Temu se reče demokracija :D

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Predsednika vlade se ne voli neposredno.
A si to povedal ljudem ko je bil kot predsednik vlade izvoljen Janša?
I don't give a shit. Fora je samo, da folku ni jasno, da predsednik vlade ni neposredno voljena funkcija - Bratuškovo je neposredno izvolilo toliko volivcev kot Janšo, Ropa, Drnovška ... - 0.

Ja, v teoriji. V "praksi" pa so bile zadnje volitve usmerjene bolj kot boj med Janšo in Jankoviæem, Jankoviæ zmaga s procenti glasov, ker je folk tako množično volil zanj kot "proti Janši", Jankoviæ nato sposoben kot vedno ne uspe sestavit vlade, v igro pride Bratuškova. ERGO: Folk je izvolil Jankoviæa, zato, da nebi zmagal Janša in ne Bratuškove, ki je nato zasedla "prestol"
tongue-1.gif
v teoriji in v praksi se voli stranke potem pa stranke sestavijo koalicijo. če je ne sestavijo v zakonsko določenem roku se gre še enkrat na volitve. ali stranke za premieja postavijo sosedovega janeza ali klošarja s ceste ni pomembno - vsaj za zakon ne.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.433
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Bi raje videl Jankoviča namesto Bratuškove?

Piše se samo Bratušek :D

Jankoviæu ni uspelo izkoristiti svoje priložnosti tako, da ta scenarj sploh ni na voljo. Tukaj bi mi moral ponudit Bratuškovo, koga povsem tretjega ali pa nove volitve
tongue-1.gif
In ja, Alenka se res iz neznanega razloga uradno piše zgolj Bratušek, Geparda sem dodal sam kot vzdevek, Cvjetičanin pa je priimerk njenega otroka ter moža, zato sem ga posledično uporabil tudi pri njej. Easy bo sedaj dodal, da sem to storil zaradi diskreditacije, kar pa niti približno ne drži, saj dodatne diskreditacije niti malo ne potrebuje.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Ko že omenjate Ameriko, demokracijo itn; slučajno sem naletel na komentar ameriškega novinarja iz 19. stoletja:

Citat:
There is no such a thing in America as an independent press, unless it is out in country towns. You are all slaves. You know it, and I know it. There is not one of you who dares to express an honest opinion. If you expressed it, you would know beforehand that it would never appear in print. I am paid $150 for keeping honest opinions out of the paper I am connected with. Others of you are paid similar salaries for doing similar things. If I should allow honest opinions to be printed in one issue of my paper, I would be like Othello before twenty-four hours: my occupation would be gone. The man who would be so foolish as to write honest opinions would be out on the street hunting for another job. The business of a New York journalist is to distort the truth, to lie outright, to pervert, to villify, to fawn at the feet of Mammon, and to sell his country and his race for his daily bread, or for what is about the same — his salary. You know this, and I know it; and what foolery to be toasting an "Independent Press"! We are the tools and vassals of rich men behind the scenes. We are jumping-jacks. They pull the string and we dance. Our time, our talents, our lives, our possibilities, are all the property of other men. We are intellectual prostitutes.

John Swinton.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.166
16.433
113
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Ko že omenjate Ameriko, demokracijo itn; slučajno sem naletel na komentar ameriškega novinarja iz 19. stoletja:

Citat:
There is no such a thing in America as an independent press, unless it is out in country towns. You are all slaves. You know it, and I know it. There is not one of you who dares to express an honest opinion. If you expressed it, you would know beforehand that it would never appear in print. I am paid $150 for keeping honest opinions out of the paper I am connected with. Others of you are paid similar salaries for doing similar things. If I should allow honest opinions to be printed in one issue of my paper, I would be like Othello before twenty-four hours: my occupation would be gone. The man who would be so foolish as to write honest opinions would be out on the street hunting for another job. The business of a New York journalist is to distort the truth, to lie outright, to pervert, to villify, to fawn at the feet of Mammon, and to sell his country and his race for his daily bread, or for what is about the same — his salary. You know this, and I know it; and what foolery to be toasting an "Independent Press"! We are the tools and vassals of rich men behind the scenes. We are jumping-jacks. They pull the string and we dance. Our time, our talents, our lives, our possibilities, are all the property of other men. We are intellectual prostitutes.

John Swinton.

467716-post_slo.gif

Ampak ne, vplivni ljudje v ozadju ne obstajajo, to so zgolj filmske fore.

cry12bpy.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja če je PS dobila večino, in potem pravico predlagati svojega kandidata. in ker zoki ni bil ok, so poslali drugega, njo. in to je to.

Debata, kaj in če to sploh je demokracija, paše pa v svoj topic. Itak to kar imamo mi ni prava demokracija, pa sploh ne vem, če kje je. mi res volimo dva pola in ta dva se menjata že 20 let. in to je to. to smo pač mi slovenci.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
mi res volimo dva pola in ta dva se menjata že 20 let. in to je to. to smo pač mi slovenci.

Jebiga, če pa slej ko prej pri vsakem kandidatu prideš do prednika ali sorodnika v xy kolenu, ki je bil ali domobranec ali partizan.
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a ne? kako nenavadno, glede da je takrat potekala svetovna vojna.

jest skoz govorim, da dokler se bomo mi pogovarjali o belih pa rdečih, bomo na tej točki k smo zdej, in nič ne bomo napredovali.

Upam da bojo generacije za nami malo bolj pri pameti in jim bo dol viselo kdo je bil kdo 100 let nazaj.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
On je predsednik Demokratične ljudske republike Koreje.

Se pravi ima v nazivu demokratičen in ljudski.

Tej zvezi pa ustreza pri nas samo ena stranka.
Slovenska DEMOKRATSKA stranka, članica Evropske LJUDSKE stranke.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.759
6.527
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Hja no... on je vsaj dobil glasove na volitvah.
Koliko glasov je že dobila Bratuškova???
Listo Zorana Jankoviæa - Pozitivno Slovenijo je na predčasnih volitvah volilo 314.273 volilcev. Neposredno Alenko 5.459.