8 dni za morebitno pritozbo od izdaje odlocbe +60 dni..No 3 mesece se čaka na denar od vloge do izplačila.
8 dni za morebitno pritozbo od izdaje odlocbe +60 dni..No 3 mesece se čaka na denar od vloge do izplačila.
Pa so zato kakšni tehnični razlogi ali te samo tišči tošl v žepu?
Jaz bom menjal na 2 leti oz s cca 80kkm.Kaj pa nameravate z avti,ce jih boste meli tja do slabih 200k prevozenih? Cena, ki jo dobis za teslo z 200kkm, je verjetno mizerna.
To je se nekak edini zadrzek. Premetavam cifre in to bo skoraj edini kriterij za nakup. Delam cca 45kkm letno in bi ga prodal, ko bi mi potekla garancija na baterijo in motor, t.j pri LR verziji dobrih 190kkm.
250 dobis se referala lahko, pa mogoce ti se "darovalec kaj prispeva"Imate prav, 6500 EUR je.
Pravilni izračun je:
TM3 dobiš iz kvazi zaloge za 40.970 EUR minus 6500 EUR subvencije znese 34470 EUR efektive.
Ga ne upas imeti po preteku garancije?Jaz bom menjal na 2 leti oz s cca 80kkm.
Bom videl za koliko bo ga Guinness prodal.
kupil sem ga 12/23.Ga ne upas imeti po preteku garancije?
Tisti ki so ga kupil pred 13.1.23 bodo dobil polovico za njega.
Tisti po pa mogoce do nekje 2/3.
"Nevem, avto bo v par letih imel 200kkm, ne predstavljam si ga terat do 400kkm brez kakih norih investicij."
Daj se malo pozanimaj o vzdrževanju električnih avtov v primerjavi s klasičnim, če te zanima nakup.
Preberi nekaj teorije, nekaj poglej še prakse (firma EV clinic iz Zagreba).
Kratko: nič kaj preveč te naj ne skrbi. Šparaj živce. In tošl. :thumbsup
Models 3 and Y SR, LR, and P are recommended due to their highly durable small SDU electric motors.
Motor failure occurs at around 500,000 km:
A simple battery system failure occurs at 100,000 – 300,000 km:
- New motor: €2,600
- Motor repair: €1,500
- Differential oil change is recommended at 200,000 km.
More severe failures occur at 350,000 – 500,000 km:
- Repair: €800 – €4,500
OBC (on-board charger) failure occurs from 300,000 to 500,000 km:
- New battery: €16,000
- Used battery: €7,000
- Battery repair: €4,500
From the failures we have resolved, 1 charge port failure and 3 battery system failures have been recorded.
- New OBC: €900
- OBC repair: €800
- Used OBC: €600
Brez zamere, pa vem da se nebi smel oglasit. Samo me jezik srbi, magari me boste popljuvali. Torej moj pomislek ob tvojem zapisu je:"Mater moraš biti mazohist, da si za tako letno kilometrino umisliš električarja".Nevem, avto bo v par letih imel 200kkm, ne predstavljam si ga terat do 400kkm brez kakih norih investicij.
Prodat ga ne moreš (cause EV... jebiga), popraviš kar je za popravit in goniš dalje. Še vedno bo cena vzdrževanja večkratnik manj od ICE (pa če upoštevaš kilometrino do 200k ali pa do 1000k km)... Kje je potem šele cena bencina...Ravno ev clinic je moj vir.
Recimo:
Original baterija normalno drzi 5-8 let, nato javi napako. To je malo dvoumno napisano, ker ni vseeno, ali delas 10kkm ali 50kkm letno. Nato se javi napaka in je potrebno servisirat baterijo ma cca 2 leti.
Dalje:
It is crucial to understand that a battery that has lasted 8 years and 200,000 km cannot be restored for another 8 years and 200,000 km.
Je pa pomembno omeniti, da tega ne servisira vsak kozolcar, ampak je potrebno zadevo spraviti do zagreba in odkartar, koliko pac zelijo.
Torej sodec po EV clinic se lahko tam od dobrih 200kkm do 300kkm zacne metat konkretne cifre v avto.
Prodat ga pa verjetno za nek normalen denar ne mores.