Twingič in števec - probljem

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
99' izredno lepo ohranjen je začel nagajat števec za hitrost, bencin in km. Torej se pelej in ji vrže števec na nulo, torej kot da bi
stala, tut kilometrov ji ne beleži in tut pikice za bencin ne gredo gor ali dol, prej je to delal zelo zelo po redko za par sekund, zdaj
pa zaštrajka za cel dan. Imam občutek da bol kot je toplo bol naju jezi.

Bi kdo vedel v čem je problem? O kakem stroškovnem posegu tu govorimo? Lahko kaj sam naredim al moram k avtoelektričarju?

Zadeva sicer normalno svet, le da se na feeze mode, pa kot da bi avto stal, ne beleži ničesar niti prevoženih.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jah, dal bi dobrega jurja vec in ji kupil novega. sorry ampak v takem stilu si mi ti zadnjic odgovoril..

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.358
5.648
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

ki si je kupila novega, tako da zanj ni dala nič :/

aplauz.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

aplauz.gif

A ono spredaj dobila ga je od babice, ki...

Si mi scenzuriral?
confused-1.gif

Ok, samo za jemenskega kameleona; Avto je dobila od babice, katera si je kupila novega (novega twingota; nov model), in ji je tega
(starega) podarila. Zakaj ji je ga podarila? Ker je 5 let star avto z 25k km škoda dat od bajte, ker ni vreden nič, šel bo še pa naslednjih
5 let.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

aplauz.gif

A ono spredaj dobila ga je od babice, ki...

Si mi scenzuriral?
confused-1.gif

Ok, samo za jemenskega kameleona; Avto je dobila od babice, katera si je kupila novega (novega twingota; nov model), in ji je tega
(starega) podarila. Zakaj ji je ga podarila? Ker je 5 let star avto z 25k km škoda dat od bajte, ker ni vreden nič, šel bo še pa naslednjih
5 let.

hja... kokr kaže... težka stari, težka

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Si bom sposodil temo...

Imam Twingota letnik 2007, pa me zanima ali se da kako "upgrade-ati", da bi imel potovalni računalnik? Ker trenutno so na števcu samo podatki o skupnih km, trenutnih km in km do servisa. Se pa menjajo tako, kot npr. pri prejšnjem Cliu potovalni računalnik (na desni ročki). Pomislil sem namreč, da je to mogoče samo softwaresko omejeno in se da to omejitev izklopiti...

Hvala!

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ne da se nadgraditi nic. twingoti niti opcije nimajo potovalnega racunalnika tako da se nicesar ne da rihtati "preko racunalnika".

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Potovalnega računalnika ni mogoče dobiti, razen če si ga vgradiš naknadno (škatlica z displayem, približno 5x5cm).

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Da si sposodim temo.
Kako pri VW Passatu l.00 dobiš dol tisto šipco oz. plastiko, ki prekriva vse števce. Problem je, ker je notri prišel (pri tistih knofih, ki se vrtita) prah in bi radi to malo spucali. Upam, da ne bo treba cele armature raskopavat
smile-1.gif
.

Lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ker je 5 let star avto z 25k km škoda dat od bajte,

v prvem postu pišeš letnik '99

evil.gif

(priznam..ne bi se branil bit pet let mlajši).

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri našem takole dela že ene pol leta. Mehanik pravi, da je težava na senzorju nekje pri menjalniku. Danes grem k njemu, da zamenjam olje in še tole zadevo preverim, da ni mogoče samo kakšen slab kontakt na senzorju. Cena senzorja naj bi bila nekaj čez 30€.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

evil.gif

Tiskarska. Je pa sigurno star pet let, mogoče šest vem da ga je stara soseda kupla ko so se priselili, to pa je blo 4-5 let naza,
sicer pa je mehanika števcev ista že od 93'
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
števec stoji med vožnjo in tudi km ne beleži prevoženih ter bencina? Daj me prosim obveščaj kako in kaj
ker tukaj sosedi na nek način računajo name da bom tamali pomerkal tega twingiča da bo ok za mali denar,
ker kak štajerski avtodom jih je prestrašil ko so parkrat popravljali laguno dizlaša, pa bi mi to pod kozolcem popravli če bi se dalo.

Hvala!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Da si sposodim temo.
Kako pri VW Passatu l.00 dobiš dol tisto šipco oz. plastiko, ki prekriva vse števce. Problem je, ker je notri prišel (pri tistih knofih, ki se vrtita) prah in bi radi to malo spucali. Upam, da ne bo treba cele armature raskopavat
smile-1.gif
.

Lp

Nevem kako je pri pasiju, ampak ko sem jaz na mojem predprejšnem bemfašu lepil alu obrobe števcev, sta bila 2 vijaka skrita
na stropu števca. Recimo tam ko maš gumbek za reset (pri kilometrih), navpično gor, da jih vidiš moreš orng zvit glavo skoraj pod
volan. Sicer pa se ju da našlatat. Mogoče bi znalo bit isto.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pri meni stoji števec na 0 in tudi prevoženi km ne grejo naprej za bencin pa nisem 100%, ker vse skupaj enkrat dela drugič pa ne. Te obvestim.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

evil.gif

Tiskarska. Je pa sigurno star pet let, mogoče šest vem da ga je stara soseda kupla ko so se priselili, to pa je blo 4-5 let naza,
sicer pa je mehanika števcev ista že od 93'
smile-1.gif

A ni bila babica?