Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Glej, to je v bloku in za črpalko nimam navodil, niti ne vem če je moja lastnina pravnoformalno. Tako da lahko nastavljam samo termostat ali glave ali oboje. Ostalo ne smem pipat
pol pa najboljse da naredis tako kot sem ti rekel - ce bos mel sreco, bo zadevo ze takoj funkcionirala kot mora.
V sobi kjer imas sobni termostat imej glave na radiatorjih odprte na max, v ostalih sobah pa reguliraj temperaturo preko termostatskih glav.
Na tak nacin, ti bo sobni termostat, ko bo v sobi dosezena temperatura avtomatsko vgasnil crpalko. Hitro pa bos videl, ce so tudi druge sobe dovolj tople ali pa imas problem, da katera druga soba rabi dalj casa, da se segreje.
Ce ti iz prve dela, si naredil vse kar si mogel, v nasprotnem primeru, pa bo potrebno poiskat kaksno drugo resitev.
Sedaj, v kolikor se bi ti prehitro crpalka vgasnila, bi mogoce bilo vredno termostatsko glavo (samo v sobi kjer je sobni termostat), nadomestit z ventilom, da lahko malo fiksno pripres pretok in s tem povzrocis pocasnejse ogrevanje sobe.
Vsaj tako bi jaz probal, saj da to izvedes, prakticno ni nobenih stroskov, ohranis pa funkcionalnost, ki ti jo omogoca sobni termostat