Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.555
335
83
Kras
www.mtl.si
Lahko bo tudi poraz, ker sestavljanje avtov na tak način ni optimalno, na oskubljene verzije imajo verjetno zelo malo marže, na dobro založene pa sicer več ampak tudi več stroškov s stalnim prilagajanjem individualne opreme. No v praksi verjetno štancajo veliko večino v naprej izbranih konfiguracij in na te jasno lahko dajo kaj več popusta, ampak še vedno visoka začetna cena.

Vzhodnjaki se tega problema očitno lotevajo tako, da iz seznama črtajo oskubljeno verzijo in nešteto kombinacij in lepo štancajo več dni samo enako opremljene avte. Tehnika v avtih je v resnici poceni, če to vgradiš v vsak avto in narediš teh avtov "milijon".
Fajn, da se to lotevajo.
Recimo meni gre pa to na živce.
Samo en primer. Sam imam rad fully loaded avto (pa ne v slovenskem pomenu :)), ne rabim pa močnega motorja. Evo, to me pa razpi..., da lahko recimo dobiš top opremo le z enim ali dvema najmočnejšima motorjema. Torej, če hočem uživat v udobju, me proizvajalec prisili, da kupim močen motor. Ne hvala.
Poleg tega je možnost izbire odlična: si audiofil, hočeš doplačat 2 jurja za top ozvočenje, ni panike pri nekaterih proizvajalcih. Pri drugih pa to recimo pomeni skok 10 jurjev, ker ima pa le top of the top verzija to noter, pa še 250KM motor moraš vzet (karikiram). Fajn ne?
Tako da, ta palica ima dva konca...

B81

22. jul 2007
36.760
10.380
113
Torej to dodatno stane 4200 eur? To ne bo slo v promet.

Screenshot_20181221-064703.jpg

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
WTF, si to sedaj prilepil, kaj naj bi stalo 4,200 € več? Novega cenika za Corollo še ni, to je stara, poleg tega konfiguratorji so več ali manj pri vseh proizvajalcih hit and miss, jaz vedno gledam raje cenik v pdf, kjer je vse črno na belem.

Tudi motorna paleta se pri japoncih krči, še en način optimizacije stroškov proizvodnje. Corolla je na primer na voljo zgolj v 3h motornih različicah in 4h kombinacijah menjalnika in motorja:
- 1.2t MT
- 1.2t CVT
- 1.8 hibrid
- 2.0 hibrid

Golf npr. ima mnogo kombinacij motorjev, moči motorjev, menjalnikov, na slo ceniku sem jih naštel 15. Focusov sem različnih kombinacij naštel 12.

Saj če iz vidika same vožnje gledaš bi si vsak želel najmočnejši motor, potem pa gledaš porabo in ceno pa se premisliš. Pri EV bomo imeli samo po eno ali dve izbiri, ok še AWD bo kje opcijsko to bo pa to, ne potrebuješ drugega, ker je el. motor podobno učinkovit pa če je velik ali majhen.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Prvi primerki že gredo iz tovarne v Angliji, prodaja naj bi tam stekla v Marcu, pri nas verjetno kmalu za tem. Zgleda da so trenutno vsi zaposleni s predstavitvami in testi novega RAV4.

Angleške reklame so že:

Malo kontroverzno, so se spravili še na električarje, da jih ne bo to še teplo po glavi :mad:

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
včeraj sem v Lj na sleparju videl limuzinsko varianto. zadnji del jae všečen, sprednji pa je bil na zalost zakrit s folijo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Izvrstna priložnost za Japanzerje, da preselijo proizvodnjo k nam. Čakamo jih z odprtimi rokami in razni eko krožki jim zagotovo ne bojo nagajali. Za vzorec pa jim lahko pokažemo tudi kakšno moderno lakirnico.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
celo bolje izgleda na teh slikah kot na fabriškem PR gradivu

a karavan pride istočasno?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.888
1.272
113
Toyota se je resno spopadla z izzivom in se z radikalnimi spremembami pripravlja na novo dobo. Dolgočasnega, a pravzaprav odličnega aurisa so poslali v pokoj in ga zamenjali s prepoznavnim imenom. Corolla je globalno najbolje prodajani avtomobil, ki bo imel zdaj pomembno vlogo tudi v Evropi. Drzna oblika, odlične vozne lastnosti in dva hibridna pogona – corolla ne lovi več golfa, prodajnemu prvaku določa kar nekaj zahtevnih ciljev in letvico postavlja zelo visoko.

https://siol.net/avtomoto/prva-vozn...jo-ne-lovi-ampak-postavlja-merila-foto-490879

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
En tak bolj zabaven angleški test: :)

Ena opazka, pri 2.0 hibridu jim ni uspelo stlačit 12V baterije v motorni prostor tako kot pri 1.8 hibridu, posledično je prtljažnik veliko manjši, ker je tam ta baterija, sicer je dvojno dno in še nekaj prostora, ampak v HB varianti je tale Corolla prekleto utesnjena.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Samo ta kombinacija digitalnega in analognega števca je res AiwaTM; gledam motorni prostor še vedno niso osvojili pokrova, samo nametali še malo več kablov preko vsega in potem se gredo "golf killerja"; detajli na vratih mi tudi deljejo bolj konkurenca golfu 2 (kakšna plastika za pokrit vsaj vijake nebi škodila na štoperjih vrat) ... skratka razen hibridne tehnike je tole en rižev narastek ki se ga bo večina vsaj v EU otepala.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.745
827
113
Morda so pa ti kabli bolj dostopni za servisiranje :), v glavnem sem opazil, ne razumem pa zakaj bi to koga motilo.

Cenika še ni, sem pa prepričan da ne bo "od 16 jurjev naprej", prej bo od 19.999 € naprej ;) Cene bodo kot kaže vsaj na začetku konkurenčne "dragemu" Focusu.

Edit: sem spregledal da Siol omenja od 19k € dalje za hibrida, hm zanimivo. Cene drugje so drugače veliko bolj zasoljene, verjetno so prilagodili trgu ker v Angliji je zgoraj izračunal, da je TCO za hibrida kljub visoki ceni bistveno manjši ker imajo Angleži večje davščine na dizel in na CO2.