Treningi za policiste v providah

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
V bistvu sem mislil da bi se vozil po omejitvah in bi od zadaj priletela provida in te začela izzivat. Namreč čujem dosti takih govoric...
In kdaj sploh začne snemat ? ali snema celotno svojo vožnjo ?
To, da izziva je čisto možno, ne bom pa trdil da to delajo, ker ne vem. Pravtako ne vem kdaj začne snemati, vem pa da ne snema celotno svojo vožnjo.
Glede snemanja se bom še malo pozanimal in nato sporočim.

Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Jaz sem doživel na Koprski obvoznici, ko je kolega za drugim avtom vozil po omejitvah tam med 90 in 100 na uro, z primerno varnostno razdaljo, ko je pridrvel ena avto za nami in nam vozil cca 2 metra za ritjo kak kilometer. Potem nas je prehitel in ustavil tam na gas pumpi pri Bivju. Provida je bila...

Drugega kot provociranje ni bilo tale vožnja 2 metra za ritjo. Si nismo znali razložiti drugače! Ampak kolega se ni dal sprovocirati... Če bi bil kdo drugi bi že bilo lovljenje... Pa tudi avto je imel zrihtan in sta policajčka kar pihala od jeze ker nista nič dobila...

Po "mojem" primeru je vprašanje sedaj ali policaji dobijo tudi nadnaravne reflekse, da si lahko pri 100 na uro dovolijo voziti 2 metra za drugim avtom...
S katermi avtom so ga provocirali?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:
Jaz sem doživel na Koprski obvoznici, ko je kolega za drugim avtom vozil po omejitvah tam med 90 in 100 na uro, z primerno varnostno razdaljo, ko je pridrvel ena avto za nami in nam vozil cca 2 metra za ritjo kak kilometer. Potem nas je prehitel in ustavil tam na gas pumpi pri Bivju. Provida je bila...

Drugega kot provociranje ni bilo tale vožnja 2 metra za ritjo. Si nismo znali razložiti drugače! Ampak kolega se ni dal sprovocirati... Če bi bil kdo drugi bi že bilo lovljenje... Pa tudi avto je imel zrihtan in sta policajčka kar pihala od jeze ker nista nič dobila...

Po "mojem" primeru je vprašanje sedaj ali policaji dobijo tudi nadnaravne reflekse, da si lahko pri 100 na uro dovolijo voziti 2 metra za drugim avtom...

Jaz naredim tako: prvo vključim zadnje meglenke, če še to ne zaleže, parkrat zabremzam. Če tudi to ne zaleže zmanjšam hitrost krepko pod dovoljeno.... imam pa v avtu bejzbol palco in taveliko MagLitko
p.s. to velja tudi, če ima za mano vozeči dolge luči.

22. jul 2007
1.398
43
48
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Mene je ustavila temno zelena škoda. (Preverjanje dokumentov)
Provida sistema sicer ni imela, imela je pa modri lučki na sopotnikovem senčniku, zadaj napis, kjer piše FOLLOW ME (a če ne znam angleško mi ni treba?) in stinger v prtlažniku. Na ven je prepoznavna po 2 antencah (original črna + daljša srebrna) in škatli v prtlažniku.
Ja te spadajo pod specialno enoto za nadzor državne meje oziroma pod okrilje postaj za izravnalne ukrepe.

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Z Alfo če se prav spomnim!

Kako je pa s tem o hitrosti? Al je že bilo pisano o tem? A snema najvišjo ali povprečno na določenem odseku?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Nasvet za drugič: Če vozš na neki relaciji (LJ-KP, LJ-MB) +200 je zlo mala šansa da bo ker od zadi pršu.

Je pa res da morš pazt kerga prehitiš.

Pa še ena prednost je. Namesto v slabi 1 uri si na cilju v dobrih 30 minutah. Nesreča ima pol manj časa da se zgodi.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Nasvet za drugič: Če vozš na neki relaciji (LJ-KP, LJ-MB) +200 je zlo mala šansa da bo ker od zadi pršu.

Po tvojem so včeraj imeli štirje možnost da so videli majhno možnost nedohitevanja pri hitrostih, primernih za odvzem vozniške.
hysterical-1.gif

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Sej bi bilo zanimivo tako hitro voziti ampak kaj ko 10 let stara škatla ne gre niti 160...
smile-1.gif

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
realno gledano... ne rabi iti.... pa še kazni ne dobiš kar tako..
smile-1.gif

včeraj se je marsikateremu članu "leasing društva" zaprla danka ko ga pri 180+ prehiti zgoraj omenjena škoda in mu izpiše "vozite prehitro" ali pa "vozite previdno" ipd...

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Pa še ena prednost je. Namesto v slabi 1 uri si na cilju v dobrih 30 minutah. Nesreča ima pol manj časa da se zgodi.

To jaz prakticiram že dolgo, pa res ni bilo nekih problemov do sedaj
grin1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

To je tudi kapitan Titanika mislil, kje je končal vemo.