Testi letnih gum 2010

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bravo naši! Eno zvezdico imajo same kitajske gume in naše, ponosno narejene v EU
hysterical-1.gif
Naj raje dol zaprejo to sramoto, s takimi rezultati spravljajo še ostalo industrijo na slab glas.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Letos bo naval na Pirelli, je najboljša v obeh testiranih dimenzijah. Me prav zanima, če so kaj sponzorirali testiranje al so res najboljše, kar se da dobiti.
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Dunlop SP Fast Response so še vedno v vrhu. Že 2. ali 3. leto zapored. So nižje na lestvici samo zaradi obrabe, čeprav je oprijem na suhi in mokri podlagi boljši.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ja je boljši, sploh prvo sezono. Poglej malo teste kakšna je določena guma čez dva ali tri sezone
wink-1.gif
To pa tukaj notri najbrž ni zajeto!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Drugače pa jaz gledam še lansko lestvico
wink-1.gif
Tukaj so tak bolj ali manj nove modeli zajeti v novi lestvici, mojih ni zraven!

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja je boljši, sploh prvo sezono. Poglej malo teste kakšna je določena guma čez dva ali tri sezone
wink-1.gif
To pa tukaj notri najbrž ni zajeto!

A mi daš link do enega takega testa pls. Sam na gumi drugo sezono in 40kkm nisem opazil nekih velikih razlik. So se pa res tako malo obrabile, da je še vulkanizer ob menjavi čudno gledal
grin1.gif
Kako so se spremenili pa materiali v tem času pa ne vem, zato bi rad test.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ufff nimam testa, sem pa enkrat nekje na spletu zasledil test, celo z grafi je bilo lepo ponazorjeno se mi zdi da po četrtletjih kako pada učinkovitost gume.... Saj za Dunlop nevem kako je, znanec mi je samo rekel da ko je kupil nove Dunlopke po 2 sezonah ni bil več zadovoljen saj je guma postala trda. To kar ti praviš je obraba, da ima guma morda nizko obrabo, drugo pa je zopet kakšne lasnostni ima čez 2 sezoni. Če nisi opazil razlik je super. Jaz sem npr. imel na prejšnjem avtomobilu že 3 sezono Fulda gume in so postale smrtno nevarne...

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Mene res zanima kaj delate z gumami oziroma a so vase gume po parih sezonah toliko slabe, da imate sreco da ste se zivi. Namrec imam zimske Michelin Pilot Alpin ze 4 sezone in sem se ziv, letne sem tudi predlani menjal zato, ker so bile predhodnice ze 5 let v uporabi, torej iz preventive. Vendar sem se z njimi lahko cisto normalno vozil brez, da bi se cutil ogrozenega. Pa so bile Toyo Road Pro model.

Mogoce malo bolj po omejitvah vozit pa bodo gume cist dobro sluzile svojem namenu tudi po parih sezonah.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ufff nimam testa, sem pa enkrat nekje na spletu zasledil test, celo z grafi je bilo lepo ponazorjeno se mi zdi da po četrtletjih kako pada učinkovitost gume.... Saj za Dunlop nevem kako je, znanec mi je samo rekel da ko je kupil nove Dunlopke po 2 sezonah ni bil več zadovoljen saj je guma postala trda. To kar ti praviš je obraba, da ima guma morda nizko obrabo, drugo pa je zopet kakšne lasnostni ima čez 2 sezoni. Če nisi opazil razlik je super. Jaz sem npr. imel na prejšnjem avtomobilu že 3 sezono Fulda gume in so postale smrtno nevarne...

jest sem na mojem dobil Dunlop Sport maxx... pa lahko mirno rečem da so jajca... zame je conti še vedno št.1 ... mogoče bi jo probal zamenjat letos z preparelijem
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Mene res zanima kaj delate z gumami oziroma a so vase gume po parih sezonah toliko slabe, da imate sreco da ste se zivi. Namrec imam zimske Michelin Pilot Alpin ze 4 sezone in sem se ziv, letne sem tudi predlani menjal zato, ker so bile predhodnice ze 5 let v uporabi, torej iz preventive. Vendar sem se z njimi lahko cisto normalno vozil brez, da bi se cutil ogrozenega. Pa so bile Toyo Road Pro model.

Mogoce malo bolj po omejitvah vozit pa bodo gume cist dobro sluzile svojem namenu tudi po parih sezonah.

ti se pa glih furaš usak dan z avtom

še hodš v službo z vlakom?
grin1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Imaš na avtu Dunlop Sport Maxx ali Sport Maxx TT?? je razlika, pa ne mala
smile-1.gif

Sam sem jih letos prvič nabavil (TT), v parih dneh bodo pri meni pa da vidimo, od nekaj uporabnikov slišal zelo dobre izkušnje.
Pirreli se je res izkazal, tudi v testirani dimenziji cenovno tam tam kot Dunlopke. Škoda ker mam hebeno dimenzijo, je razlike 27 eur po gumi
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Saj Toyo Road Pro niso nekaj posebej slabe gume
smile-1.gif
Jaz sem jih imel 3 sezone in nimam kaj reči čez njih, razen da so bile malo glasne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:

Nič ne delam z gumami, zelo malo sem se vozil z njimi zato mi profila ni takoj požrlo in te Fulda (mislim da Kristal) so postale res zanič.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Sem prejšnjo sezono prevozil na Dunlop Fast Response. prva polovica leta je bila res super, potem pa je počasi začela guma popuščati pri oprijemu. V sezoni sem naredil 40k km na letnih gumah (ostalo na zimskih) in so gume enostavno za v kanto. Obraba je res ogromna.
Verjetno si bom letos omislil kakšne Continental, ker naj bi imele precej nizko obrabo.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ravno pred novim letom sem nabavil Pirelli. V primerjavi z Nokian so precej boljše, še posebno na mokri cesti.