Twingič in števec - probljem

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Potovalnega računalnika ni mogoče dobiti, razen če si ga vgradiš naknadno (škatlica z displayem, približno 5x5cm).

Škoda
frown-1.gif

A obstaja kakšna slika tega?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ker je 5 let star avto z 25k km škoda dat od bajte,

v prvem postu pišeš letnik '99

evil.gif

(priznam..ne bi se branil bit pet let mlajši).

Tiskarska. Je pa sigurno star pet let, mogoče šest vem da ga je stara soseda kupla ko so se priselili, to pa je blo 4-5 let naza,
sicer pa je mehanika števcev ista že od 93'
smile-1.gif

A ni bila babica?

Ja pa [censored] ne me drkat no stara soseda 500 let je tamali sosedi dala avto ker si je kupla novega, mene pa so prosli če bi jim
lahko to poštimal ker sem pač v navezi z njimi.

Jebena poanta je da kliotu ne dela števec, kaj qrac je pomembna kdo pa od koga je avto za jebeštrga kaj dnarja, gre se zato da nebo
zarezala na kak radar oz. ostala brez bencina.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Jebena poanta je da kliotu ne dela števec, kaj qrac je pomembna kdo pa od koga je avto za jebeštrga kaj dnarja, gre se zato da nebo
zarezala na kak radar oz. ostala brez bencina.

a nisi rekel da twingo neki jebe?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Ni noben bivši mod. Prosim, da se prenehate prepucavati!

Če vprašam kako odpravit napako za katero boleha vsak peti twingo, pa se zaletavajo al je od babice, al je soseda babica,
al je moja babica al je nov al star al kaj,...

Nisem vprašal kako popravit števec na novem kajenu ampak kako odpravit baje znano napako starejših twingov,
nevem zakaj bi jaz sem hodo vlagat da je mali sosedi crknil števec, ni keč-a.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
No, zadeve nismo uspeli zamenjat, ker mehanik ni mogel izvleči starega senzorja
frown-1.gif
. Pravi, da je pri cliotih enaka zadeva vendar veliko bolj dostopna. Verjetno bo potrebno en nosilec odšraufat, da se bo lažje prišlo zraven in sva se zmenila za drug teden, ko imam namen menjat jermene in vse kar spada zraven.
Meni se je najbolj šlo, da sva zamenjala "šibko stabilizatorja", ker je že tako ropotalo, da sem mislil, da mi bo kolo dol padlo.

Pri meni takrat, ko števec za hitrost ne dela prikaz količine goriva kaže OK, tako da verjetno ne gre za enako težavo kot pri tebi.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Lahko slikam brez problema, ker je mehankar moj sodelavec in tudi jaz kaj primem zraven.
Torej želiš sliko kje se ta senzor nahaja?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Ni noben bivši mod. Prosim, da se prenehate prepucavati!

Kdo se prepucava? Človek v resnem delu foruma pričakuje resne debate, ne pa da nek internetni pepček podjebava folk. In bi tudi pričakoval, da bo moderator ustrezno ukrepal.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Vi ste se začeli obregat vanj, Kar se mene tiče, je lahko zadeva popolnoma izmišljena, problem pa dejansko obstaja, pa če verjameš ali ne. Z mojega stališča nimam kaj za dodati oz drugače ukrepati, razen pobrisati off-topicov mogoče.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Senzor se nahaja tam kjer je rdeč krogec. Tisto debelo cev za zrak se sname in lahko prideš do njega vendar imaš premalo moči da bi ga potegnil ven. Postavljen pa je navpično navzdol tako, da je konektor (priključek) zgoraj.
Ali ima morda kdo kakšne izkušnje kako najlažje zamenjati ta senzor?
655893-Senzor.jpg

Priponke

• 655893-Senzor.jpg
    655893-Senzor.jpg
    75,1 KB · Ogledi: 191

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Avto je bil na dvigalu pa ni bilo uspeha. Odstraniti moraš spodnjo zaščito motorja vendar je v napoto en nosilec in izpušna cev. Senzor od strani vidiš in tudi primeš ga lahko vendar imaš potem tako čudno zvito zapestje, da nimaš nobene moči da bi ga istaknil.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Da si sposodim temo.
Kako pri VW Passatu l.00 dobiš dol tisto šipco oz. plastiko, ki prekriva vse števce. Problem je, ker je notri prišel (pri tistih knofih, ki se vrtita) prah in bi radi to malo spucali. Upam, da ne bo treba cele armature raskopavat
smile-1.gif
.

Lp

Nevem kako je pri pasiju, ampak ko sem jaz na mojem predprejšnem bemfašu lepil alu obrobe števcev, sta bila 2 vijaka skrita
na stropu števca. Recimo tam ko maš gumbek za reset (pri kilometrih), navpično gor, da jih vidiš moreš orng zvit glavo skoraj pod
volan. Sicer pa se ju da našlatat. Mogoče bi znalo bit isto.

Sem dobro pogledal in ni nobenih vijakov
confused-1.gif