Tovornjaki CPM! (CP Maribor)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
V soboto zjutraj sem se odpravil še zadnjič malo namočit na morje.
Do vrhniškega klanca smo vozili normalno, potem pa se je začela kalvarija skoraj do Unca. Pod klanec se pripeljemo nekako v omejitvah potem pa se vse naenkrat ustavi kot bi bili na treh pasovih tovornjaki.
Prehitevalni pas je šel 80, vozni cca 90, pas a tovornjake pa je bil prazen. Najprej skočim iz prehitevalnega na voznega (ja vem po desni prehitevat
ne-ne-1.gif
), ker tudi tu ni "šlo" po pričakovanjih sem se enostavno "umaknil" na prazen pas za tovornjake (čeprav je sopotnica jamrlala d ase nama nikamor ne mudi) in jo potegnil praktično do omejitve. Naj povem da je bila ura 7:45 po 8 uri pa so imeli tovornjaki prepoved vožnje.
Na vrhu klanca zagledam oranžne kamione polne peska, ki jih je bilo dovolj na vseh treh(dveh) pasovih. Namreč v konvoju jih je bilo 11 (12?) in so prav tekmovali kateremu gre več. najpočasnejšemu je šel 84, najhitrejši pa 86. ( in so šli po načelu jaz imam daljšega kot ti)
stupid-1.gif
.
Da sem prehitel vse je trajalo praktično od izvoza Logatec do Unca. To so bili pravi "carji" SLO cest. Če bi bilo par minut kasneje bi takoj klical policijo, kaj dela 12 kamionov s peskom na AC v času prepovedi na vseh treh pasovih. Očitno so mislili da plužijo sneg in so šli en za drugem čez celo širino ceste.
Sem jim poslal tudi mejl sedajle in upam da bodo prebrali zgodbo in morebitne komentarje tule.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.725
113
LOOOOOL boli njih [censored] zate in za ceste itd.
smile-1.gif
da se ti je dalo mejl pisat..verjetno bos dobil 100 € odškodnine.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
LOL nič ne bom dobil, ker imajo poln predal. Torej imajo super stran

Sporočila ni bilo mogoče dostaviti tem prejemnikom ali seznamom prejemnikov:

Masa.Pfeifer@cpm.si
Prejemnikov nabiralnik je poln in trenutno ne more sprejeti nobenega sporočila več. Microsoft Exchange ne bo več poskušal znova dostaviti tega sporočila. Poskusite ga znova poslati pozneje ali pa skrbniku sistema sporočite to besedilo o diagnosticiranju.

--------------------------------------------------------------------------------
Poslal strežnik Microsoft Exchange Server 2007

Tovornjakarje bom naslednjič snemal pa posnetke pošiljal medijem in policiji.
Če že ne morejo imeti blokade vsi pri isti hitrosti, naj potem ( da bodo na dobrem boljšem glasu pri ljudeh) za 10 s spustijo gas ko jih kamerad prehiteva. Ne, oni takrat še tepih iz pod gasa potegneejo....

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Če bi gledal znake velja prepoved prehitevanja za tovornjake vsak dan med 6.00 in 9.00 ter 14.00 in 17.00. Tako da bi lahko upravičeno poklical policijo.
wink-1.gif

Blokade pa verjetno so na isti hitrosti, sam je tukaj še nekaj drugih dejavnikov (moč motorja, teža...).

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Na tem odseku se ponavadi vedno dajejo in se ne zgodi redko, da je skrajno desni pas prazen, "sanjači" s 70-80 km/h pa na sredinskem pasu ali pa celo na prehitevalnem prehitevajo sami sebe.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Prehitevalni pas je šel 80, vozni cca 90, pas a tovornjake pa je bil prazen. .

Ti ga sicer imenjuješ pas za kamione, ampak mislim, da je ta pas namenjen vsem in vsaj moralo bi biti tako, da si dolžam voziti skrajno desno, če tudi ne prehitevaš. Vidimo pa kako se dejansko vozi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
ah jebiga, sem ob 7:20 poslušal val 202 zaradi morebitnih kolon proti morju in je omenil prepoved VOŽNJE po 8 uri za tovornjake. Sem bil bolj pozoren na to kot pa na tiste znake za prehitevanje kamionov v določenih urah.
Glede na to da imajo mejl na cpm poln ga bom dopolnil
evil.gif

Blokade so najbrž na isti(predvsem zato ker so bili predvsem ivecoti in mislim da mercedesi), potem pa kot si omenil teža (čeprav so bili vsi polna peska) moč, (ki pride v takem klancu že pride do izraza in svohnejši "počepnejo", potem pa so tule še različni "profil", napolnjenost in dimezije gum... in mogoče še kaj drugega

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Vem približno kako to izgleda ja... Sem skoraj vsak dan na tej relaciji. Sem pa tudi sam voznik tovornjaka in lahko rečem glede prometa samo "svašta". Pa to velja za avtomobiliste in tudi tovornjakarje. Nekaterim bi dal roko, druge pa najraje nekam poslal. Skratka brezveze je nekaj posploševati.

Tud sam vem da naredim kaj narobe... Tud prehiteval sem že ob urah, ko je prepoved ampak zmer gledam, kaj se dogaja za mano. Nikakor ne bom šel prehitevat drug kamion, če vidim, da je na levem pasu vseskozi promet. Če pa vidim, da ene dvesto metrov ni nobenga pa to izkoristim in prehitim.

Najbolj na živce mi grejo pa kamionarji, ki se za nobeno ceno nočejo umakniti. Tipičen primer so recimo Rebernice, kjer se za kom naredi dolga kolona a on se ne bo umaknil.
uf-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Mnjah.
To se precejkrat zgodi na vrhniškem klancu. In kaj narediš? Vzameš konkretno varnostno razdaljo, rukneš tempomat in čakaš, da se bedakom skadi megla v glavi, oz. da ugotovijo, kdo ima daljšega.
Če imaš pa srečo (se žal velikokrat zgodi), pa lahko uživaš še v grozljivki pred, ob in za tabo. Ko se kakšnemu BMW-jašu, Audijašu, TDI-jašu strga in se začnejo komedije (do sedaj k sreči še nisem doživel, da bi se komedija prelevila v tragedijo, čeprav je šlo parkrat na tesno).
Hebat ga. Mene ne motijo preveč
evil.gif
.
Damn, Italijani že gradijo (oz. bodo pospešeno gradili) dodaten pas od Trsta do Benetk, bo treba tudi pri nas počasi v to smer razmišljat. Tam do 2040 bomo pa morda že dobili.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Večini naloženih pade iz tistih dovoljenih 90 ali koliko že km/h na enih 70 km/h. Pol se pa jajcajo, en po počasnem, en po voznem in seveda se najde še hitrejši po prehitevalnem

e točno tako je bilo, samo da so tukaj bili udeleženi predvsem tovornjaki predvsem samo ene firme.... Me prav zanima kam so šli (mariborčani ceste popravljajo na primorskem?)

Sicer pa imajo mejl še vedno poln. Kako hudiča naj pridem še do kakega drugega email naslova cpm?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
zakaj se kamionarji sploh prehitevajo? kaj jim pomeni tisti 1km/h več? teoretično, če bi vozil od Beograda do Hamburga z 91km/h (čez celo EU, 1650km) bi brez ustavljanja pridobil 15 minut napram tistemu z 90km/h ??? Ker pa je vmes potrebno nekje tudi ustaviti, se ta razlika izniči.

lp

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
zakaj se kamionarji sploh prehitevajo? kaj jim pomeni tisti 1km/h več? teoretično, če bi vozil od Beograda do Hamburga z 91km/h (čez celo EU, 1650km) bi brez ustavljanja pridobil 15 minut napram tistemu z 90km/h ??? Ker pa je vmes potrebno nekje tudi ustaviti, se ta razlika izniči.

lp

Dejstvo je, da to ni 1 km/h ampak je to lahko tudi 20 km/h - sploh na različnih klancih. Razlika se pa nikoli ne izniči, saj je tukaj še pospeševanje, recimo en tovornjak hitreje pospeši do 90 km/h kot drugi itd.

Jaz vsakemu pravim, naj gre z mano en dan in bo videl tovornjakarje še z drugega stališča.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Saj pravim naj se prehitevajo, samo NAJ prehitevani za 10 sekund počije desno nogo, ne pa da takrat še tepih iz pod gasa potegne , pa skloni se da gre več.
Važno da oni pridobijo 2 sekundi, pa čeprav 20 avtov za njimi izgubi eno minuto.....

Pred tremi leti sem se spravil na "invalide" na parkingih, sedaj se bom pa na tovornjakarje. Edini problem je v tem, da sem bolj malo na cesti in ne bo veliko priložnosti.

No mogoče bom zaradi tega še kako zvezdico(eno) dobil ker v zadnjem obdobju se nekam nabirajo ocene.....