Izracunal sem si da je najbolj ugodno da imava vsak 6 mesecev prijavljenega.(vrnjena skoraj vsa placana dohodnina)
Zato, ker ti je nekdo prenizko obračunaval akontacijo med letom. Če bi prek leta plačeval 6 EUR akontacije več, bi ti bili sedaj dolžni 2 EUR.Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Jebemtiš...jaz pa 120...pa ne vem, zakaj.
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
mene pa ena druga stvar zanima - koliko časa hodijo obvestila o dohodnini?
na uradni strani Dursa mi namreč Lepa Vida pove, da je bila pošiljka z mojo dohodnino odpremljena 31. 3. 2011, a je še nisem dobil. so ti podatki, podani s strani Dursa oz. Vide 100% ali gre lahko tudi za pomoto?
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa tudi od regresa se plača akontacija dohodnine. Pa sej je čisto enostavno... Pred tem si imel mesečno plačo in od nje akontacijo dohodnine. Če je zadeva špilala je bilo stanje na davčnem računu 0. Naslednje leto so pri obračunu dohodnine preverili koliko si vsak posamezen mesec zaslužil (dobil), koliko pačal. Če je na mesečnih nivojih klapalo je bilo stanje na tdavčnem računu 0. Sedaj pa ti pogleda zaslužek na letnem nivoju, te spredalčka v razred in določi davčno obveznost. Preveri vplačano akontacijo. Potem pa, ojoj, dobil si regres, pa en kvartal si bil nadpovprečno produktiven in si dobival višjo plačo... Ker si zaposlen v normalnem podjetju so ti od vsake plače in regresa pravilno nakazali akontacijo dohodnie... Ampak ojoj, sedaj se ti je na letnem nivoju zvišal skupni dohodek, padel si v nov, višji razred in pravilno plačana akontacija dohodnine ne zadošča več za stanje 0 na davčnem računu.
In to je milo rečeno prikriti rop, kateregavavtoroz. podpisnik je Bajuk.