Trošarine na gorivo do 27. julija gor vsakih 14 dn

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
je to sploh vprašanje kam gre gorivo? Zadn jič je bil referendum zato je šlo dol!

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Več kokr je tvoj avto vreden.
evil.gif

No viš, danes bom spet pršparal za dva GTI-ja.
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
itak tisto je bilo referendumsko darilo.....vlada nas ima že 2 leti za budale.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Super. Zdaj pa grem še z večjim veseljem na črpalko z 200l sodom na prikolici.
evil.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Bencin je še prepoceni, jaz bi ga podražil za pol evra na liter, bo mogoče malo manj avtomobilov na cesti, pa mogoče se bo kdo spomnil s seboj v avto vzeti kakšnega prijatelja, sodelavca, znanca..... tako pa lepo stojiš zjutraj ali popoldan v koloni, pa v vsakem DESETEM avtomobilu NI SAMO EDEN. Pa še tam kjer sta dva ali več so neki turisti v tranzitu ponavadi.

In dokler je toliko pleha na cesti sta bencin in registracija še prepoceni. Vsi dobite plačane mesečne karte za avtobus za v službo. Ljudje se vozijo 300 metrov v službo z avtom, mislim kam gre ta svet.

LP

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
glede tega se strinjam z doctorzjem....preveč folka se sam vozi na predavanja, službo itd....zakaj? ker smo nesocialen narod.

Jaz imam 25km do službe, delamo sami na izmeno....samo poznam dosti ljudi, ki imajo do službe manj kot 2km in se vozijo z avtom....jao jao
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Zelo rad bi se vozil z vlakom v službo, če:

1) Bi bil vlak vsaj tako hiter kot avto ali še hitrejši. Zdaj porabim z avtom do službe cca. 30 minut, z vlakom (upoštevaje še pot do postaje in s postaje do službe) pa debelo uro. Če bi z vlakom za vse skupaj porabil do 45 minut bi bilo zame še sprejemljivo.

2) Bi bil vlak sodoben, tih, klimatiziran in z udobnimi sedeži.

Dokler bodo naše železnice na enakem nivoju kot v Afganistanu, naj mi prosim nihče ne pametuje, da je bencin prepoceni in da se ne smem voziti v avtu sam.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:

1) Bi bil vlak vsaj tako hiter kot avto ali še hitrejši. Zdaj porabim z avtom do službe cca. 30 minut, z vlakom (upoštevaje še pot do postaje in s postaje do službe) pa debelo uro. Če bi z vlakom za vse skupaj porabil do 45 minut bi bilo zame še sprejemljivo.

Dokler bodo naše železnice na enakem nivoju kot v Afganistanu, naj mi prosim nihče ne pametuje, da je bencin prepoceni in da se ne smem voziti v avtu sam.

Sami izgovori. Tudi v mestu imaš LOKALNE AVTOBUSE vozijo skoraj NONSTOP in VSEPOVSOD ampak ne, vsi v avto )in to dva soseda ki delata v isti firmi (karikiram) pa se oba vsak v svojem avtu odpeljeta v službo
bonk.gif
In za povrh, se oba odpravita v službo 20 minut prej, ker morata poiskati parkirni prostor.

Opisan primer velja za vsaj 50% delavcev v sloveniji. To omenjam, ker ne mislim osebno tebe.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:

Sami izgovori. Tudi v mestu imaš LOKALNE AVTOBUSE vozijo skoraj NONSTOP in VSEPOVSOD ampak ne, vsi v avto )in to dva soseda ki delata v isti firmi (karikiram) pa se oba vsak v svojem avtu odpeljeta v službo
bonk.gif
In za povrh, se oba odpravita v službo 20 minut prej, ker morata poiskati parkirni prostor.

Opisan primer velja za vsaj 50% delavcev v sloveniji. To omenjam, ker ne mislim osebno tebe.

trola (če štejem še hojo do postaje) 1 uro, avto 20 min (imam parking), skuter 25-30min, enkrat lahko ugibaš s čim se bom vozil

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:

bonk.gif

No, men so se vedno zdeli munjeni predvsem Ljubljančani, ki stanujejo in delajo v dosegu relativno hitrih prog LPPja. Če živijo ali delajo kje v LJ suburbiji, že vidim, da se avto splača glede na neučinkovitost LPP tam.

Za ostale po Sloveniji je pa itak katastrofa. Slovenske železnice živijo na dediščini Marije Terezije in elektrifikaciji prog s strani Mussolinija, ostalo je pa tehnološko nespremenjeno 100+ let.
Avtobusne linije so izven večjih mest čisto v riti in še drage zapovrh.

In ja, folk se gre edino racionalno reč. Vozijo se z avtom.

Eni sicer pretiravajo in ne ne morejo brez avta niti na pir v 250 m oddaljeno oštarijo, vendar pustimo ekstreme.

Ekstrem je to, da je pač javni prevoz v Sloveniji neučinkovit. V prvi liniji časovno, v večini primerov pa tudi stroškovno. Udobja niti našteval ne bom, čeprav je v osnovi tudi največji faktor.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če ne bi bil LPP tako grozljivo nezanesljiv, bi se več ljudi vozilo z busi... dokler pa bom jaz moral na viču 6ko (ki za ne-ljubljančane vozi po urniku na 6minut) proti centru včasih čakati pol ure (v normalnem vremenu da ne bo pomote) pa ne vidim razloga da bi čakal na bus in hodil eno uro prej. Če se bom šel avanturista, bom šel na štop
rolleyes-1.gif

sicer se pa vozim s kolesom (skuterji so (pre)dragi za moj okus), na šiht pa z avtom, ker po nočni mi kolo nekako ne diši.
pa še za primerjavo, moja relacijo vič-btc:
z avtom 15minut
s kolesom ~25minut
z avtobusom +1h
grin1.gif

Lp