Teslo v Tesli Y

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.710
1.060
113
Verjetno... Najbrz... Mogoce... Mozno pa da ni. In da je to z EV mozno brez tezav. Kdo ve, kdo laze? Hah, alter...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Jaz ne vem, odkar imam Teslo spijem 12 kav na dan, stalno gledam procente kako padajo, tud obleke sem začel kupovati v lidlu. Sem jim že pisal, če bi začel tud pohištvo prodajat, ker v Ikei ni polnilnice.
On a serious note: še enkrat, ta vision je prav smešen, je bolje kot nič ampak samo malo bolje. Me pa prav zanima, če in koliko se bo stvar izboljšala z updatei, ker se mi zdi da čudežev ne more narediti samo s kamero.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.296
1.541
113
Kaj ti senzorji so ful dragi ali v čem je fora?

Saj jih lahko da v dodatno opremo opcijsko.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ma pocen so, samo Elon se je spomnu da je avto bolj clean look brez njih in da itak lahko kamera jih nadomesti, no zaenkrat slabo kaže. Je pa res da pri taki količini avtov je verjetno tudi prihranek precejšen.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.953
6.571
113
Ce ni tega piskanja... Se s kamero ne da parkirat? Verjetno je problem ko avto vžges in nima slike ali pa je slika prevec popacena? Ker ce pa ti da v vsakem momentu situacijo okoli avta, kjer se da razdalje pobrat, je pa tudi ok, ce slika ni prevec popacena....

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Ce ni tega piskanja... Se s kamero ne da parkirat? Verjetno je problem ko avto vžges in nima slike ali pa je slika prevec popacena? Ker ce pa ti da v vsakem momentu situacijo okoli avta, kjer se da razdalje pobrat, je pa tudi ok, ce slika ni prevec popacena....
S kamerami se da parkirat, mas kadarkol pogled zadaj in iz obeh strani, meni najbolj manjka spredaj, če recimo manevriraš ob kakšnem zidu, takrat bi mi piskanje senzorjev najbolj prav prišlo. Kot rečeno, načeloma kaže koliko si od ovire spredaj v centimetrih, ampak to je včasih zelo natančno, včasih pa ful mimo sune.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.953
6.571
113
A spredaj pa ni kamer? Nisem se imela prilike se s tem pozafrkavat... Ker meni osebno naceloma je vseeno kako pomagalo je, ki bi mi znalo (zanesljivo) povedati, koliko imam do ovire. Ali je piskac, ali je kamera pa sliko gledam, samo, da vem kje sem. Ker iz teh dandanasnjih spaceshuttlov se nic ne vidi. Si slep...

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Spredaj je kamera pri notranjem ogledalu. Ta kamera ti med parkiranjem ne kaze slike ampak računa koliko je od ovire, ki jo je zaznala pred avtom, tako da naj bi na zaslonu okoli avta risalo kako blizu si do ovire, ampak kot receno, ni zanesljivo, upam da samo ni ŠE zanesljivo in da bo to izboljšano z novim softverom.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Spredaj je kamera pri notranjem ogledalu. Ta kamera ti med parkiranjem ne kaze slike ampak računa koliko je od ovire, ki jo je zaznala pred avtom, tako da naj bi na zaslonu okoli avta risalo kako blizu si do ovire, ampak kot receno, ni zanesljivo, upam da samo ni ŠE zanesljivo in da bo to izboljšano z novim softverom.
Men sam ni jasn, kako bi lahko to rešili kar s softwareom, če že zdaj fizično ne more zaznati pravilne razdalje? A mamo kakšnega tehnika al programerja med nami?:sprasujemse:

Marxon

Majstr
24. feb 2009
730
377
63
Men sam ni jasn, kako bi lahko to rešili kar s softwareom, če že zdaj fizično ne more zaznati pravilne razdalje? A mamo kakšnega tehnika al programerja med nami?:sprasujemse:
Kamera je na fiksni razdaliji od tal, če so tla ravna je vsaka točna na kameri na znani razdaliji od druge(glede na to kje v vidnem polju se nahaja).

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.792
113
sliko primerja glede na lezenje naprej, prevožena pot. in podobno. Ni to več neka novost ampak da je pa 100% v nekih cenenih izdelkih je pa še problem.
Zadaj mora bit piskač (ne glede na kamero), to smo ugotovili da dela, ljudje so naučeni, vse ostalo za zdaj ni primerno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.953
6.571
113
ne vem, jaz se pa na kamero precej zanašam in me zdaj moti, da je spredaj nimam. imam samo piskača... če greš naravnost je vseeno, če hočeš zmanevrirati mimo ovire, mi je pa fino, ker piskač itak piska ampak s kamero vidiš ali bo šlo mimo ali ne.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465