TMC

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Mogoče, pa imate vklopljeno Traffic trends. Ta funkcija beleži zastoje na določenih odsekih, ob določenih urah. Če imaš vklopljeno to funkcijo, te glede na statistiko tega področja tudi zna izognit in preusmerit v vukojebino.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.024
194
63
Ja, to imam vedno vklopljeno. Ampak ne verjamem, da bi bila AC v nedeljo pozno popoldne, pa še oktobra je bilo, tako prometna, da bi mi zaradi tega zračunal eno čudno ruto.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pri Garminu računaj, da je vse mogoče
evil.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Prosil bi če lahko nekdo z nuvijem 3790,3490,3590,ki ima v mapi .System GTMdata.xml in GTM36 anteno preveri en podatek.

Prvo se vklopi GTM36 v avtu in preveri uro na nuviju katera je in potem nuvija priklopiš na PC in pogledaš v GTMdata.xml če je vpisana identična ura kot je bila v avtu na zaslonu nuvija.
Namreč sem opazil,da ko pogledam v xml je tam dve uri zamika.
npr. če anteno priklopim v avtu ob 16 uri imam v GTMdata.xml zabeleženo uro 14.
Zanima me če se to dogaja tudi drugim z GTM36.
Prosil bi pa tudi enega z GTM35 da naredi isto in pogleda,če mu prikaže isto uro kot je bila na nuviju ali je tudi z GTM35 2 uri zamika.

konkxyy

Pripravnik
22. jul 2012
80
0
6
Ruše
Popotnik, so priznali, da je napaka v datotečnem sistemu in ne pri ponudniku in posredniku. Tak da, kdor ma namen,naj gre anteno zamenjat (lahko tud po pošti ob predhodni tel. najavi ) , jih še majo nekaj na zalogi, ker ne vejo kak dolgo bojo rabli za odpravo napak. Al pa se prepustit popotnikovi raziskovalni žilici v upanju da najde prej rešitev kot pa tisti, ki bi jo morali že davno
wink-1.gif

5. avg 2011
1.054
196
63
Okolica Ormoža
Imam Garmin 1490T. Danes sem se peljal od Bohinja proti Prlekiji in imel ves čas vklopljenega Garmina. Od Gorenjske pa do Ljubljane mi je ves čas kazalo povečan promet (rumena ikonica), ko pa sem zapustil Ljubljano, mi je vse do Prlekije kazalo zeleno ikonico, čeprav je po radiu bila objavljena informacija o zastoju na avtocesti proti Štajerski zaradi del na cestišču in tudi eden od predorov je bil zaradi tega začasno zaprt. In ta občasna zapora in zastoj na delu avtoceste (preusmeritev prometa na nasprotni del avtoceste) je baje že dalj časa! In Garmin veselo kaže zeleno ikonico, čeprav sem imel vnešeno tudi ruto od Bleda do Ormoža! TMC torej na vzhodu Slovenije ne deluje?

konkxyy

Pripravnik
22. jul 2012
80
0
6
Ruše
Imam občutek, da so vsi ti dodatki v Slo dokaj nedodelani, po mojih izkušnjah je še vedno najbolj zanesljivo met TA na radiu vklopljen in se ravnat po obvestilih ostalih udeležencev v prometu, pa še ažurno je ponavadi bolj. Kolk je meni znano, do zdaj z GTM25 in 35 ni blo nekih težav s sprejemom (je popotnik bolj merodajn za te inf. ) vse ostalo je pa od traff nav in radia SI odvisno.
p.s. tud meni ni pokazalo zastoja, je pa res, da je takrat ko sem se jaz peljal tam skozi, vse šlo še dokaj "tekoče".

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Nekaj bi rad razčistil. Če je na tvoji ruti dogodek, ali je potrebno pritisniti izogni se, ali to nuvi naredi sam, če imaš nastavljeno izogibanje prometa.
V spominu imam da se je svoje case pisalo da ce je zastoj daljsi od N minut te nuvi samodejno preusmeri, koliko je N se ne spomnim vec. Najlazje bi to preveril nekdo ki zivi blizu meje in mu naprava lovi tuj TMC signal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Sem pregledoval in primerjal FW in ugotovil,da do verzije 6.60 je za TMC enak zapis,spremeni se šele v FW 7.00 in 7.10.
Bo potrebno probat,če je zaradi te spremembe nehal delat TMC.
Isto je pri seriji 23xx.

34xx:

23xx:

konkxyy

Pripravnik
22. jul 2012
80
0
6
Ruše
I have no special talent. I am only passionately curious.
Vsaj to tazadnje drži kot pribito, prvega dela pa nebom komentiral, da nebo zamere
cool-1.gif

Rossi_B

Zelenc'
11. mar 2012
23
0
1
Maribor-Hoče
Zdravo Popotnik, imam 3490 in GTM36 in sem pravkar preveril. Ura je kazala 22:03 , sem prinesel v sobo na PC pa poglej:
<lastConnected>2012-09-11T20:02:17Z</lastConnected> .
Upam, da ti to kaj pomaga.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Očitno so na pravi poti.
Prilagam slike na katerih se vidi da nam manjka še samo da najde pravi SID in potem bo delovala GTM36:

Tako pa zgleda na GTM25 ko deluje TMC:

gtm25.png

Sem pa tudi ročno nastavil frekvenco na 96.90 pod TEST RDS in je bil signal poln:

54209.png

Vendar ko je nastavljeno na TEST samo prikaže če lovi frekvenco.