Toča - avto pod drevo

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Da se avtu kaj pozna, mora biti toča konkretna. Pod drevesom sem ob toči že bil z avtom, toča je na avto vseeno padala. Avtu se ni poznalo, mislim, da se mu ne bi tudi, če bi bil izven drevesa, ker je bila dovolj drobna. Takrat sem bil na poti skozi neke vasi, malo slabše poznana cesta in se mi je med najhujšo nevihto tako ali tako zdelo pametno, da se na primernem kraju zaustavim za 10 minut in ne tvegam ob slabi vidljivosti.
Če je močan naliv in vmes toča, je na kmetih zmeraj veljalo, da naredi manj škode kot toča, ki pada sama. Ker sem doživel tudi točo, veliko za pest, dvomim, da je avto rešen vseh udarcev s temi macolami pod drevesom.
Debele veje dreves bo bolj lomil silovit veter kot toča. Ko je eno ali drugo konkretno v akciji, nima smisla avta prestavljati, ker si preveč ogrožen, razen če čepiš v vozilu, ker te je ujelo na poti.

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ni njegov sarkazem mišljen, da je z zavarovanjem karkoli na robe. Dejstvo je, da avto pač nikoli ni to kar je bil. In kdor vsaj malo ceni svoj pleh, ga bo kljub popolnemu kasku vseeno skrbelo in ga bo poskušal zaščiti na vse možne načine.

Verjamem, da zna biti stresno, ko daš za avto celo premoženje, po možnosti na puf na več let, ali pa na fafing, da sploh lastnik nisi do poplačila v celoti, pa od ust si trgat, samo da vam bo sosed zavidal. Potem pa da ti ga še toča razbije, na parkplacu vrata popraska, joj. Nekateri celo skozi okna preko zastrtih žaluzij/rolet opazujejo svoje konjičke v nočnem času, drugi v avte montirajo kamere, tretji preverjajo stanje z obhodi na 2 uri. Nekateri se celo ustavljajo v predorih/tunelih in čakajo, da nevihta mine... Pa itak da imajo kasko, potem pa jih še bolj skrbi, ker bodo udarjeni 3-krat (odbitna franšiza, bonus, avto ne bo več tak, kot je bil/prodajna cena?) Česa vse človek ne doživi?

Poznam pa nekaj takih, ki imajo avto oh in sploh na zgoraj opisan način, dom pa tak, da bi jih bilo lahko sram. Bi bilo bolj primerno, da bi imel sklumpan avto, pa raje doma bolj moderno in pošlihtano, kot se šika...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Na vsak način se ti splača zapeljat pod košato krošnjo. Toča seveda pride skozi a jo vejevje in listje zaustavi tako da le ta ne povzroča škode ker nima hitrosti.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Deka more bit orng debela, ce ne ti nic ne pomaga ko z vsem susom prileti velikosti japke na streho. Drevo zihr bols, ker upocasni zadevo.....razn ce je res brutalna zadeva, pol bo vrjetn tud drevo podrt, pa na avtu kaksna veja. Garazna hisa, pa je mirn spanec. Rajs par evrov, kot bolecine ob sipah, plehu....itd.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.605
3.969
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Da se avtu kaj pozna, mora biti toča konkretna.
Odvisno od avta... pred nekaj leti ko je bila toča sem imel možnost preveriti posledice na parkirišču s ~150 avtomobili različnih znamk. Na Audijih se večinoma sploh ni poznalo razen sem pa tja, na BMW podobno, mogoče malenkost bolj. - Najbolj so bili zmaličeni Seati, kot bi jih huligani napadli z bejzbol palicami. Ostale znamke so bile vmes, med njimi ni bilo kakšnih posebnih razlik.

Od srednjem in nižjem razredu avtomobilov smo povprečno našteli nekaj manj kot 15 vdrtin, na Seatih smo jih našteli 30+, na Audijih 0 do 3, BMWjih 0-5 (ostale znamke so tudi pri višjih razredih niso izkazale in so bile na isti ravni glede poškodb kot "Clioti")

Ni reprezentativno ker smo laiki, ampak ja... za Audi mora biti precej bolj konkretna toča kot za Seata.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Samo ta tvoja, sicer neznanstvena analiza pa ne gre skupaj z realnim stanjem.

Pri nas v službi namreč ravno vozniki Audijev prvi iščejo zavetišče, ko napevejo da bi utegnila bit toča.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Lani (predlani?) je bilo v ljubljani eno hudo neurje in je par ljudi pametno zapeljalo pod drevo za čez noč. Toče je bilo minimalno, je bil pa za to veter. Zjutraj pa je bilo drevo na avtih
shocked-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Pameten ma avto za uporabo, pametnjakovic pa stavi vse na avto.
Sicer se strinjam, da dokler je nov se mal gleda nanj, da bi pa vse za avto naredil mi pa ni ravno.
Pravzaprav me vse skupaj spominja na enega soseda, ki je stalno menjaval vozila od praviloma visje cenovnih nemcev, ziveli so pa v hisi iz le 18 stoletja, ki se jim je ze rusila na glavo, seveda z rok v usta.
Ampak sedaj, ko so jih baje delozirali, so se v tisto bajto vselili vsaj po voznem parku sodec najvecji revezi, ampak hisi se pa mocno pozna, da ima dobrega gospodarja
wink-1.gif

Sedaj, pa kakor kdo gleda na to.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ce pa ze nekoga skrbi za toco, je pa verjetno se najbolj enostavno protitocno pokrivalo, ki pa mora biti mocno podlozeno, da zavzame mal vec prostora tudi, ko je shranjeno. Se najboljs pa lastna garaza ali pa stara kripa, da si resen tovrstnih skrbi, ce ze drugih ni
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.974
113
pri taščici
Samo v razmislek. Mislim da so ze bili mrtvi v avtih ko so vedrili pod drevesi. Toca ne bo naredila toliko škode kot drevo ki pade na avto

Nazadnje urejeno:

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
32
28
Citat:
Uporabnik rotvajler pravi:
...

Poznam pa nekaj takih, ki imajo avto oh in sploh na zgoraj opisan način, dom pa tak, da bi jih bilo lahko sram. Bi bilo bolj primerno, da bi imel sklumpan avto, pa raje doma bolj moderno in pošlihtano, kot se šika...

Veš kak je to na dvorišče se vidi v stanovanje pa na mizo pa ne
stupid-1.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
evil.gif

Hčera ga je. Naj dodam, da je že povsem pokvarjen obležal pred bajto. Zgleda samo malo lepše kot tole na sliki.
smirk-1.gif

Šlo je pa skoraj vse, kar je povezano z avspuhom.....hčerkica pa zdaj ne ve, ali bi prodala ali bi lažje počakala na sponzorja.
grin1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.013
9.536
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
Kako se to obnese? Če je zelo gosto drevo, a kej pomaga? Kaj pa če mi pade veja dol na avto?

Kasko narava zavarovalnice Tilia je popolna rešitev za tak primer (pokriva vse rizike, ki ti jih lahko povzroči narava, torej točo, žled, padec veje z drevesa zaradi neurja itd. itd.). Dejansko ugodno zavarovanje, ki ga lahko skleneš povsem samostojno ne glede na datum skadence AO zavarovanja in ne glede na to, kje je dejansko sklenjeno AO zavarovanje. Mene osebno pride tako zavarovanje za avto z novonabavno vrednostjo 35.898€ pri 50% bonifikaciji 103,08€ na letni ravni, torej 8,59€ mesečno. Ðabe
cool-1.gif

Se strinjam z delom, da delni kasko za točo reši marsikako skrb. Do sedaj samo pri Triglavu ni blo nikakršnega kompliciranja pri uveljavljanju škode. Vse se sliši fino in ugodno, ko zavarovalniškin agenti rožce sadite, ko je treba pa plačat je pa panika. Kot sem rekel, do sedaj samo pri Triglavu ni blo težav.
PS: Midva že veva razliko med obljubljenim in dejansko izpolnjenim a ne?

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.013
9.536
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ni njegov sarkazem mišljen, da je z zavarovanjem karkoli na robe. Dejstvo je, da avto pač nikoli ni to kar je bil. In kdor vsaj malo ceni svoj pleh, ga bo kljub popolnemu kasku vseeno skrbelo in ga bo poskušal zaščiti na vse možne načine.
Slovenci so na splošno veliko preveč mahnjeni na svoj pleh. Ko sam kaže na točo je vsesplošna panika, ko je treba vozit pa deset centi za ritjo pa nobenga ne skrbi, kok avto ne bo nikol več tak kakršen je bil.