Odvisno kolikokrat te dobijo.Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:Se pa strinjam, da je vožnja na malinovec najcenejša !
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Koliko pa so jih sploh dobili, ki imajo malinovec v osebnem avtu ?
Prvič. Naslednjič je malo večCitat:
Uporabnik malcomX pravi:Sicer pa teh 400€ kazni mam not v treh mesecih kaj se tanka...
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
da bi moral dati za dizla vsaj 1000€ več, pa še manj konjev bi imel motor.
Nema veze, ko prodajaš, ga tut prodaš dražje, in lažje.
730d prodaš v enem tednu, 760 na plin v enem letnem času. Če mas srečo.
Čisto odvisno od avta in znamke... Jaz sem se komaj rešil scenica 1,9 DCi, ker pač rade crkujejo turbine...
Razlika je v tvojem primeru že v registraciji najbrž kar velika...
Baje, ampak poudarjam baje, naši prijatelji cariniki, kateri delajo na tem, znajo po vonju ugotovit, da gre na malinovec.Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
hmmm... kako te pa najdejo? A poslušajo in po zvoku ugotavljajo, če voziš dizla al bencinca ?Mogoče iščejo dimne zavese...
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Baje, ampak poudarjam baje, naši prijatelji cariniki, kateri delajo na tem, znajo po vonju ugotovit, da gre na malinovec.Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
hmmm... kako te pa najdejo? A poslušajo in po zvoku ugotavljajo, če voziš dizla al bencinca ?Mogoče iščejo dimne zavese...
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Eno vprašanje. Enkrat sem na eni nemški strani zasledil seznam motorjev, kateri so primerni za predelavo, ravno tako tudi, kateri niso in kateri so pogojno (npr. s flashlub-om). Žal trenutno tega ne najdem nikjer. Mi lahko kdo pomaga?
Se pravi plačuješ pavšal 2€ zraven 1l nafte? Ali voziš vsakega dizelaša 150.000km, potem pa mu zamenjaš turbino in šobe, ne glede na stanje le-teh... kajti samo tako se lahko tvoja računica izide...Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
Pa pri porabi dizlaša upoštevate dodaten 1-2€ /100km za popravila turbine, šob in ostalih dizl šibkih točk?
Strošek turbine na 150.000 = ca 1500€, 4 šobe pa malo manj. Torej če mi dilz kuri 7l / 100km pri AC160 in prištejem 2€ je to nekje 9€ /100km, kar je enako kot bencinar (ki recimo pije 8,5 - 9).
Kje je torej prihranek ? ? ?