TMC v Sloveniji

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
No pa sem se celo nit spravil brat, sem mislil, da moj 765T ne deluje.... Zelena ikonica za sprejem informacij je aktivna cca 15 min. potem pa sivina. Gorita obe zeleni lučki (napajanje + signal). Prejšnji teden sem potikal na relaciji LJ-Slovenj Gradec-Sl. Bistrica-Ljubljana, pa ne vem če je TMC skupno eno uro delal....
Šrot...

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
No izvedel sem tisti test, da sem ga pustil doma na oknu dva dni prižganega, s TMC sprejemnikom vred. Dejansko se vsakih toliko časa (ampak zna biti tudi 10 ur sivine !) ikonica spet obarva zeleno. Očitno dokler ni novih podatkov stvar res ostane siva.
Poleg tega se mi je pa zadnjič v avtu zgodilo, da je iz sive ratala direkt rdeča, ko sem se približal zapori ceste (sicer rute nisem imel po zaprti cesti ampak je bila zaprta cesta, ki se je priključevala na cesto po kateri sem vozil tik ob križišču skozi katerega sem se peljal). Očitno stvar torej le nekaj operira s TMC podatki, tudi ko je ikonica siva...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Model GPS-a in verzija FW?
Kaj ti napiše, ko klikneš na sivo ikono?

Sicer ne poznam modela in verzije FW od njegovega GPS-a.
A moj je 765T software version 3.90, GSP:2.90, DSP: 2.40

Ko kliknem na sivo ikono napiše "slab sprejem zadnjih xx minut" XX-dejanske minute.

Za moje pojme je ta TMC bolj ko ne - s*an.je.

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Popolnoma enak HW, FW in sporočilo: 765T / 3.90, "poor reception last xx minutes" dokler je ikonica siva

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
Popolnoma enak HW, FW in sporočilo: 765T / 3.90, "poor reception last xx minutes" dokler je ikonica siva

Ikona vedno postane siva 10 minut po vklopu.

Vklopim Nuvija 765 v hiši na polnem TMC in GPS signalu.
Od 10. minute naprej je ikona siva in "poor reception last xx minutes", dokler ga čez par ur ne obupam in ga ugasnem.

Zdaj pa vedi:
* je to napaka FW v3.90
* napačno signaliziranje, da se podatki TMC niso spremenili
* nekaj tretjega

Lahko kdo testira, katero drugo serijo, oz. kaj se zgodi recimo v Avstriji ali Italiji.
Ob priliki naložim FW v3.60

Ampak, dokler je slovenski TMC signal tako neažuren, da polovičnih zapor glavnih cest ni niti par tednov po zapori...
frown-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Jaz ti svetujem, da te podatke pošlješ na garmin.si in, da vidimo kaj pravijo oni. Moje osebno mnenje je, da je TMC za Slovenijo v totalnem ku.... in je brez veze, da se z njim ukvarjamo kajti nimajo podatkov o popolni zapori, kaj šele o kakšni polovični zapori ali prometni nesreči.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Zanimivo zakaj ne deluje ravno v SLO?! Ko pa greš v druge države pa lepo deluje tako kot mora.
rolleyes-1.gif

Po moje tukaj je*e Radio1 in TeleNav! Rešitev je samo bombardiranje teh dveh QRCev, da poštimajo tako kot je treba!
10.gif

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Jaz na 465T mam tut v večini sivo ikonco vendar nikjer zasledu "poor..." mi pa zastoje oz dela na cesti oz karkol je ze nekak kar dobr osvezuje ,vsaj kolikor sm sam ročno gledu za njimi,sam do sedaj mi ni bilo treba se it cez te prepreke tko da odziva pa ne poznam.Za v tujini pa ne znam povedat k pa se nisem bil izven nasih meja
smirk-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Razlaga na Garmin.com, zdaj pa vedi:

Ko prejemate prometne informacije,se pojavi ikona v zgornjem levem kotu . Prometna ikona spremeni barvo, ki označuje resnost prometnih razmer na vaši poti ali na cesti po kateri trenutno potujete:

* Zelena - promet teče normalno.
* Rumena - promet je nekoliko preobremenjen.
* Rdeča - promet je močno preobremenjen ali ustavljen.
* Siva - Označuje slab sprejem signala. Ta barva se pojavi na območjih, kjer je šibak sprejem signala.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
What ever... Na mojem področju ne sprejemam nobenega.
Mi pa OE3 deluje brez problemov.
Kateri GPS imaš?

Lahko ročno nastaviš na Avstrijce in narediš test z mirujočo napravo?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik lejko pravi:
Jaz na 465T mam tut v večini sivo ikonco vendar nikjer zasledu "poor..."

Lahko tudi ti narediš test z mirujočo napravo na polnem GPS in TMC signalu?
Kdaj po vklopu postane ikona siva?

Kateri FW imaš?

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Test bom naredu drgač pa po vklopu mi rata takoj zelena za cca 10 min(pa nimam nobene rute se amo premikam? ,potem siva in nato recimo ne zdele na pamet tm na kako uro ali dve zopet zelena za ene 5 do 10 min in nato sivina.Sm pa ze ene parkrat ujel da ko so na Val 202 povedal za kej je bil tut updejt(zelena ikonca) in je blo gor(mogoče naključje
confused-1.gif
?)