Seveda je dokazana. Večkrat.Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
To z ukrivljanjem space-time govori relativna teorija, ki pa v praksi ni dokazana, in zaenkrat nisem preprican (kljub formulam in prepogibom papirjev).
Seveda je dokazana. Večkrat.Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
To z ukrivljanjem space-time govori relativna teorija, ki pa v praksi ni dokazana, in zaenkrat nisem preprican (kljub formulam in prepogibom papirjev).
No, pa smo tam.Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
Digitalna fizika je neki kar v usa ucijo ze vsaj 10 let
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Spet sereš . Splošna relativnostna teorija je bila potrjena s pomočjo astronomije in opazovanj sevanj zvezd v okolici črnih lukenj. Kar nekako ne sovpada s tvojimi nebulozami , da je stvar preverjena samo na zemlji.
Edit: nekaj omenjaš krivljenje prostora. Dokler še samega zemljevida 3-mnogoterosti ne poznamo in ne znamo ustvariti energij, ki bi simulirale obstoj črnih lukenj, ni nobenih šans za tvoje sorte "potrditev".
p.s. Kaj naj bi bila digitalna fizika?
Citat:
zaenkrat sila gravitacije se ni definirana
Citat:
Dokler ne argumentiras kontra, se ne
Citat:
Jaz osebno sem bolj nagnjen k digitalni fiziki kot klasicni in iz tega tudi izhaja moje razmisljanje. Ne gre za to ali so komplicirane ali ne,
sama relativna teorija mi niti ni komplicirana, teorije pa poznam.
Kar se tice ukrivljanje prostora, so vse meritve in teorije nastale na zemlji, Ko bodo prvic s pomocjo ukrivljanja prostora premostili velike razdalje na hiter nacin, bomo lahko potrdili prakso. Do takrat bomo morali pac "verjeti" super relativnostni teoriji.
@jest, ce je atom ioniziran oz. drugace vzbujen, gre foton "skozi" in je isti, nastane pa novi foton, ko se atom vrne v nizji energijski nivo (v bistvu ga zgolj vzbudi originalni foton), tako da sta produkt 2 fotona enakih valovnih dolzin (za faze nisem preprican, mislim da so enake)
Citat:
Ne, ni bila potrjena, ker se vedno ni popolna. Potrjeni so bili zgolj stevilni testi, ki so jo potrdili.
In ja, tocno o tem govorim, da niso nobenih testov v tej smeri delali s crnimi luknjami ipd. ki bi potrdili teorije.
Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
Kar se tice gravitacije, se ve da vpliva na fotone. To z ukrivljanjem space-time govori relativna teorija, ki pa v praksi ni dokazana, in zaenkrat nisem preprican (kljub formulam in prepogibom papirjev).
Tud newtonovi zakoni so bli alfa in omega (se danes), le da v blizini crnih lukenj ne veljajo vec...
Načeloma ne veljajo niti zraven metrskega asteroida, ampak je razlika tako majhna, da lahko rečemo, da newtonovi zakoni veljajo.Citat:
Uporabnik FJunky pravi:
In se enkrat poudarim, kar so ze ostali fiziki pogruntali pred tabo, newtnovi zakoni v blizini crnih lukenj ne veljajo vec.
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Pogledal na wiki, kaj naj bi bila digitalna fizika. V bistvu govoriš o celičnih avtomatih, doma imam knjigo Stephena Wolframa, ki je en od vodilnih avtorjev na tem področju. Pri tem konceptu me močno moti diskretnost vseh pojmov in konceptov, zveznosti te teorije enostavno ne dopuščajo.