Traktor Univerzal 445 DT

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Ker bi potem jokal da je bil račun zasoljen pa spljuval servis.
Se še spomniš tovariš kakšne si imel z akumulatojem v oplnu ki si ga po nesreči spraznil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.920
113
pri taščici
Dober spomin imas. na koncu sem 8 let star dober aku menjal z novim, naslednji dan so me pa rinili. Krive so bile krtacke na starterju in ne aku.
In ja, na traktorju je počila puša v cilindru. Deli za popravilo jurja pa pol. Agrometalovc je rekel da je počila zato ker se ni menjal antifriz. Servisi so se pa na pooblaščenem delal. No menjava puš se ni več tam delala. Ker bi najbrž delo bilo še kakšna 2 jurja. Traktor je star 10 let, spustil je hladilnik, katerega ne morejo popraviti(specializirane delavnice) . Nov je jurja pa pol.
Agrometal ne prodaja vec te znamke.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa si ti mogoče, čisto slučajno, prebral navodile za uporabo svojih kočij? Tam ti tudi piše, kdaj se menja hladilna (da ne boš potem spet jambral okoli)...
Pa to da se je je servis delal na pooblaščencu te ne odvezuje odgovornosti (da ne rečem tvoje šlamparije) da vseeno preveriš kaj so naredili... servis te je našponal, tako kot v sosednji temi Hofer žajfo... ampak tam je OT butl, tukaj pa servis šlampast...

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Daj mi povej en pametn argument, zakaj bi počila puša zaradi nemenjave hladilne tekočine?
Zakaj jo je pa treba na dve? leti menjati? Si to tudi ze kje videl

Sem, na drugem področju: BMWjevi avtomobili z motorji z aluminijastimi glavami so imeli takšnen interval menjave nekje do leta 1995 (nato so jo podaljšali na 3 leta).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.920
113
pri taščici
Aha, v slo sem jaz odgovoren, če me servis našpona.
Najprej te servis lahko našpona z 2x ceno dela in materiala, potem pa se s polovično uslugo. Odgovoren je pa potrošnik.
No saj, mogoče bodo pa kdaj tudi tebe. Samo ti boš tiho in ne boš na take zadeve opozoril druge, ampak boš raje tiho in jim potiho privoščil.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nevednost in ignoranca ni opravičilo. JA?
Ko že provociraš... Če bom sam kriv bom tiho. Ker me bo sram ropotati po forumih zardi lastne neumnosti (nekaterih pač ni).
Ko bom imel dokazljivo sled o malomarnosti potem pa ne bom tiho. Samo po forumih ne bom ropotal, ker je večina forumašev absolutno preveč ozkogledna in privoščljiva. Žal.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
gatto, naj bi se dogajala erozija (v eni obliki) in se stanjša stena nato poči. če menjaš stalno je to bolje...

ja pa dize je treba servisirat na 1500 ur (koliko jih) menjat brezm olje... pa še je takih stvari ki ponavadi pišejo v prirolčnikih... ampak to stane in redko kdo dela. sploh k vsak reče "sej ne delam tolk ur"...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Korozija ze, pa se to bolj na aluminiju, kar traktorji nimajo..skratka jajca, da je motor odvisen od menjavana antifriza..v nekatere lahko leta vlivas samo vodo, pa ne bo nic narobe..

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
En tak zmahan je pri hiši.sicer Romun, pa vsako leto rabi nekaj 100 evrov, ampak dela pa že 40 let. Sodoben, desetletje star Italijan, pa "vsako leto" rabi jurja da dela
Se močno strinjam
zmaga.gif

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Citat:
Uporabnik lojtra pravi:
Pri 402/404 jebpotrebno vsake tolko hladilnik scistit zunej, znotraj, je pa tudi to res, da je potrebno delat pri italijanskih masinah vedno v malce visjih obratih, kot oa nizjih. Pri ikt na primer pa to ni potrebno. V vsakem primeru pa kupis kaj je bolj ohranjeno... So pa eni zjahani da ne mores verjet...

Prvo vedno preverite, če je motor hladen in ga poizkusite prižgat brez predgretja....
Če zelo dolgo vergla in ne vžge, probate še z predgretjem...
Če še to ni ok, potem takem je težava z ventili in pomeni strošek.... Seveada govorim to v nekih temperaturah nad lediščem za serrijo 402/4
wink-1.gif

Druga takšna zadeva je sklopka in vklapljanje kardana.... Če škrta pri štandgasu čisto malo, ni tak hudo, če pa sploh ne gre in moraš traktor ugasnit, pa je že težava.... Drugače pa pri vvgasnjenjem traktorju ga malo zazibate naprej, nazaj, pa še se sliši kakšen velik kovinski zvok in luft ni nekaj ok v menjalniku, sklopki....
Pa ko dela na mestu in se za greje, ja ugasnite in prižgite nazaj, moram takoj štartat... Če ne, spet težave z ventili, oz. zaganjačem.... (predpostavka, da je akumulator ok.). Sprobajte še vklop sprednjega pogona - nič škrtanje, nič metanje ročke iz položaja.... Volan tudi ne sme imeti lufta, pa ravno mora it, če nekaj o dtega ni, je bil nakladač gor, preveč uteži..... Načeloma ni to tak probelm, samo obnovit je pač potrebno zadeve, pa ponavadi na 402 spredaj popokajo felne...
Na grobo je nekak to....
Na kaj pa je potrebno posebno paziti pri Štoretih? Kakšne kritične stvari, napake?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Če vroč ne vžiga (vsaj 402 / 404), potem je problem običajno v visokotlačni črpalki.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.753
-838
83
Včerajšnji lep dan je bil izkoriščen za "delovni" izlet, ogled dveh Štore-tov 404. Prvi uff, počene obe prednje felge, varjen blok motorja ( saj ni nikoli tako mrzlo da bi rabili antifriz
bonk.gif
.... Drugega pa nismo mogli oživeti, lastnik pravi, da traktor že skoraj en mesec stoji, tako da drugega razen vizualnega ogled ni bilo nič. Ko bo čas pa naprej v akcijo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
težko bo najti vrhunski traktor star 40 let... leta rabe in izrabe naredijo svoje. v mislih imejte še to, da takrat ni bilo toliko traktorjev kot jih je sedaj še posebej ne 4x4 in so bili ti primerki hudičev dobro izkoriščeni!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Naš se mi zdi v hudirjevo slabem stanju, vendar to vse dela. Kako so delali z njim, da so počile felge
confused-1.gif
Če je en mesec stal, bi moral vžgati, če je vse približno OK. Naš tudi stoji skoraj celo zimo, vendar ga za koline štartamo in odpeljemo svinjo par metrov, da si ne uničujemo križa. Ali pa skočimo v gozd. Kaj drugega pa ne, razen če se babica sama vozi z njim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.074
6.920
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
težko bo najti vrhunski traktor star 40 let... leta rabe in izrabe naredijo svoje. v mislih imejte še to, da takrat ni bilo toliko traktorjev kot jih je sedaj še posebej ne 4x4 in so bili ti primerki hudičev dobro izkoriščeni!
Jih je še kar nekaj, samo običajno niso naprodaj, ali so za "bolano" ceno, ali pa ostanejo nekje v vasi/ familiji.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik Sonny_Chiba pravi:
Včerajšnji lep dan je bil izkoriščen za "delovni" izlet, ogled dveh Štore-tov 404. Prvi uff, počene obe prednje felge, varjen blok motorja ( saj ni nikoli tako mrzlo da bi rabili antifriz
bonk.gif
.... Drugega pa nismo mogli oživeti, lastnik pravi, da traktor že skoraj en mesec stoji, tako da drugega razen vizualnega ogled ni bilo nič. Ko bo čas pa naprej v akcijo.

Kako folku rata zlomit feltno?

Glede švasanega bloka pa: ništa novog na zapadu
tongue-1.gif
Pravzaprav še nisem videl 30 let starega traktorja, ki bi imel tudi poleti v hladilniku antifriz. Pojma pa nimam zakaj? So tesnila glave tako občutljiva, da prenašajo samo vodo tričetrt leta?

Na IMTju sem že mehanika gledal, kako je spomladi spustil antifriz ven in spet nalil noter samo vodo. Kej za vraga je fora?
confused-1.gif