tezave s klimo

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
saj jih imaš v Lj. cel kup, ki ti lahko pogledajo klimo
smirk-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Da ne nacenjam nove teme. Mondeo mk2 1.8 tdi. Kompresor se ful hiter uziga in ugasa. Lani mi je skurlo sklopko in jezmen spalilo. Da ti vidis to dimo zaveso! Sem menjal kompresor, rabljem a preverjem. Dela isto. To pa se na tem avtu konkretno pozna. Sem dal ze dvema filat in oba sta rekla, da je to normalno. Meni ni. Sicer dobro hladi, sam vklop in izklop na dve sekundi? Kam naj peljem na dolenjskem?

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
ksz...

Evo, če bo kdo imel podobne težave... sem se zdaj spomnil, da bi bilo dobro, da napišem kje je tičal razlog za nedelovanje klime..
Obstaja neko "stikalce" (pa ne vem če je električno ali mehansko, ker nisem spraševal), ki vklopi kompresor klime. Elektrika je šla od varovalk pa vse to naprej.. tik pred kompresorjem je pa kao zaštekalo stikalce in kompresor ni dobil toka, vmes se je pa porukalo kaj po cesti pa je začela klima pač delat, ker se je vklopil kompresor...
Zdaj je mehanik malo podrezal to stikalo in klima dela bp zdaj že kar nekaj časa. Ko jo prižgem začne mrzlo pihati po manj kot 10 sekundah. Skratka super
smile-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Jest mam tud probleme s klimo. Ves čas čudno brni (kompresor?), prej je to samo na vsake toliko časa. Hladi nič, kar me sploh ne čudi (8 let star avto in nikol dofilan plin). Je možno, da to dela, ker ni nič plina notr? Neumno vprašanje, a?
smile-1.gif