Teslo v Tesli Y

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
329484734_1340737930043176_3275740590730835406_n.png

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
Kot sem rekel, bom tukaj pisal pozitivne in negativne izkušnje s Teslo. No, pa začnimo že preden sem jo dobil. Avto sem naročil 6.2. Po naročilu dobiš en mail, s pravopisno napako že v naslovu, pa pustimo, da tudi na spletni strani še vedno ponujajo Tesle s 5 sedežEno notranjostjo, sem jih tudi opozoril ob naročilu, pa tega še niso uspeli popraviti, tako da to je zame kar ornk šalabajzerizem, ampak ok. Ob naročilu sem vpisal podatke od firme na katero bom imel avto registriran in jih prosil, da mi pošljejo njihovo ponudbo za leasing, ki ga za njih dela Sparkasse. Rečeno je bilo, da pošljejo v roku enega tedna, seveda po enem tednu ni bilo ničesar. Po klicu na Teslo, so mi rekli, da verjetno imajo gužvo na Sparkasse in da me bodo kontaktirali. No, danes me pokliče gospa iz Sparkasse in se pogovoriva, prosim jo, če mi lahko pošlje ponudbo z določenim pologom in 24 ali 36 mesečnim odplačevanjem, informativni izračun res dobim v parih minutah, ko ji odgovorim za kaj bi se odločil in ji pošljem podatke o firmi dobim odgovor:

Spoštovani,

iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je bilo podjetje ustanovljeno maja 2021, gre za novoustanovljeno podjetje in žal ne ustreza vašemu povpraševanju po financiranju. :bonk:

To je prvi avto, ki ga bom vzel na firmo oz. leasing, zato pač nisem vedel za take ali drugačne omejitve, zato, če je to ostalim splošno znano, meni žal ni. Tudi to, da morda v salonu tega nihče ne omeni je kar zanimivo. Zadeva sicer ni problematična, ker me je zadeva rahlo razjezila in sem poklical na Sparkasse, kjer sem predlagal, da lahko avto potem vzamem na drugo firmo ampak mi je nekdo, ki je očitno bolj zainteresiran za delanje posla, kot to da pošlje mail: ne da se, odj.ebi, predlagal, da je lahko ta druga firma pač porok.

Mi je pa zanimivo, kaj bi bilo, če bi nekdo v podobni situaciji naročil avto, vplačal 250€ ob naročilu, potem pa čez 14 dni izvedel, da avta pač ne more dobiti, ker ima firmo ustanovljeno manj kot 2 leti? :bonk:

Ko me pa spet kaj pozitivno ali negativno preseneti, pa z veseljem napišem. :evil:

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.175
1.184
113
Jebe se Tesli za tvoj leasing in za paciente na Sparkasse. To ni njihov produkt. Dali so reč na websajt, samo da nekaj je.
One v salonu pa samo zanima, da jim pred prevzemom v roku nakažeš keš na TRR, ker drugače avto alocirajo drugemu in greš na čakanje.
Od prodaje tudi ne dobivajo procentov in jim posledično dol visi. Za take zadeve greš na VW, kjer je prodajalcu vezana kompenzacija na provizijo na prodan avto. Dodatno pa dobi provizijo še za prodajo leasinga in dodatno za prodajo morebitnega zavarovanja.
Oni tam na Tesli v LJ pa za vse to dobi natanko nulo. Zato se mu tudi jebe, kaj Sparkasse ima ali kaj nima.
Sicer pa si vedno lahko financiranje zrihtaš tudi sam. Bank in leasing hiš je kar nekaj. Lahko tudi poslovni najem, pa si pišeš stroške in odbijaš ddv.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Marxon

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Razumem banke, da mladim podjetjem ne dajo kar tako lizinga, sploh pa ne za avto.
Čez pet let, ko bo konsistentna rast in dobiček, te bodo klicali z banke, če rabte kaj denarja, ker imajo ravno dobre pogoje ...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Pri leasingu si ne boš mogel ddv odbit, ki je olajšava za električne, pa osnovo za dobiček znižat.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
Ok, nisem v bančnih vodah, ampak zmotilo me je: na da se, odj3bi. Lahko bi se poklicalo in ponudilo dodatne opcije. Brezvez da razlagam ampak bom vseeno, to novejšo firmo se je ustanovilo zato, ker se je na prejšnji odvijalo več dejavnosti in sem eno od teh dejavnosti prenesel na novo firmo. Če bi to vedel
od začetka, bi že takoj planiral avto vzeti na prvo firmo in ne na novo, čeprav, tudi nova posluje solidno in ne bi banka smela imeti skrbi, da ne bo poplačana.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
Pri leasingu si ne boš mogel ddv odbit, ki je olajšava za električne, pa osnovo za dobiček znižat.
Pri finančnem leasingu bo možno uveljavljanje vstopnega davka takoj v celoti, pri operativnem leasingu (poslovnem najemu) pa bo leasingojemalec lahko sproti uveljavljal vstopni DDV na vse obroke leasinga.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.906
6.545
113
Pa, dobro... teli krediti. seveda človeka pojezi, ker nikjer ne povedo, kaki so pogoji, ampak če se malo obrneš, gre lahko še za bistveno večje denarje, kot je ena Tesla, pa jumboti ob cesti, ne samo pasica na spletni strani, da imaš občutek, da ga bodo kar vate vrgli, ko v banko stopiš. Ampak veš, npr, da moraš najprej na banko iti, pa vprašat kaj in za koliko, če sploh, šele potem npr stanovanje kupiš. Postopek je enak.

To rečeno, prijatelja nabavila tegalga ipsilona za 60k€ in Sparkasse jima je dal daleč najbolj ugodno ponudbo. Sicer je bil nek minimalen znesek, koliko je lahko glavnica, ampak vseeno - ponudba je bila za nekih 25k€ za 4 ali 4,5% FOM. Kar se meni za avto zdi super. sem sicer rekla, naj se malo pozanimata, kako je s penali, če bi kaj prej poplačevala, da bi na koncu bilo še manj obresti. Ker tega v ponudbi ni bilo. Tukaj so bržkone drugačni pogoji kot pri stanovanjskem.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Guinness

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
In ja, se strinjam. Tudi, če leasing ne bi šel skozi bi ga pač plačal, ne kupujem stvari, ki si jih ne morem privoščiti.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
518
174
43
Tudi meni je zadnje čase zanimiva Y in malo spremljam situacijo z njimi. Eno vprašanje za odpiralca teme: Je res, da modelno leto 2023 Tesle 3 in Y prihajajo brez parkirnih senzorjev? Naj bi Tesla v prihodosti to reševala s kamero, ampak trenutno baje še ni posodobitve. Posledica tega je nedelovanje nekaterih funkcij (odparkiranje, samodejno parkiranje, summit, piskača za približevanje oviri). Gledam ljudi na youtubu, ki se pritožujejo in čakajo na software update. Naj bi pa tesle v drugi polovici leta začele prihajati z dodatnimi kamerami spredaj in zadaj, vrnil naj bi se tudi radar (verzija hardware HW4). Vse skupaj naj bi rešilo tudi situacijo s parkirnimi senzorji, ne vem pa kaj bo z vmes dobavljenimi modeli 2023. So pa na vsak način carji, da odstranijo senzorje preden najdejo rešitev za zamenjavo, ljudje naj pa čakajo in upajo, da se reši s software-om.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
Tako je, parkirnig senzorjev več ni, v ameriki sem videl software, ki ti brez senzorjev grafično kaže koliko si od ovire v inchih, vendar tega še ni po defaultu, tako da se zaenkrat kot kaže zanašaš samo na sliko kamere. Se tudi jaz strinjam, da je to kar fail in bedarija, bom pa objavil vtise iz prve roke, ko jo dobim.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.450
2.170
113
Razumem banke, da mladim podjetjem ne dajo kar tako lizinga, sploh pa ne za avto.
Čez pet let, ko bo konsistentna rast in dobiček, te bodo klicali z banke, če rabte kaj denarja, ker imajo ravno dobre pogoje ...
Naše banke so tako narejene, da ti drago prodajo dežnik, ko sije sonce.
Ko začne dež padat ti ga pa vzamejo.

Tako da nabijem jih na ....

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.906
6.545
113
Tudi meni je zadnje čase zanimiva Y in malo spremljam situacijo z njimi. Eno vprašanje za odpiralca teme: Je res, da modelno leto 2023 Tesle 3 in Y prihajajo brez parkirnih senzorjev? Naj bi Tesla v prihodosti to reševala s kamero, ampak trenutno baje še ni posodobitve. Posledica tega je nedelovanje nekaterih funkcij (odparkiranje, samodejno parkiranje, summit, piskača za približevanje oviri).

Res. Zaenkrat. Ne vem pa, kako je tesla z obljubami. Se jih drži ali bo enkrat ob svetem nikoli.

Jaz nisem mogla verjet.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
Hja, glede updateov je top, res pa je, da včasih ne dostavijo kar so obljubili. Vseeno pa glede na moja opažanja, so lastniki Tesl deležni stalno programskih izboljšav, medtem ko konkurenca tukaj konkretno faila (VW npr.)

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Ravno zato se naredi podjetje, da lahko takoj vzameš drag avto na leasing brez da bi davke državi plačal. Al je še kak drug razlog?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.739
113
A ni pri Tesli tako, da si lastnik HW, SW pa oni, in te lahko teoretično kadarkoli zjebejo kar se tiče funkcij, morebiti celo doplačil za le-te itd.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.511
113
Seveda. Sredi AC ko te naganja šlepar od zadaj, ti izklopijo SW in te ustavijo.

Malo poenostavljeno si to predstavljaš.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.461