Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
Tukaj se vsaj pogovarjamo pa nas nategujejo za eno zadevo, ki ni fundamentalna.
Pri renaultu pa kot idiot čakam update programske opreme, da bo vsaj klima hladila kot je treba. Včeraj sem se v Cliotu spet kuhal, pa sem dal vse na max hladno pa je pihalo toplo. Za popizdit...

Ja, saj meni v resnici to ne manjka kaj dosti - nisem zahteven uporabnik multimedije. Bi bilo pa lepo imeti AA/CP, če bi že dali za neko sprejemljivo ceno. Mogoče bi lažje prodal avto, ko napoči trenutek...

Kar se softvera tiče, sem si pa včeraj častil 4 EUR za enourni dostop na toyota-tech.eu portal, da sem snel update 1011 za multimedijo v Corolli 2019 (v glavnem odprava nekih bugov iz verzije 1000, nič resnega). V servisne storitve izgleda take posodobitve ne spadajo.

Toporisic

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.139
741
113
EU
Ja ti paketi so res "opasni" :bonk: Moram imeti ta velke gume, samo zato ker hočem recimo nekaj kar je samo v dražjem paketu. Z večjimi gumami pa potem porabim zih za kakšnih 20 % goriva več:(

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Ja, saj meni v resnici to ne manjka kaj dosti - nisem zahteven uporabnik multimedije. Bi bilo pa lepo imeti AA/CP, če bi že dali za neko sprejemljivo ceno. Mogoče bi lažje prodal avto, ko napoči trenutek...

Kar se softvera tiče, sem si pa včeraj častil 4 EUR za enourni dostop na toyota-tech.eu portal, da sem snel update 1011 za multimedijo v Corolli 2019 (v glavnem odprava nekih bugov iz verzije 1000, nič resnega). V servisne storitve izgleda take posodobitve ne spadajo.

Toporisic
Taksnega odnosa ste si kupci novih avtomobilov cisto sami krivi. Pac proizvajalci iscejo mejo. Pred leti, cca 15 let nazaj je nezadovoljni lastnik nove Honde HRV v salon zapeljal cez sipe svoj avto, ker je hladila klima manj kot prejsnji avto. Vi pa na forum jamrat. Jaz vem, da bi popizdil, da mi ne hladi v teh dneh. Vi pa pisite hvalnice na forum. LOL

• Všeč mi je
Reactions: sad in sajkek

Toporisic

Fizikalc
6. apr 2019
111
84
28
Taksnega odnosa ste si kupci novih avtomobilov cisto sami krivi. Pac proizvajalci iscejo mejo. Pred leti, cca 15 let nazaj je nezadovoljni lastnik nove Honde HRV v salon zapeljal cez sipe svoj avto, ker je hladila klima manj kot prejsnji avto. Vi pa na forum jamrat. Jaz vem, da bi popizdil, da mi ne hladi v teh dneh. Vi pa pisite hvalnice na forum. LOL

Da ne bo pomote, tule govorimo o nadgradnji na Android Auto in Apple Car Play v Corolli. To ni bilo vgrajeno ob nakupu in meni osebno takrat tega ni nihče obljubil. To tudi ni bil kriterij za nakup avta. Govorice so se pojavile kasneje, pa smo se "napalili" :). Osebno nimam pri svojem načinu uporabe nobenih bistvenih pripomb glede avta.

Toporisic

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.139
741
113
EU
Tudi meni tega niso obljubili ob nakupu.

To je pa res čudno, da v servisu ne posodobijo vsega kar je potrebno na avtomobilu?:sprasujemse:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
Tole lahko potrdim, da ni domena samo toyote, tudi drugi delajo tako, tudi premije, ne tikajo če dela in ne bodo posodabljali samo zato ker lahko (primer telefoni in appi vsakodnevno)... posodobijo samo če nekaj ne dela. Za dodatne fičerje pa plačaj. Pa bodo naložli, če je možno.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ne nabijaj. Sem omenil Renaultov polizdelek, sem pa prej itak bil na servisu. Pa gladko zapeljem v avto v salon pa jim ga razbijem, samo pridi najprej do mene, da podpiševa pogodbo, da kriješ stroške popravila salona, ko pride tožba. :D Pa klima hladi, samo po neki svoji lastni volji. Malo dela, malo ne dela.
Pač šola za naprej, da se francoskih jajc ne kupuje. Ne vem kako drugi lastniki Cliotov lahko živijo..ali pa so res totalno nezahtevni in jim je vseeno tudi če bi jim prodal drek v obliki avta...

• Všeč mi je
Reactions: sad

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
a mogoče kdo kaj ve kdaj bojo prestrukturirali pakete dodatne opreme? jaz bi recimo imel boljši zvok za kar ne potrebujem top opreme in strešnega okna :bonk:
Sem dobil JBL ozvočenje brez strešnega okna. Corolla 2,0 TS executive +HUD+AVS. Zaradi posebne želje (JBL brez strešnega okna) se je podaljšal dobavni rok za 2-3 tedne, ker morajo odobriti konfiguracijo. "Korona" je potem dobavo raztegnila na 6 mesecev.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Hm, slučajno naletel na tole debato na nemškem forumu, ko sem iskal nekaj drugega...

klik

Na kratko - uporabnik "Knuddel1987" trdi, da ima interne dokumente, ki pravijo, da bo za naprave MM17 (s katerimi so opremljene Corolle 2019) potrebna nadgradnja z navigacijskim hardverom, da bi sploh bila možna uporaba AA/CP. Na straneh, ki sledijo, je objavil tudi izmenjavo sporočil med seboj in Toyoto DE (ki je uporabnikom pred tem dajala drugačne informacije) in tega niso zanikali (pa tudi potrdili ne 100%).

klik

Rekli so mu pa, da originalnih dokumentov ne sme objaviti, ker so za interno uporabo. Zato v prvem linku tudi ročni prepis (pa verjetno tudi zato, da prikrije vir).

Toporisic
Ta knuddel je mal bebo, zato njegove odgovore v tistem podforumu kar preskocim. Stalno se hvali, da ima insajderske informacije, ko ga pa kdo sooci s kaksnim dejstvom pa odreagira kot kaksen mali froc.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Drugace pa, ce bi mi kdo pet let nazaj rekel, da bom uzival z 1.8 hibridom kot ze dolgo ne, bi ga vprasal po zdravju. Trenutno sem na Korziki, ko avto prestavis v sport nacin to pomeni, da je volan trsi, pedal za gas odzivnejsi, najpomembneje pa to, da je za orna regeneracija mocnejsa, kar pomeni stalno polno baterijo - posledicno zivahno speljevanje iz nizkih obratov. To se odlicno obnese na kratkih ravninah in zaprtih ovinkih. Gume cvilijo, da je kar veselje :) Pa btw, tele oem falken sploh niso svoh...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
Za po Korziki je clio 1.2 čisto zadosti :D

Pa zadosti je ozek, da špegli ostanejo celi. Vzemi to kot warning ;)

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Drugace pa, ce bi mi kdo pet let nazaj rekel, da bom uzival z 1.8 hibridom kot ze dolgo ne, bi ga vprasal po zdravju. Trenutno sem na Korziki, ko avto prestavis v sport nacin to pomeni, da je volan trsi, pedal za gas odzivnejsi, najpomembneje pa to, da je za orna regeneracija mocnejsa, kar pomeni stalno polno baterijo - posledicno zivahno speljevanje iz nizkih obratov. To se odlicno obnese na kratkih ravninah in zaprtih ovinkih. Gume cvilijo, da je kar veselje :) Pa btw, tele oem falken sploh niso svoh...
Te falken gume so lih en srednji rang. Meja zdrsa je nizka. V kroznem peljem malo bolj dinamicno in se ze cuti. Gume niso neki.
2.0 hibrid gre spodobno, ce bi imel ene 50hp zraven bi bilo pa super. :)

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Je pa definitivno res, da se z 2.0 da prav lepo dinamicno odpelat. Daš v sekvenčni način in skrbiš za to, da so obrati skos gor na 3-4k rpm in piči miško :D

ksi

Fizikalc
23. avg 2007
167
72
28
Falken so dobre na korziki, kjer je asfalt dober. Pojdi po dalmaciji z njimi..