ksz
Jaz sem bil prisiljen si kupiti avto, ker:
- sem se vozil z vlakom iz MS do LJ in nazaj včasih tudi po 6ur in več v eno smer, običajno 3.5h (z avtom pridem v 1.5h)
- sem se vozil s primestnim in mestnim LPP-jem pol leta. Do službe sem takrat porabil v eno smer cca. 1-1.5h,
z avtom znaša ena smer cca 25min ali manj.
Denimo, da grem MS-LJ in nazaj 2x na mesec. To pomeni 4 vožnje - prihranek časa z avtom je 8ur na mesec ali 4 dni letno (4 dni življenja!!)
Izračun prevoza v službo: 0,75h(45min)*20 dni = 15ur mesečno ali 7,5dni na leto.
Kaj se je zgodilo? Stroški so se mi povečali, ker imam avto, vendar letno prihranim skoraj 12dni.
12 dni življenja bi se VEČ vozil, če ne bi imel avta.
Če bi bil v LJ, bi petkrat premislil če bi imel avto, kajti:
- mestni promet (lpp) je dokaj dobro organiziran, vendar daleč od perfektnega
- ne bi imel stroška z avtom (zavarovanja, bencin, iskanje parkirišč..)
- sem mnenja da znotraj mesta prideš od točke A do B hitreje z busom
Za ostale slovenske kraje ne bom izgubljal besed, ker je javni transport na psu.
Aja, pa sploh ne bom začel s tem kako je LPP nezanesljiv. Vmes avtobusa za primestni promet kar ni. Kako se lahko potem človek na to zanese??
Jaz sem bil prisiljen si kupiti avto, ker:
- sem se vozil z vlakom iz MS do LJ in nazaj včasih tudi po 6ur in več v eno smer, običajno 3.5h (z avtom pridem v 1.5h)
- sem se vozil s primestnim in mestnim LPP-jem pol leta. Do službe sem takrat porabil v eno smer cca. 1-1.5h,
z avtom znaša ena smer cca 25min ali manj.
Denimo, da grem MS-LJ in nazaj 2x na mesec. To pomeni 4 vožnje - prihranek časa z avtom je 8ur na mesec ali 4 dni letno (4 dni življenja!!)
Izračun prevoza v službo: 0,75h(45min)*20 dni = 15ur mesečno ali 7,5dni na leto.
Kaj se je zgodilo? Stroški so se mi povečali, ker imam avto, vendar letno prihranim skoraj 12dni.
12 dni življenja bi se VEČ vozil, če ne bi imel avta.
Če bi bil v LJ, bi petkrat premislil če bi imel avto, kajti:
- mestni promet (lpp) je dokaj dobro organiziran, vendar daleč od perfektnega
- ne bi imel stroška z avtom (zavarovanja, bencin, iskanje parkirišč..)
- sem mnenja da znotraj mesta prideš od točke A do B hitreje z busom
Za ostale slovenske kraje ne bom izgubljal besed, ker je javni transport na psu.
Aja, pa sploh ne bom začel s tem kako je LPP nezanesljiv. Vmes avtobusa za primestni promet kar ni. Kako se lahko potem človek na to zanese??
Nazadnje urejeno: