Urbana - odvzem

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Šla sem na trolo z vozičkom na drugih vratih in ker je bila gužva se (še) nism mogla valdirat. Kot že parkrat, sem hotela počakat, da se trola malo sprazni in da potem prislonim kartico (oba aparata sta bila pri prvih vratih). Ko je prišel gor kontrolor, sem mu zadevo razložila, vendar mi tega ni hotel upoštevati in mi je seveda kartico vzel, ter izdal potrdilo, na katerem piše, da moram plačati stroške ponovne izdaje v višini 40 eur. Zaradi okoliščin se mi to seveda zdi ne fer.

Kakšne so lahko posledice, če jaz ne grem po kartico? Na kartici so moji osebni podatki zaradi tega, ker sem jo uporabljala tudi za knjižnico.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
As far as I know, nič - če ne gre za mesečno. Kolegu so jo odvzeli in je pač kupil novo - ko v trafiki kupiš urbano tako in tako ne prevrejajo osebnih podatkov.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
sam pri meni so osebni podatki gor, ker je bila obenem še knjižnična izkaznica

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ne štekam, kako naj bi te identificirali - greš v trafiko, kupiš Urbano, that's it. V knjižnjici pa pač prosiš za novo izkaznico/rečeš, da si Urbano izgubila.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
to že. Sam da ne bom potem dobila na dom, da morem plačat "kazen" ker sem "zlorabila" urbano, ker je pač nism takoj uporabila.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Ja, ja, 1000 krat je ratalo. 1001 pa je zapelo.
grims-1.gif

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
Prijav, da so ti jo ukradl - pol bo zgledal, kt da je bil nekdo drug :D Razen če si kej podpisala .. Pol bo mal težka
smile-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Kaj se pa zgodi,če urbane nočeš dat kontrolorju? Pokliče policijo?
smile-1.gif

Ne vem,samo sprašujem,ker se še nisem peljal z avtobusom odkar so te urbane...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
Prijav, da so ti jo ukradl - pol bo zgledal, kt da je bil nekdo drug :D Razen če si kej podpisala .. Pol bo mal težka
smile-1.gif
če se obnašaš po pravilih ti je nebo nikoli treba dat.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Piši oz kliči na LPP, tam so malo bolj normalni kot tile njihovi šerifi. Nečakinji se je zgodilo isto in so ji na koncu trgali tiste 1,2 eura in je bilo rešeno.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Avto vozit....izziv. Bus....izziv. Dejte pes no, al je tud to izziv?
evil.gif

A veš kaj? Marsikje prehodim peš, ampak v črno vas pa res ne

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Kot se je pisalo že pred meseci, naj bi bila kmalu na voljo android aplikacija, ki bo telefon spremenila v urbano in kartice ne boš več potreboval.

A potem bo treba pa telefon izročiti redarju, če bo "zaznal" kakšno nepravilnost?
evil.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Evo, tukaj se pa vidi Balkan scena....

Prvo se vpraša, kaj ti more kontrolor če te dobi da ne plačaš...... potem pa mogoče, če obstaja celica v možganih, moralni vidik neplačevanja.

Na severu se ve kako državljani plačujejo javni transport.

potem pa istočasno jokcate kako smo v SLO v qrcu.....

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ma kakšna balkan scena neki, ta prave "krivine hvataju" tudi takoimenovani severnjaki.
Velike firme iščejo vse mogoče luknje, da se izognejo plačilu davkov ( Tax avoidance )

Tukaj je mamica z otrokom "balkanka" ker ni pravočasno in po predpisih plačala evra za vožnjo, po drugi strani so pa kao "civilizirani" tisti, ki z neplačevanjem davkov državo dobesedno okradejo za 20 milijard letno.

Sam se ne vozim z LPP in tudi urbane nimam, me pa zelo zanimajo različne tehnične rešitve ..