Pregledal sem kar nekaj navodil in filmčkov o teh DIY varjantah in na koncu se odločil za najlažjo.
Ker imam že v dnevni sobi kavelj v stropu za otroško gugalnico s karabinom sem kupil samo 2 gurtni po 5 metrov in eno plastično cev fi cca 2,5 cm (vzameš takšno kot ti sede v dlan). Jih lepo odrežeš glede na širino dlani in pripneš na gurtno. Brez kakršnikoli vozlov, ki se lahko odvežejo ali šivanja. Viške gurtne sem pa samo zavezal proti vrhu z navadnim vozlom, ki se vozi gor in dol. Samo toliko, da ne binglajo prosto in motijo. Če pa rabim za noge podaljšam gurtni in odmaknem plastični ročki na stran. Toliko, da dam noge na gurtno in ne na ročko. Zadeva deluje kljub moji večji teži. Sicer ni najlepš ampak dela.
Sem pa videl eno poceni in dobro varjatno za vrata. Održeš še eno cev kot za ročko in je enostavno oblečeš v nekaj mehkega (npr. pena ali filc). Vzameš gurtno in jo spelješ čez ročko. Ročko vpni na vrata in višek gurtne odreži. Pri vpenjanju na vrata pazi na katero stran obrneš, da ne končaš kot v enem od videov ki sem jih nalepil zgoraj. Pa izberi čim močnejša vrata.