Uporabniki avtoplina (LPG)?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zanimjivo, vsi vse veste o predelavi na plin, ni pa nihče omenil da ni nujno da bo avtomobil po predelavi sploh "normalno" deloval na plin. Imamo doma 2 avtomobila na plin, eden gre, drugi pa gre bolj slabo in to po neštetih finih nastavitvah... Znancu 500m naprej od mene tudi na Touaregu niso uspeli uštimat na Plineksu plina da bi normalno delovalo. Poleti avto gre relativno normalno, pozimi avtomobil ne gre... Pa je bil mislim da 5x na dodatnih finih nastavitvah no potem je obupal in sedaj se poleti vozi na plin, pozimi na bencin. Torej kljub vsem sodobnim sistemom ni garancije da bo plin deloval na tvoj avtomobil. Pred pol leta sem tudi sam imel fiksno idejo da bi imel bencinca na plin, sem poklical nekaj največjih naših opevanih mojstrov v SLO in vsaj dva sta bila toliko poštena da sta mi rekla da ne garantirata da bo šlo, da lahko pa poslusimo in če ne gre se ven zmontira in nekaj plačam za delo in konec. Torej če mene vprašate, predelan avtomobil na plin rad kupim če lepo dela, da pa grem kupovat na pamet eno bencinko z velikim motorjem in mi ga potem ne gre predelat, hvala.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To se je pa najbolje vnaprej pozanimat kater motor laufa BP na plin in teh težav ni, če bi pa na vsak način rad vozil avtoplin pa kupiš drug avto.
smirk-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
To se je pa najbolje vnaprej pozanimat kater motor laufa BP na plin in teh težav ni, če bi pa na vsak način rad vozil avtoplin pa kupiš drug avto.
smirk-1.gif

A misliš da se ni človek pozanimal če je predelava na ta avtomobil mogoča, a misliš da tega na plineksu ni preverili?
smirk-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.658
113
Np....sam še na navigacijo si ga nalož
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Glede cen vgradnje.....zanimal sem se za MB 320 karavan l.98 in dobil ponudbo

- Sistem ZAVOLI v SLO cena 1650 € (pri čemer dobiš 240 € subvencionirano od PETROLA)
- sistem ZAVOLI v ITA cena 2250 € za tuje registrske tabilce, torej za Slovence, drugače je za Italijane cena 2400€ (minus 650€ subvencij)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz sem za svojega V8 s toroidnim rezervoarjem dal okrogal 2k€. A mora biti nujno Zavoli? Povprašaj na Avtoplincenter.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.364
87
48
Ne, ni njujno da je Zavoli (eni za zagovarjajo kot najboljšega), druga ponudba je bila MimGas za 1390 €.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Jaz uporabljam Valve care in ga je pol litra v eni flaški. Recimo, da bo zdržala okoli 3500km.
crazy1.gif

Jaz uporabljam flash lube olje, ki sem ga naročil kar preko ebay z Nemčije v količini 5l (karnister) in sem za to plačal 45 Eur + 8 eur poštnine = 53 Eur, kar se mi zdi, glede na cene tukaj, poceni.

No, dobil odgovor s svojega servisa, da tako rečem:

Žal ne morete uporabljati Flash lube tekočine, saj ni enaka.
Valve care je razvit prav za potrebe mazanja pri vožnji na plin in je bistveno bolj viskozen.
Z Flash lube tekočino uničite črpalko v napravi, ker je pregosta, poleg tega nima enakih mazalnih lastnosti.
Po prvem servisu ali pa morda že kmalu po novem letu bomo pričeli s prodajo nove še izboljšane tekočine Valve Care.
Cena bo sicer višja, vendar pa bo zdržala še enkrat dalj časa kot sedanja (okrog 10.000km in več).

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Če ne dobim kake druge informacije, bom moral uporabljati kar Valve care, da ne bom uničil črpalke. Je predrag sistem in nima smisla tvegati... škoda
crazy1.gif

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Zanimivo. Samo verjetno, če ta servis prodaja sistem Valve care, jim je v interesu, da proda svoj izdelek in ne izdelek nekoga drugega.
Ampak, ja, sigurno je najbolje, da uporabljaš sestavine istega izdelka, ker je to ponavadi predhodno preizkušeno. Jaz imam sicer Flash, vendar ne elektronsko varianto, ampak še to predhodno, ki dela na podlagi vakuuma (kapljanje).
Ni sicer najbolje, vendar sigurno bolje, kot nič.

Kaj pa imaš ti en sistem v avtu?
Jaz imam Teleflex Gfi in sem zaenkrat zadovoljen. (plačal pa 1800 Eur s homologacijo in sistemom flash lube)
Je pa to cena za V6 motor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.927
6.977
113
kar nekaj časa že...v MB...oz miklavžu...že pol leta ziher, če ne še več...