Tržičan.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Na, tukaj lahko blebetas.

Sicer mi ni jasno zakaj komentiranje dovoli medij, ki je v lasti drzavne represije, ampak sem preprican, da bos tudi za to nasel kaksen shizofren razlog.
smirk-1.gif

lp

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Na, tukaj lahko blebetas.

Sicer mi ni jasno zakaj komentiranje dovoli medij, ki je v lasti drzavne represije, ampak sem preprican, da bos tudi za to nasel kaksen shizofren razlog.
smirk-1.gif

lp
no pametnjakoviči, da slišim vaše neshizofrene razloge, zakaj je na 24 ur nesrečo traktorista možno komentirat, nesrečo policaja pa ne?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Kaj je zdaj a je bil pijan al ni? Mulc, po poklicu policaj, misli, da je ON zakon... Glih zaradi tega so ukinli akademijo (kao premladi zakon v roke dobil), pa vidim, da je zdaj še huje.

Če ni bil pijan in če je bil zmeden (šok), se za pisanje o (morebitnem) pijanstvu za volanom OPRAVIČUJEM.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Če ni bil pijan in če je bil zmeden (šok), se za pisanje o (morebitnem) pijanstvu za volanom OPRAVIČUJEM.
Tisti punci ki je umrla je popolnoma vseeno, al je bil pijan ali ni bil.
Pijan ne smeš za volan, prav tako NE, če si v šoku, zmeden, raztresen,..... ne vem zakaj bi bilo drugo opravičljivo pijača pa ne?

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Citat:

ON : blagor vam, ki niste storili še nobene neumnosti na cesti. Žal jo prenakateri naredi, a ne preživi ... RIP
Vsaka ugibanja, kaj in kako,so zdaj žal nerelavantna ...
Ja blagor meni, ker nisem tako prfuknjen, da bi se zaradi svoje neumnosti skenslal in še koga vzel s seboj.
Bo očitno treba boljše kamere po avtocestah namontirat in na dom pošiljat kazni 5000€ za vožnjo v nasprotno smer ali obračanje. Koliko se bi se koga prijelo ne vem, če ne drugega bi se vsaj proračun polnil na račun takih, ki nimajo na cesti kaj iskat.

Jaz na primer sem že enkrat nasadil (za počasne: zaletel sem se vanj) enega degena, ki je pri uvozu na AC obračal. Pol je mel pa ene izgovore da je narobe zavil, pa da se mu mudi in gor dol. Bi najraje še njega 1x nasadil, ne samo njegov avto. Kolk mora bit človk omejen v svojo prazno betico, da svoje napake popravlja na potencialno ogromno škodo drugih? Če ne znaš brat znakov, pelji naprej in obrni na varnem mestu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
... Kolk mora bit človk omejen v svojo prazno betico, da svoje napake popravlja na potencialno ogromno škodo drugih? ....
A to velja tudi za tiste, ki ne upoštevajo varnostne razdalje?

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Hočeš morda s tem povedati, da zaradi premajhne varnostne razdalje, medtem ko pred menoj ni bilo drugih vozil, nisem bil sposoben predvideti, da bo iz nepreglednega ovinka na uvozu na AC nekdo priromal proti meni?
V nasprotnem primeru pa me zanima kako neupoštevanje varnostne razdalje velja za popravljanje svojih napak. Jaz to smatram za pogosto neprevidnost, ki pa jo ne gre primerjati z vožnjo v nasprotno smer.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Bo očitno treba boljše kamere po avtocestah namontirat in na dom pošiljat kazni 5000€ za vožnjo v nasprotno smer ali obračanje. Koliko se bi se koga prijelo ne vem, če ne drugega bi se vsaj proračun polnil na račun takih, ki nimajo na cesti kaj iskat.
A misliš da bi tega policaja al koga drugega kazen 5000€ odvrnila, da ne bi peljal kontra v smrt? Itak pa policaji kolege ne kaznujejo.
Sem prepričan da ne. Saj je zagrožena tud smrtna kazen, in ta jo je dobil, pa ga tud to ni odvrnilo od vožnje po AC v nasprotno smer.
S taki mi kaznimi bi se pa samo polnil proračun na račun tistih, ki niso nikogar ogrožali in nobene nesreče povzročili. Lahko bi jo pa kajne? In s čim si je država zaslužila, da ji v žep priteka denar od prometnih prekrškov? Višje bodo kazni, manj bo država naredila za varnost, saj niso neumni, da bi si žagali vejo na kateri sedijo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Hočeš morda s tem povedati, da zaradi premajhne varnostne razdalje, medtem ko pred menoj ni bilo drugih vozil, nisem bil sposoben predvideti, da bo iz nepreglednega ovinka na uvozu na AC nekdo priromal proti meni?
V nasprotnem primeru pa me zanima kako neupoštevanje varnostne razdalje velja za popravljanje svojih napak. Jaz to smatram za pogosto neprevidnost, ki pa jo ne gre primerjati z vožnjo v nasprotno smer.
Kako je bilo v tvojem primeru ne vem, si premalo napisal.
Je pa kazen 5000€ kot omenjaš tud nepravična. tud vožnje v nasprotno smer se med sabo ne morejo primerjat. eno je nepravilna vožnja na uvozu ali odstavnem pasu (omejitev 40) povsem nekaj drugega pa to, kar je počel ta tržičan. Tržičanu, ki je ubil sebe in še punco itak nebi zaračunali in mu tud niso, enmu, ki je zgrešil in šel po odstavnem mal rikverc pa takoj. In kdo je tu bolj nevaren?

Isti prekrški so v določenih situacijah nevarni, v drugih ne. tud od premajhne varnostne razdalje so ljudje umirali, pa od nepravilnega prečkanja ceste tudi. Kolk pa predlagaš kazen za prečkanje ceste mimo prehoda? Takih se več pobije kot kontra na AC.

Pa še to. Tisti tržičan se ni šel ubit zato, ker je zdejšnja kazen premila, pa bi ga višja kazen odvrnila od take vožnje.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
To je res, da se ne da prekrškov arbitrarno porazdelit v varne in nevarne. Ampak je pa to zelo praktično razmišljanje in če bi to 100% veljalo potem bi bile kazni in omejitve odvečne, pa temu ni tako. Če se grem peljat 10x 100+ čez naselje brez incidentov še ne morem trditi, da je moja vožnja varna, ker se ni nič zgodilo. Za moj primer bi to že veljalo. Če bi pa vsi tako vozili in bi naredili statistiko bi najbrž hitro ugotovili, da se pač vsi ne moremo vozit 100+ čez naselje, če nočemo da nas polovica pocrka.
Na AC se pač ne obrača in ne vozi v napačno smer. Določenim je to samoumevno, določenim pa to ne gre dopovedat na lep način in jih je potrebno kaznovat. Vse, ne samo tiste, za katere se je izkazalo, da so bili nevarni. Če bom prekoračil hitrost me bodo kaznovali, pa tudi, če ne bom nikomur škodoval. Tu se ne da debatirat, a je blo v tem osamljenem primeru nekaj nevarno ali ne, ker je treba gledat na veliko sliko.

Da bi bila kje na dejanskem uvozu omejitev 40 še nisem videl v Sloveniji.
Še po LJ ko greš na obvoznico je če se ne motim pred dejanskih uvozom tabla za konec naselja in nato sledi modra oz. zelena tabla za rezervirano oz. AC.
Tam kjer se pa jaz zaletel sem mel pa 50 metrov prej eno lepo zeleno tablo za avtocesto.

p.s.
5000€ je res nepravično. 1000€ + 18KT bi blo vredu. ob pogoju, da če se isti prekršek ponovi sledi doživljenska prepoved vseh kategorij.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
<stardec mode=on>
Saj ni bedak. Samo zmotil se je in pač v zmoti peljal v nasprotno smer. Zdaj je pa revež še mrtev.
</stardec>
bonk.gif
Ej ti mozak!
A ni čudno, da ta, ki je vozil kontra ni bil stardec?
Saj ti pteraviš, da to samo starideci delajo. In to nalašč.
Dej ti, ki so te sami možgani, malo razlož to!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Kje sem rekel, da samo stardeci vozijo v nasprotni smeri?
confused-1.gif
To je pač napisano v tvojem blesavem slogu.
Npr. tukaj.
Citat:
<stardec mode=on>
Saj ni bedak. Samo zmotil se je in pač v zmoti peljal v nasprotno smer. Zdaj je pa revež še mrtev.
</stardec>

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Pijan ne smeš za volan, prav tako NE, če si v šoku, zmeden, raztresen,..... ne vem zakaj bi bilo drugo opravičljivo pijača pa ne?

Nekje drugod si napisal, da alkohol sploh ni problem in da nekdo, ki je pod vplivom alkohola vozi še bolj previdno. Kaj je zdaj res????

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Tile odgovori, ki jih tukaj stresajo večinski alterjevci, odražajo neizkušenost, naivnost in mladostno neumnost. Prav vidi se da večina tukaj ni doživela še ničesar. Češ, budala, vozi kontra, treba ga je kaznovat, mu jebat mater itd....V resnici ste budale tisti, ki tako razmišljate.
Če bi kdo od vas na cesti že doživel kakšno kritično situacijo, nesrečo, ali za las ušel smrti itd.....bi vedu, da je v takih slučajih človek šokiran, pod visokim stresom in totalno zmeden. Človek v takih slučajih ne ve kaj počne, in tako tud tile mladinci niso v tistem trenutku vedli kaj počnejo, ko so se zaradi odboja od ograje potem pravkar ponovno rodili.
V efektu šoka so odpeljali naprej, oz. nazaj, brez da bi vedeli, da vozijo kontra.
Ja prav berete, ne obsojam teh mladincev. Razen, če so res vozili pijani, to je pa druga strvar.
Samo povprečna alter budala pa lahko trdi, da bi takšne dogodke lahko prepreču s kaznovanjem ali represijo.
Tolk ste proti represiji in kaznovanju, pa še presodit niste v stanju, niti ne znate presodit, katere prekrške se da in katere se ne da preprečit s kaznovanjem. Zmote ne moreš preprečit z ničemer.
V tem konkretnem dogodku gre za napako storjeno po neki prvi napaki ali prekršku. Končala se je tragično. Zato pa vam jaz skoz tukaj vtepam v galavo, da ne delajte prekrškov namenoma, ker je dovolj takih prekrškov in napak, ki se zgodijo nevede, nehote, torej zaradi pomote.
Vi bi pa kar ZAVESTNO vozili več kot je dovoljeno in kar tako malo kot se vam zdi da je prav. To pa ne gre. In te prekrške, ki se delajo ZAVESTNO, se pa da preprečit s kaznovanjem.
Otročje razmišljanje, osnovano na igricah in otročjih neumnostih.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Citat:

V bistvu imaš prav.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:
Spet en klasičen alter kretenizem.
V efektu šoka, človek ne more kontrolirat svojih možganov. Šok je kot sanje. Pa kontroliraj sanje, če moreš!
A si ti že kdaj vidu šokiranga človeka? Npr. nekoga, ki je bil udeležen v hudo nesrečo? Smrtno mogoče?
Jaz sem. Z lastnimi rokami sem držal šokirano ženo, mrtvega moža pokojnika. Ona sama je hotela svojga moža naložit v en drug avto in odpeljat v bolnico. Bolj smo jo vlekli nazaj in dopovedovali, bolj je silila vanj, mu masirala srce in ga vlekla nase češ, da ga bo sama odnesla v avto in odpeljala. Groza. Hotla je svojga mrtvega in razmesarjenga moža peljat v bolnico. A si predstavljaš?
In ti boš od takega šokiranega človeka pričakoval, da bo znal trezno razsodit kaj je prav in kaj ne in da bo vedel, da ne sme vozit, ker je zdaj zmeden, raztresen itd....
Dej dej ne nabijajte, ker pojma nimate kako to zgleda v praksi.

Podobno je dopovedat pijanemu človeku.
Ti človeku lahko dopoveš, da ne sme vozit PREDEN je pijan.
Ko pa je človek enkrat že pijan, mu pa možgani ne delajo prav. Zato pa gre vozit, ker ne zna presojat pravilno. Če bi pijanemu človeku možgani delali prav, da bi znal pravilno presojat, bi se mu komot dovolilo pit.
Govoriš neumno in o stvareh, ki same sebe med sabo izključujejo.

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
mogoče zaradi tega ker maš pri normalni vožnji ograjo na levi strani, on pa je mel na desni ograjo in se nasprotni vozni pas?