Tudi to je avtomobilizem

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
lej, najprej naj začnejo pri proizvajalcih avtov. vsak avto naj ima sprejemnik za hitrost, pol na pa država na vsak znak za omejitev hitrosti da oddajnik, in pac se bo avto peljal max. po omejitvi, glede na znake... v roku 1 leta bi morali to imeti vsi avti, starejši bi si mogl sami vgradit, oz. ti avtomatsko pripada zastonj pri naslednji registraciji. Sej bi bilo drago, sam bi bilo pa dost manj nesreč. Ker kulture voznikov spreminjati, jim kar nekako ne gre... Verjetno ne igrajo na prave strune. To so skrajne variante, sam delujejo pa 100%.

Sam kdo bo pa pol proračun filal? od česa bodo pa policaji živeli?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Oh I, oh, I'm still alive
Hey, I, I, oh, I'm still alive
Hey I, oh, I'm still alive
Hey...oh...

cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
mislis? sej to področje se pa tud manjša... najde se par pajacev na vikend... to je čist premalo!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
v 50% tezkih nesreč s smrtnim izzidom je glavni vzrok alkohol.

to povišat kazni, odvzem vozila, vozniška samoumevno, kazni visoke v 3pm

temu bi se reklo napredek.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
včeri sem videl enega takega pacienta, da sploh nisem mogel verjeti kaj vidim...

smo bili s kolegi na pivu v eni lokalni gostilni in vidiš frajerja, okol 55 let, pride vn total nabasan, se nekaj meni z enim mojim kolegom (ker sta se poznala na videz), nam da na mizo 11€ (najprej samo bankovec za 5€, ko pa smo mu ga 2x dali nazaj v žep pa nam je natresel še nekaj kovancev
13.gif

res upam da ni na poti nobenega zadel.... takih pacientov se pa jst res bojim na cesti... ne pa unih, ki peljejo 10 čez omejitev...

@stardec - lepo da si se nam končno pridružil
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
včeri sem videl enega takega pacienta, da sploh nisem mogel verjeti kaj vidim...

smo bili s kolegi na pivu v eni lokalni gostilni in vidiš frajerja, okol 55 let, pride vn total nabasan, se nekaj meni z enim mojim kolegom (ker sta se poznala na videz), nam da na mizo 11€ (najprej samo bankovec za 5€, ko pa smo mu ga 2x dali nazaj v žep pa nam je natresel še nekaj kovancev
13.gif

res upam da ni na poti nobenega zadel.... takih pacientov se pa jst res bojim na cesti... ne pa unih, ki peljejo 10 čez omejitev...

aplauz.gif
V MS so zadnjič ustavili v centru mesta enega ki je uspel peljati 10kmh in komaj komaj lovil volan. Ko je pripeljal do blagega ovinka (beri 10°) ga ni uspel zvoziti zaradi prevelike hitrosti. Napihal 1.72 po tanovem
smile-1.gif

Glavno da ni peljal prehitro.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

13.gif

aplauz.gif
V MS so zadnjič ustavili v centru mesta enega ki je uspel peljati 10kmh in komaj komaj lovil volan. Ko je pripeljal do blagega ovinka (beri 10°) ga ni uspel zvoziti zaradi prevelike hitrosti. Napihal 1.72 po tanovem
smile-1.gif

Glavno da ni peljal prehitro.

ampak po ugotovitvi policistov je gotovo imel neprilagojeno hitrost
bonk.gif

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
bonk.gif

Tale zapisnik bi bilo res zanimivo videti. Saj vedno napisejo neprilagojeno hitrost, zakaj bi raziskoval kako pa kaj. Sploh v teh mrzlih dneh, spises par stavkov in nazaj do postaje na toplo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Na zadnjem TopGear je reku za Anglijo podatek 4% zaradi previsoke hitrosti.

Če je pa 4% veliko.
bonk.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

v 50% tezkih nesreč s smrtnim izzidom je glavni vzrok alkohol.

to povišat kazni, odvzem vozila, vozniška samoumevno, kazni visoke v 3pm

temu bi se reklo napredek.

Bo prinesel novi zakon

bolj me zanima kam bodo vse te avte dali. London npr. ma dobro rešitev...
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Jaz sem za to, da se da avtomobile na dražbo.

Kaj bi preprodajalci avtomobilov služili.
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.945
-396
113
ja ne vem, če je legalno, da ti kar avto vzamejo! drugo je da ti ga zarubijo, sam kr tko ti ga ne bi smeli!

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
V takem primeru moraš takoj obvestiti Policijo....si predstavljaš, da bi ta [censored] koga ubil?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
ravno to mi je pol morilo še naslednjih par ur... kaj če koga fenta moron...

s policijo se pa sploh nočem ukvarjat razen če gre za kkšno res veliko p33sdarijo, mam že tok negativnih izkušenj z njimi (pa to ne mislim samo na štorije iz prometa***) in vem da so tok levi, da bi na koncu jst imel več problemov z njimi, kot pa komaj živ človek za volanom (ki ga po možnosti itaq nebi ustavili)
smirk-1.gif

*** npr. enkrat mi je en horsar sunu tošl, poln vseh možnih dokumentov, kartic, denarja... no, jst sm prišel do njega prej kot pa so škifi sploh karkoli naredili v smeri reševanja problema. pa sm točno vedu kdo je bil in sm jih to tudi povedal...

Nazadnje urejeno:

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Fastly pravi:
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
bonk.gif

Tale zapisnik bi bilo res zanimivo videti. Saj vedno napisejo neprilagojeno hitrost, zakaj bi raziskoval kako pa kaj. Sploh v teh mrzlih dneh, spises par stavkov in nazaj do postaje na toplo.

Ja saj neprilagojena nepomeni prehitra. Kaj pa bi tI napisal za nekoga, ki ga odnese iz ovinka? Prometna zaradi menjave radijskih postaj???

LP

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
da, če bi bil to pravi vzrok za nesrečo, ni bil skoncentriran na vožnjo ker se je ukvarja z radijem. sej vn iz ovinka lahko letiš tudi zaradi slabih gum, pa ti bo pingvin napisu da je bil izlet avta zaradi neprilagojene hitrosti namesto da bi napisal zaradi tehnične nepopolnosti vozila. pač škifi ne znajo drugega napisat kot neprilagojena hitrost. še če je človek pijan napišejo neprilagojena hitrost, čeprav je se zaletel zaradi nesposobnosti vožnje pod vplivom alkohola in je mislu da lahko vozi tokintok hitro pa pač ni znesl...

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.945
-8.671
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Na zadnjem TopGear je reku za Anglijo podatek 4% zaradi previsoke hitrosti.

Če je pa 4% veliko.
bonk.gif
Anglija pač ni Slovenija. Balkan v glavah...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
da, če bi bil to pravi vzrok za nesrečo, ni bil skoncentriran na vožnjo ker se je ukvarja z radijem. sej vn iz ovinka lahko letiš tudi zaradi slabih gum, pa ti bo pingvin napisu da je bil izlet avta zaradi neprilagojene hitrosti namesto da bi napisal zaradi tehnične nepopolnosti vozila. pač škifi ne znajo drugega napisat kot neprilagojena hitrost. še če je človek pijan napišejo neprilagojena hitrost, čeprav je se zaletel zaradi nesposobnosti vožnje pod vplivom alkohola in je mislu da lahko vozi tokintok hitro pa pač ni znesl...

Ja tako je. Ni prilagodil voznje svojim sposobnostim. Nemores napisat, da se je zaletel ker je bil pijan. Lahko si pijan pa normalno zvozis ce vozis pocasi in previdno. Ce si pa pijan in ne zvozis ovinka, pac nisi prilagodil hitrosti. Tko je.

LP