Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.132
739
113
EU
Kako pa je razlika v prostoru pri 1.8 in 2.0, zaradi večje baterije? Ko gledam te videe, pa slike je videti, da pri 2.0 izgubiš le del prostora za "rezervno gumo". Ostalo pa je enako?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Prtljažnik pri 2.0 karavanu je OK. Pojdi preverit.
Poleg tega ima še eno dno namesto rezervne gume. Potem ta "poden" lahko prestaviš nižje dol, poleg tega ga pa lahko obrneš, če voziš bolj umazane stvari ,da lažje opereš.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Če kdo razume ta video naj poda kakšen povzetek. Imam pa en bolj preprost in pregleden video, kjer je ta poraba postavljena še v kontekst konkurence, čeprav tudi ni v angleščini:

Pa treba je vedeti, da na cesti v prometu skoraj nikoli niso idelani pogoji, da bi vozil s konstantno hitrostjo brez dotika zavore ali dviga gas pedala. V vseh teh pogojih hibrid varčuje in ne samo v mestu.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.419
959
113
Če kdo razume ta video naj poda kakšen povzetek. Imam pa en bolj preprost in pregleden video, kjer je ta poraba postavljena še v kontekst konkurence, čeprav tudi ni v angleščini:

Pa treba je vedeti, da na cesti v prometu skoraj nikoli niso idelani pogoji, da bi vozil s konstantno hitrostjo brez dotika zavore ali dviga gas pedala. V vseh teh pogojih hibrid varčuje in ne samo v mestu.

Jaz to razumem tako, da se najbolj splaca kupiti 2 leti star Mercedes C220 4-Matic. Glede na 4-kolesni pogon je tudi poraba zelo nizka oz. na ravni Toyote, ki ima 2-kolesni pogon. Pa se normalno se peljes in avto me ropota pri pospesevanju kot Toyota, da se v avti tezko pogovarjas.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Jaz to razumem tako, da se najbolj splaca kupiti 2 leti star Mercedes C220 4-Matic. Glede na 4-kolesni pogon je tudi poraba zelo nizka oz. na ravni Toyote, ki ima 2-kolesni pogon. Pa se normalno se peljes in avto me ropota pri pospesevanju kot Toyota, da se v avti tezko pogovarjas.
Mercedes C je eno klaso vecji avto, spada med luksuzna vozila (lexus), s tako opremo bo kostal vsaj 50k eur pa stroski vzdrzevanja na srednji in dolgi rok bodo obcutno visji kot pri corolli.
Namesto mercedesa C potem lahko izberes tudi kaksen drug avto...

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Kot sem napisal, v realnem svetu nikoli ne obstaja samo konstantna hitrost, spritmonitor.de je čisti dokaz tega.

Pa ni vse v porabi, je še cena, stroški in pa seveda najpomebnejše, da ti je avto preprosto všeč tako za vozit, kot za pogledat in uporabljat.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.419
959
113
Jaz Toyote se nikoli nisem vozil. Priznam pa, da me tale Corolla TS full mika, da bi jo kupil za firmo. Ce ze, bom gotovo pocakal na Apple Car Play podporo. Glede na to, da se nekateri spoznate na ta avto oz. si ga lastite; ali so te Toyote se vedno tako pregovorno zanesljive? Kako je s preostankom vrednosti? Kako je s servisi, cena, kam ga peljati na servis? Avto bi letno naredil cca. 25.000KM, pretezno po Sloveniji. Je to avto za taksno uporabo?

Hvala.

P.S.: Koliksne so dejanske cene, se pravi uradni cenik minus cca. koliksen popust?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.226
4.073
113
Uhh to pa je referenca..

No jaz kot stari Tdi voznik ti povem da se 2 litrski primerek lepo pelje pri normalni hitrosti na avtocesti v mestu pa je itaq balzam proti vibriranju dizla.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.419
959
113
Nisem rekel, da je Youtube referenca. Zato pa tukaj sprasujem vas za mnenje, ki ste ta avto vozili, ali pa si ga lastite.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Nisem rekel, da je Youtube referenca. Zato pa tukaj sprasujem vas za mnenje, ki ste ta avto vozili, ali pa si ga lastite.
Poglej malo višje nekaj sporočil, sem delal primerjavo hrupa med avensisem in corollo. Ampak ok, pač domači kmečki pogoji... za na pribiližno recimo, da je merodajno.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net

za primerjavo, ni sicer C class, je bil pa A Class 200d 4matic, avtomatik. je bil glasnejši kot Corolla (in kot Prius, pa je Prius tretje generacije glasnejši od Corolle). še to - vsak avto se dere, ko pospešuje, lahko to končno razumete? razlika je samo v tem, kako se doseže te obrate, zaradi zasnove pa zgleda, kot da se Toyotini hybridi bolj derejo. pa se ne. samo drugače se.

p.s.: ko sem imel Hondo Civic (sicer 1.4 bencinar), se je tudi drla. skoz. ker je v 6 prestavi pri 140km/h na ravnem imela 4000 obratov. Prius pri 140km/h se tako dere v klanec.