Time dilation

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
A lohk to formulo pol napises brez googla ?
Relativno masa je meni in se mnogim fizikom pomembna a jo je tezko zracunati.
Npr. pri elektronih v atomu se tocno ve kolk je mirovna masa, saj je za vse elektrone enaka in kolk je relativna masa.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
A bi jo jaz mar moral znati na pamet?
confused-1.gif

Hej, kako bo šele zanimivo, ko se boš začel seznanjati s kvantno mehaniko
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
Je tako enostavna da bi jo lahko vedel. S kvantno mehaniko se pa vec ukvarjam kot z ostalim, tko da sem kar seznanjen.

Skratka, prisel sem do svojih odgovorov kar sem spraseval, in nima smisla spamati vec te teme.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Mi ni življenjsko pomembna, tako da mi jo ni potrebno vedeti na pamet. Njeno obliko vem, če pa ne vem na pamet s katero črko je kaj označeno, pa tudi ni konec sveta-če bom rabil, jo dobim v 5s
wink-1.gif

btw, ukvarjaš se s kvantno mehaniko, a probleme ti dela metek v lesu
confused-1.gif

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
Natanko tako je bilo z metkom, kot s to temo (vsi vse vedo, a noben ne zna argumentirati kar sem spraseval, no eni so fajn komentirali). In prav tako sem na drugem forumu dobil konkretne odgovore s formulami, pri katerih se dolocen solid material zacne
deformirati na atomski ravni.
Ce mi kaka stvar ni jasna jo vprasam, ce se kaj zmotim, to priznam, in ce je kaka stvar, ki ni dokoncno definirana oz. ima vec opcij jo grem raziskovati.
Tko kot me je pred 30 leti ko sem bil veliko bolje notri in vedel formule na pamet zanimalo ravno zakaj ravno e=mc2 (in za informacijo, tudi sam sem prisel za iste formule)
Ne grem po principu rekla-kazala. S kvantno mehaniko razvijam posebno teorijo, ki zna obroditi dolocene sadove tudi na ostalih
teorijah (zal sem veliko stvari zaradi emsoja ze pozabil in gre pocasi, ampak ideja je vazna)

Drugace sem pa pravilno formulo ze napisal v postih prej. Einstein se je dobro zavedal svoje e=mc2 kaj ji manjka, in na to tudi
opozarjal fizike takrat, v kaksnih ozirih je napisana, a se nobeden ni obregnil na njegove komentarje. Tud dons ce vprasam kakega fizika, le redko kdo (od teh ki jih poznam) ve za to, tko da ne bi dal roke v ogenj da vsak fizik to pozna. Verjetno zgolj tisti, ki to rabijo
za nadaljne izracune.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.147
-8.781
113
Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
Drugace sem pa pravilno formulo ze napisal v postih prej. Einstein se je dobro zavedal svoje e=mc2 kaj ji manjka, in na to tudi
opozarjal fizike takrat, v kaksnih ozirih je napisana, a se nobeden ni obregnil na njegove komentarje. Tud dons ce vprasam kakega fizika, le redko kdo (od teh ki jih poznam) ve za to, tko da ne bi dal roke v ogenj da vsak fizik to pozna. Verjetno zgolj tisti, ki to rabijo
za nadaljne izracune.
???
Einstein je čisto lepo napisal popolno formulo. Ne vem kaj zdej ti tle nekej sanjaš.

Citat:
Ne grem po principu rekla-kazala. S kvantno mehaniko razvijam posebno teorijo, ki zna obroditi dolocene sadove tudi na ostalih
teorijah (zal sem veliko stvari zaradi emsoja ze pozabil in gre pocasi, ampak ideja je vazna)
Oprosti, ampak na tvoje dosedanje pisanje... Bo tole 99,99% nekej zelo hecnega.
Sej lepo, da ti je to zanimivo, ter da se s tem želiš ukvarjati. Samo zelo je očitno, da ti manjkajo osnove. Daj naredi par korakov nazaj, ter začni znova. Ker na luknjasti podlagi ne boš naredil nič pametnega. Se ne zajebavam.

btw, kaj je tako zelo skrivnostnega ne "unem" forumu, da si ne upaš dati linka? Strah da te spoznamo? Ja pa kaj potem če te. Menda nisi prijavljen z imenom, priimkom, ter imaš v profilu še svoj naslov
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

FJunky

Pripravnik
11. avg 2012
93
0
6
Potem ocitno ne poznas dovolj zgodovine einsteinovih izpeljav. Ampak lej, ne da se mi vec, kar sem rabil sem dobil.
Ne bom vec komentiral (kljub temu da vem da bos kaj dopisal, pac last statement syndrome). Lepe praznike.