TMC

boro

Zelenc'
6. avg 2012
8
0
1
Super, prometne informacije delujejo takoj po resetu na nuvu 3590 LMT + gtm 36.
Hvala popotnik.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Delujejo tudi na 2360 LT, GTM26.
cheer.gif

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Meni so 36 zamenjali za 35 pa mi TMC deluje, same cestne informacije so pa v 95% neuporabne.
Tudi v Nemčiji me je peljal dol z avtoceste, potem sem se pa kar nekaj časa vozil ob njej, pa ni bilo nobenega zastoja.
Zato, ne zanašajte se preveč in iščite tudi druge vire.
Po slovenskih avtocestah je še najboljša DARSova brezplačna številka 080 2244

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kolikor mi je včeraj in danes uspelo testirat informacije so bile 99% uporabne.
Kjer je bil zastoj mi je to tudi pravočasno javilo,kjer je bila zamuda tudi tako da so očitno izboljšali ažurnost podatkov,ki jih pridobivajo iz strani promet.si in Darsa.
Res da je bilo potrebno veliko mailov na različne strani ampak tokrat kapo dol za Geoset,Garmin EU in Traffnav UK,da so odpravili težave,ki smo jih imeli.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Ja,očitno je bila težava v frekvenci in ponudnikih in ni znalo prečitat koordinat Slovenije iz Trafficprovider.xml saj je ProdID pri GTM26 in GTM36 drugačen kot pri ostalih antenah.
Če pogledaš malo slike boš videl da je prej bilo 9/e4/0/0 N sedaj je pa 9/e4/1/33 S
Pod ponudniki ti je ven vrglo DE,FR sedaj imaš samo UK.
Ni pa hotelo delovat dokler nisem resetiral tabele ponudnikov na 3490.
Težava je bila pri nuvijih serije 2xx5,3xxx,ker kljub temu da si resetiral ponudnike jih ni resetiralo kot bi moralo in to težavo je odpravil FW 7.20.
Vedeli so za težavo vendar niso vedeli kje se je lotit in po ogromno poslanih slikah iz developer info so očitno ugotovili kaj je narobe.
Prvo so probali z nadgradnjo FW in ko so videli da to ni to so očitno nekaj spremenili pri frekvencah in SID.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.023
193
63
Dva dni nazaj so bile enkrat ponoči, ko sem pogledal, na aplikaciji za Androida "Razmere na cesti", ki jih črpajo iz promet.si, nazadnje osvežene 17 ur nazaj. Zgleda so res nekaj brskali za napakami, zdaj pa vse lepo deluje.

konkxyy

Pripravnik
22. jul 2012
80
0
6
Ruše
Mislim, da je naš famous "Popotnik" resnično zrel za tehničnega v garminovem razvojnem
cool-1.gif

Čestitke za vztrajnost in zvedavost v zvezi s problemi, ki pestijo nas forumaše
aplauz.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Je kdo opazil izboljšanje TMC podatkov ? Vsaj zadnji teden, ko je bilo kar nekaj cest zaprtih, me je rešil 2x, da nisem šel proti zaprti cesti. Je pa še vedno moteči vnos "policijska dejavnost" na avtocesti, kjer praktično ni ničesar, ampak my trends pa vseeno javi, da je nek dogodek. Sem že večkrat pisal na radio SI, da naj to odstranijo, ker tam ni nič, odgovora seveda ni.

muk

Zelenc'
15. jun 2008
26
0
1
Pozabi na TMC v Sloveniji, glavno je, da dobi radio denar od države ( naših žepov ).
V dveh letih, me je rešil samo dvakrat, pa delam od 50 000 do 80 000 na leto.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Moraš pa vzet tudi to v zakup, da so pred dvema mesecema delali popravke in nadgradnjo samega delovanja TMC.
Tudi sam opažam, da so sedaj v teh dveh mesecih podatki bolj ažurni in tudi mene je že kar nekajkrat rešilo zastojev.
Da pa so porihtali TMC pa gre velika zasluga vam uporabnikom, ki ste javljali vse probleme, ki sem jih nato posredoval naprej na Garmin in Traff_nav.

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Se danes peljal iz Murske Sobote v Ravne na K. a tmc sploh mi ni javil da je cesta zaprta .V rušah me je peljam za Selnico ob Dravi..

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
Kako pa je z vnašanjem novih naročnim v GTM anteno? Je še vedno da ima omejeno mesto za kode? In da starih vnosov ne moreš pobrisat?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Jp, zaenkrat je še vedno da je za GTM25 samo 15 vnosov potem pa konec luštnega.
Ko pa vprašaš na Garmin support pa dobiš take odgovore, da ne veš ali resno mislijo ali se delajo norca.
Bom ob priliki zopet malo probal, če se da kako v anteno prit in izbrisat naročnine.
Nikakor mi ne uspe ugotovit čez katero regijo se naložijo naročnine.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
Aha potem pri GTM21 sploh ni tega problema da bi ga zafilal z preveč kodami?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
TMC z karto CN 2013.30 unicode in GTM36, deluje do Hrvaške meje potem je pa tema in ne najde več ponudnika.
Celo Hrvaško in pol Srbije sem prevozil pa ni našel ponudnikov, sem že mislil, da je antena crknila vendar po Sloveniji deluje normalno.
Karte AR nisem imel na nuviju tako, da nisem mogel sprobat, če deluje z AR TMC.
Sem pa tudi opazil, da na karti, če sem iskal pod Beograd ga ni našel, našel pa je, ko sem vtipkal Belgrade.