zakaj folk rine 32" na pcje?

.....

Malcom: a panerai se dela?
evil.gif

Cvikeri s stanta ne opravljajo svoje naloge, ker ne zagotavljajo zadostne zaščite. Prav tako kot tiste za 500€, so narejene za nerazsodne.

Odlicni cviki s kvalitetnimi stekli in priznanih znamk so na voljo ze od 100€ do 200€.

No ja, to je zdaj tak,.. 10€ špegli imajo UV zaščito, ker je to lastnost materiala. Tako recimo les, papir, stiropor, steklena volna
izolirajo recimo eno hišo, odvisno je le koliko...

Zakaj pa delajo špegle za 500 in ure za 500k je pa preprosto; povpraševanje trga.

In vrjami da če bi se pojavil človek, ki bi pateku poslal ponudbo za lastno kreacijo in bi jim ponudil 50mio, bi mu jo razvili,
in to v manj kot enem mesecu.

Cene oblikuje trg, trg so potrošniki, potrošniki so pa neizčrpljiv vir denarja, ker top firm za ure je cca. 20, ljudi ki pa so pripravljeni
keširat 10k+++ pa 2 miljona+++.

In ko nekomu negre v glavo zakaj cvikerji za 300€; ker imam rad svoje oči, ker mam rad zadnjo modo na nosu in sem zbiratelj,
to si pa z lahkoto privoščim, ker recimo ne kadim,... (2,5€ na dan x 3 mesece ko si ubodem nove špegle)

Pa zaključimo s špegli v dobri temi o urah.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Vzami drugo. Pa še kampman je preverjen prodajalec.

2 leti nazaj sma z cifro (en bivsi user) narocala pri njem.

Model mi je poslal uro brez da sem mu plačal, mi rekel naj jo pomerim in
če bo taprava naj mu nakažem keš, sicer pa mu jo pošljem nazaj.

Pravi prodajalec.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pol pa ne otresaj s komentarji ("Ja pa točne so in pocen. Kaj rabiš več ...") v temi, kjer se vsi slinimo nad mehanskimi urami.
smirk-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Jaz! Ker prehitro berem, sem spregledal in se ti opravicujem!
nahrung002.gif

MalcomX: Je ta model na ebayu zaupanja vreden dealer? Da ne prodaja samo drage replike
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ves kaj me moti pri teh replikah.. Vedno, ko najdem kaksno je na official strani nekaj drugacen model.. Ceprav tole kar si dal, je kul.

IWC
srce-1.gif

Samo blokada v tikvi mi pravi: ce nimas za pravega, kupi nekaj za kar se lahko stegnes..
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kdo ve, jaz v tej temi samo ene ure vidim, certifikata pa nobenga zraven....

kdo bi vedel...
evil.gif

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Ves kaj me moti pri teh replikah.. Vedno, ko najdem kaksno je na official strani nekaj drugacen model.. Ceprav tole kar si dal, je kul.

IWC
srce-1.gif

Samo blokada v tikvi mi pravi: ce nimas za pravega, kupi nekaj za kar se lahko stegnes..
smile-1.gif

Ce so ti vsec IWC, potem bi moral videt v živo tole:

http://moskwatch.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=16

Ni ravno IWC čeprav spominja na portugezerja, a je vsaj mehanska in 'firma'
wink-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Kaj bi bilo tole na Zmagecovi roki?

urca.jpg

Nek športni kronograf... za Hublota nima, kašen Edox?

prav imaš nekaj od tega ziher, itak obstajata samo ti dve opciji. Hublot al pa Edox.
cheer.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To je po moje malo pretežko vprašanje, ker imaš teh ur na tone in tone. Vam pa recimo lahko povem, kaj nosi tale striček:

nicolas_sarkozy_portait_une_montre_.jpg

French.jpg

PS: To sta 2 različni Daytoni ...
evil.gif

rolex-daytona.jpg

Rolex_Daytona.jpg

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik criptus pravi:
Men so pa skoz manj všeč te načičkane ure, ponavadi so to kar kronografi.

Mislim, da gre vsak skoz nekakšen več ali manj podoben proces pri spoznavanju ur ali okusu (kolega ima prav podobne izkušnje).

1. Ko te začnejo ure zanimat malo bolj kot samo sredstvo za prikazovanje časa, najprej seveda veš, da je Rolex zakon.
2. Potem počasi spoznaš še Breitling, ki je seveda nakičen tko da boli glava. Če imaš dost denarja storiš napako in si seveda en primerek tudi kupiš.
3. Potem začneš odkrivat še tisto kar je pod površjem in kmalu ti pide po roko recimo Omega. Seveda kronograf, saj ma gor cagrov tolk da itaq ne veš za kaj so.
4. Začneš brat literarturo o urah in odkriješ da v SLO ni dosti uporabnega.
5. Odkriješ že kakšen IWC, Pateka, Jaeger, TagHeuer in bolj na koncu seveda Panerai (za tega ti itaq na začetku ni jasno kaj je na njem tako posebnega).
6. Tu si počasi na točki, ko ponavadi nekaj kupiš. Ker ti gre Rolex in Breitling na k. si kupiš nekaj kar ostane do nekje 2-3K€.
7. Eno leto hodiš okoli ponosen kot da si stopil na luno in v vsakem malo manj obritem tipu vidiš potencialnega napadalca, ki ti bo tvojo drago izpulil z roke (upaš da ne z roko) in jo za tretjino cene prodal na e-bayu.
8. Potem te definitivno prevzame kaj bolj resnega, vsekakor pa kakšen klasičen Panerai.
9. ...

PS konca zgodbe ni, nadaljevat pa tut ne znam ker še nisem prišel dalj od 8 točke :)

Malo za hec ;-)

Sicer si napisal malo za hec, ampak drži u nulo.

S to razliko, da je meni klasični Breitlingov Navitimer še vedno všeč.

Nazadnje urejeno:

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Res, mal za hec, vseeno pa so imetniki Breitlingov malo užaljeni hehe...

Drži vseeno kot pribito to, da s časom prisegaš na bolj umirjen design. Zaradi let ali česa drugega ne vem, ampak še Loboda vedno pove, da skoraj vsak kot prvi primerek vzame Luminor, kmalu pa se mu obvezno pridruže še Radiomir...

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.