TRX

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Tole je original. Verjetno kateri dobijo ugodneje pa naprej prodajajo. Jaz sem svojega dobil za 90 eur, samo imam vojaško različico. Zdele že 3 mesce pumpam in rezultati so res, vauu.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Vojaška je zelene barve
wink-1.gif

Teli trakovi so pač bli dobro spromovirani, drugače pa niso v resnem treningu nič novega. Podobne stvari uporabljam v treningu več kot 15 let, seveda tam kjer je to potrebno. Pri treningih kar tako je pač vsake toliko časa kaj drugega popularnega. Sedaj so spet v trendu olimpijski dvigi, mene so pa 10 let nazaj vrgli iz fitnesa ko sem delal naloge pa sunke. Ubistvu ne rabiš kupovat nobenih trx-sov dovolj je če vzameš štrik pa narediš dve zanki na konec, te pride manj kot 10 evrov.
www.mito.si

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kako se pa ta zadeva na vrata da? Je treba kaj šraufat? Na katero stran se izvaja vaja v smeri odpiranja vrat ali zapiranja?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Shai pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Je kakšna dobra vaja za križ? Da si ojačaš mišice in vezi v križu?

S TRXi?

Za kurjenje maščob, sploh na trebuhu, ti glede vadbe priporočam HIIT trening+3x na teden vadba za moč z utežmi. Pa ker si najbrž že kje okoli 15% body fat, je če hočeš na plano privlečit trebušne, ful pomembno kaj in kdaj ješ.

3x tedensko trening z utežmi je brez veze, če se trenira celostno. To so enostranski treningi, ki pri meni ne predstavljajo osnove, ampak piko na i - pump up. Za top formo predlagam 2x tedensko heavy weights, 2x tedensko hiit (lastna teža, kettlebells, trx itd.) in 1x joga. S takim tempom nisi preveč zategnjen, napumpan, ampak kljub moči še vedno vzdržuješ atletskost in gibčnost.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Tale TRX je pa kar lepa dopolnitev k sktivnostim. Predvsem takrat ko je slabo vreme in zunanje aktivnosti odpadejo, fitnesi mi pa niso ravno najljubši. Pa tudi na čas kdaj migaš nimaš določen. Pač enkrat ko imaš dobre pol ure časa. Sem pa za začetek sestavil eno DIY varjanto za dobrih 10 eur in dela PB.

Imam pa eno vprašanje. Poznate kakšne dobre vaje za spodnji del hrbta in trebuha?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pregledal sem kar nekaj navodil in filmčkov o teh DIY varjantah in na koncu se odločil za najlažjo.
Ker imam že v dnevni sobi kavelj v stropu za otroško gugalnico s karabinom sem kupil samo 2 gurtni po 5 metrov in eno plastično cev fi cca 2,5 cm (vzameš takšno kot ti sede v dlan). Jih lepo odrežeš glede na širino dlani in pripneš na gurtno. Brez kakršnikoli vozlov, ki se lahko odvežejo ali šivanja. Viške gurtne sem pa samo zavezal proti vrhu z navadnim vozlom, ki se vozi gor in dol. Samo toliko, da ne binglajo prosto in motijo. Če pa rabim za noge podaljšam gurtni in odmaknem plastični ročki na stran. Toliko, da dam noge na gurtno in ne na ročko. Zadeva deluje kljub moji večji teži. Sicer ni najlepš ampak dela.
Sem pa videl eno poceni in dobro varjatno za vrata. Održeš še eno cev kot za ročko in je enostavno oblečeš v nekaj mehkega (npr. pena ali filc). Vzameš gurtno in jo spelješ čez ročko. Ročko vpni na vrata in višek gurtne odreži. Pri vpenjanju na vrata pazi na katero stran obrneš, da ne končaš kot v enem od videov ki sem jih nalepil zgoraj. Pa izberi čim močnejša vrata.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Smjs pravi:

Imam pa eno vprašanje. Poznate kakšne dobre vaje za spodnji del hrbta in trebuha?

Tole (pike), pa vmes dodaj še skleco. Potem enaka vaja (tuck), le da vlečeš k sebi pokrčene noge. Tu ne rabiš delat vmes planka, lahko pa tudi. Maš pa še eno, da si v poziciji za sklece pa mečeš noge levo-desno. Delaj počasi, ne tako sunkovito kot na videu. "Engagement, not momentum."

Še nekaj idej.

Pa še eno palco za med vrata in si lahko Rambo.
smile-1.gif