Če si na telekomu
Odprite aplikacijo NEO TV Lite in sledite navodilom za aktivacijo, prikazanem na zaslonu. Aktivacijo boste zaključili na spletni strani neo.io, kjer se prijavite s svojim profilom Moj Telekom. Če na vašem profilu in razmerju NEO TV Lite še ni aktiven, ga boste lahko naročili med samo aktivacijo.
Tole je kar nekaj. Če se jaz prav spomnim, ne moreš nič aktivirati na moj.telekom.si temveč moraš vse urediti preko nekoga na telekomu. Vsaj jaz nisem nikjer našel, da bi kar naklikal in je ena naša stranka ročno podpisala papirje in poslala po mailu nazaj ter so potem aktivirali naslednji dan. To niti ni kakšen poseben problem, razen če bi rad to aktiviral in uporabljal isti dan.
Kar se pa tiče same app je pa težava pač v tem, da na televizorju ne najdeš te aplikacije in nimaš kaj aktivirati. Na večini televizorjev sedaj je takoj že vidna aplikacija za T-2 in Telemach, za NEO TV lite moraš pa še v trgovino in sam naložiti od tam. Vsaj na androidu je tako. Lani poleti sem se že trudil tudi z novim samsungom, ampak nikjer nisem mogel najti njihovega app-a
. Sedaj pa lahko da to dobiš že na televiziji, lahko da potegneš iz neke njihove trgovine ali pač iz nekje. Z android vem, kako to gre, za te tri ne-android serije pa ne vem. Ko sem se lani mučil s prvo televizijo, na telekomu nisem našel pametnega sogovornika na to temo... Verjetno je sedaj podobno.
Ja, ko pa imaš na televizorju NEO TV lite, potem pa ni nobenih težav. Priklopiš se s svojim moj.telekom računom, ven ti vrže eno dolgo številko (recimo da me ZELO spominja na EON in T-2), na računalniku ali tablici ali telefonu se prijaviš na stran za aktivacijo, tja prepišeš kodo s televizije in čez dve sekundi TV deluje. Če si seveda prej uspel aktivirati dodatno naročnino!
Na takšen način sem na enem priključku dodal 6 televizij (Sharp z androidom) in vse delujejo.
Sem šel še enkrat gledat na moj.telekom in nikjer ne najdem kakšnega menija, da bi lahko kliknil na naroči ali aktiviraj. Sem šel gledat še na neo.io in tudi tam ni nič. Naj me kdo popravi, ampak mislim da brez podpisa aneksa na klasičen način ne gre....
Jernej