Kot sem rekel, bom tukaj pisal pozitivne in negativne izkušnje s Teslo. No, pa začnimo že preden sem jo dobil. Avto sem naročil 6.2. Po naročilu dobiš en mail, s pravopisno napako že v naslovu, pa pustimo, da tudi na spletni strani še vedno ponujajo Tesle s 5 sedežEno notranjostjo, sem jih tudi opozoril ob naročilu, pa tega še niso uspeli popraviti, tako da to je zame kar ornk šalabajzerizem, ampak ok. Ob naročilu sem vpisal podatke od firme na katero bom imel avto registriran in jih prosil, da mi pošljejo njihovo ponudbo za leasing, ki ga za njih dela Sparkasse. Rečeno je bilo, da pošljejo v roku enega tedna, seveda po enem tednu ni bilo ničesar. Po klicu na Teslo, so mi rekli, da verjetno imajo gužvo na Sparkasse in da me bodo kontaktirali. No, danes me pokliče gospa iz Sparkasse in se pogovoriva, prosim jo, če mi lahko pošlje ponudbo z določenim pologom in 24 ali 36 mesečnim odplačevanjem, informativni izračun res dobim v parih minutah, ko ji odgovorim za kaj bi se odločil in ji pošljem podatke o firmi dobim odgovor:
Spoštovani,
iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je bilo podjetje ustanovljeno maja 2021, gre za novoustanovljeno podjetje in žal ne ustreza vašemu povpraševanju po financiranju.
To je prvi avto, ki ga bom vzel na firmo oz. leasing, zato pač nisem vedel za take ali drugačne omejitve, zato, če je to ostalim splošno znano, meni žal ni. Tudi to, da morda v salonu tega nihče ne omeni je kar zanimivo. Zadeva sicer ni problematična, ker me je zadeva rahlo razjezila in sem poklical na Sparkasse, kjer sem predlagal, da lahko avto potem vzamem na drugo firmo ampak mi je nekdo, ki je očitno bolj zainteresiran za delanje posla, kot to da pošlje mail: ne da se, odj.ebi, predlagal, da je lahko ta druga firma pač porok.
Mi je pa zanimivo, kaj bi bilo, če bi nekdo v podobni situaciji naročil avto, vplačal 250€ ob naročilu, potem pa čez 14 dni izvedel, da avta pač ne more dobiti, ker ima firmo ustanovljeno manj kot 2 leti?
Ko me pa spet kaj pozitivno ali negativno preseneti, pa z veseljem napišem.